Bir Osmanlı Müzikali; Mehter

Kayseri’de Radyo ve Televizyonculuk bölümünü bitiren Semih Yemişçi, “Bir Osmanlı Müzikali; Mehter” belgesel filminin galasını İnegöl’de gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen gala programında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Mehter bir düstur, mehter bir anlayış, mehter bir yol, mehter bir hayat tarzı aslında. Mehterin içerisinde çok şeyler saklı. Yoksa sadece müzik aletlerinin çalındığı, birilerinin de koro halinde eşlik ettiği bir gurup değil mehter” dedi.

Yayınlama: 07.05.2015
838
A+
A-

6 Bin TL’yi bulan maliyeti ile ilk belgesel filmini çeken Semih Yemişçi, belgeselin amacının Mehter Takımının eski ihtişamını göstermek olduğunu belirtti.

 

YENİDEN ESKİ İHTİŞAMINI GÖSTERMEK






İlk filmine İnegöl’de başlayan Semih Yemişçi, “Kayseri Radyo ve Televizyonculuk mezunuyum Kendim İnegöllüyüm. Bu filmi çekmemizdeki amaç, İnegöl mehterimiz hakkında yanlış bilinen bazı şeyleri göstermek. Günümüzde farklı alanlarda, yanlış şekilde kullanılan mehter takımını, yeniden eski ihtişamını göstermek. Böyle bir film gerçekleştirdik. Ben davetimize icabet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Bu benim ilk filmim oldu. Bu nedenle desteklerinden dolayı İnegöl Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

DESTEK VERMEK AMACI İLE KARDEŞİMİZE YARDIMCI OLDUK

Mehter Takımı Başkanı Mehmet Semiz ise, “Aslında bizlerde sizler gibi misafiriz. Esas bu işi icra eden Semih kardeşimiz ve Belediye Başkanımız. Bunlar ikisi beraber görüşmüşler sağ olsunlar, başkanımızda işin içinde mehter olunca kırmamış. Ayriyeten de Belediye Başkanımıza çok teşekküre diyorum. Semih kardeşim Radyo ve Televizyonculuk mezunu. Tabiî ki çok heyecanlı ve genç bir kardeşimiz. Düşünmüş böyle bir şey yapayım ve mehterden başlamış. Mehter’e geldiğinde, böyle bir belgesel çekeceğini ifade ettiğinde, bizde kardeşimize destek vermek amacı ile kardeşimize yardımcı olduk. Böyle güzel bir belgesel ortaya çıktı” dedi.

 

MEHTER BİR HAYAT TARZI ASLINDA

Son olarak açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Çok fazla söze hacet yok. Semih’in ilk tecrübesinin, ilk belgesel filmini hep beraber izleyeceğiz inşallah. Semih kardeşim geçen sene gelmişti. Kendini tanıttı ve mehterle alakalı bir belgesel çekmek istiyorum dedi. Bizde seve seve dedik. Mehter sadece bir trampet takımı, mehter bir müzik korosu falan değil. Mehter bir düstur, mehter bir anlayış, mehter bir yol, mehter bir hayat tarzı aslında. Mehterin içerisinde çok şeyler saklı. Yoksa sadece müzik aletlerinin çalındığı, birilerinin de koro halinde eşlik ettiği bir gurup değil mehter. Mehterin bir hikâyesi, bir özü var. Bende açıkçası yapılan çalışmayı bilmiyorum. O kıyafetlerin, o hareketlerin, o yürüyüşlerin, o kullanılan aletlerin birer hikâyesi var. Osmanlı ordusunun o zaferlerdeki en büyük tetikleyiciden bir tanesinin mehter olduğunu biliyoruz” dedi.

 

Konuşmaların ardından “Bir Osmanlı Müzikali Mehter” isimli belgesel filmini izleyen izleyiciler, ilk deneyim olmasına rağmen belgeselin profesyonelce yönetildiğini belirttiler.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş