Festival Ağustos’ta

İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Kültür Sanat Festivalinin tarihi belli oldu. 26 yıldır düzenlenen İnegöl Belediyesi Uluslararası Kültür Sanat Festivalinin 28’ncisinin geçtiğimiz yıl iptal edilen tarih olan 15-22 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılmasına karar verildi.

Yayınlama: 26.06.2015
788
A+
A-

İsrail’in 7 Temmuz 2014 tarihinde Gazze’ye yönelik başlattığı katliamlar nedeniyle öncelikle Ramazan Sokağındaki ‘Orhan Hakalmaz’ konserini iptal eden İnegöl Belediyesi, 15-22 Ağustos 2014 tarihlerinde düzenlenmesi planlanan Uluslararası Kültür Sanat Festivalini de iptal etmişti.

 

İnegöl Belediyesi bu yıl düzenleyeceği festival için çalışmalara başladı. 15-22 Ağustos 2015 tarihleri olarak belirlenen festivalin nasıl olacağı ise merak konusu.






 

Tarihin belli olmasıyla beraber İnegöl Belediyesi Gençlik Merkezi yetkililerinden konuyla alakalı aldığımız bilgilere göre, şu an sadece festival tarihinin belli olduğu, festivalin nasıl yapılacağı konusunda önümüzdeki günlerde Kültür Komisyonunun toplanarak harekete geçileceği belirtildi.

 

Festivalin kaç yıldır yapıldığı ise halen tartışılıyor. Geçtiğimiz yıl spor müsabakaları yapılan falan diğer etkinlikleri iptal edilen festivalin bu yıl 27’ncisi mi yoksa 28’ncisi mi olacağı da merak ediliyor.

 

Bu yıl da kontej yürüyüşü ile start alması düşünülen festivale İnegöl Belediyesi kardeş şehirlerin halk dansları toplulukları ile farklı ülkelerden yabancı grupların gelmesi bekleniyor.

 

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, odanın geleneksel iftarında festivalin tarihini açıkladı. İftar progamında fotoğraf sergisi açtıklarını aktaran Ayhan, “Elde ettiğimiz donelerle en az 40 yıl ve üzerindeki yıllara ait fotoğraflar bulunuyor. Bu fotoğrafları Cuma gününden itibaren Mobilya AVM’de sergilemeyi düşünüyoruz. 15-22 Ağustos tarihlerindeki İnegöl belediyesi şenliklerinde stant açıp sergilemeyi düşünüyoruz” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş