Çocuklar eğlenirken öğreniyor

Bembeyaz İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü, öğrencilere sağladığı geniş imkânlarla hem onların okul derslerinde yardımcı olurken hem de çocukların farklı kültürleri tanımasına da yardımcı oluyor. Yaptığı aktivitelerle İnegöl’deki en aktif kulüp olan Bembeyaz İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Yayınlama: 06.05.2014
1.410
A+
A-

Birçok kamp programıyla çocukların hem eğlenmesini hem de öğrenmesini amaçlayan Bembeyaz İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü, faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor.

 

KULÜP HAFTANIN 6 GÜNÜ FAALİYETTTE






Konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan Bembeyaz İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Şaban Baykul, “Derneğimiz 2011 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir. Kulübümüz gençlik ve spor bakanlığı, Türkiye İzcilik Federasyonu ve Marmara Federasyon una bağlıdır. Kulübümüz 10 ile 15 yaş gruplarına hitap etmektedir.  Bembeyaz İzcilik gençlik ve spor kulübü İnegöl deki tek izcilik kulübüdür. Dolayısı ile yaptığımız tüm faaliyetleri İnegöl’ümüz adına yapıyoruz. Kulübümüz hem sosyal alanlar da hem sanatsal hem de okul dersleri alanında çocuklarımıza destek olmaktadır. Kulübümüz haftanın 6 günü faaliyetlerini sürdürmektedir” dedi.

 

YERİNDE ZİYARETLER YAPILARAK ÇOCUKLARA BİLGİ AKTARILDI

Öğrencilerle birçok kurum ve kuruluşu ziyaret ettiklerini ifade eden Baykul, “Şimdiye kadar çocuklarımız ile birlikte çok çeşitli faaliyetlerde bulunduk. Örneğin çocuklarımız ile birlikte itfaiye müdürlüğüne, müftülüğe, diş hastanesine, emniyet müdürlüğüne, belediye başkanlığına ve huzur evine ziyaretlerde bulunduk. Bu gibi ziyaretlerimizin amacı çocuklarımıza bu gibi yerlerin kuruluş amacını ve yaptıkları faaliyetleri bire bir yerinde göstermek ve öğretmektir. Günümüzde çocuklarımız maalesef gerçek hayattan uzak yaşamaktadır ve belirli bir yaşa geldiklerinde gerçek hayat ile karşı karşıya geldiklerinde nasıl davranacaklarını bilememektedirler. Bizler çocuklarımızı belli makamlardaki insanlar ile tanıştırıp sohbet ortamı hazırladığımızda ise aslında bu gibi yerlerin ne kadar faydalı olduğu ve hayatımızda ne kadar önemli işler yaptıklarını kendileri idrak etmektedir. Bir polis memurunun korkulacak insanlar değil aslında adından da anlaşıldığı üzere en emniyetli kişiler olduklarını göstermekteyiz” dedi.

 

BELEDİYE İŞ BİRLİĞİ İLE SANATSAL FAALİYETLER

Sanatsal faaliyetleri belediye işbirliği ile gerçekleştirdiklerini ifade eden Baykul, “Sanatsal faaliyetlerimizi ile belediye ile iş birliği içerisinde yapmaktayız. Belediyemizin açmış olduğu İNESMEK kurslarından faydalanarak 3 yıldır çeşitli sanat dallarında eğitim vermekteyiz. Şimdiye kadar başarı ile tamamlamış olduğumuz sanatlar filografi sanatı, ebru sanatı, hat sanatıdır. Şuanda ise seramik şekillendirme sanatı kursumuz devam etmektedir. Bu gibi sanat faaliyet derslerimizin amacı ise çocuklarımızım el sanatlarında ki başarılarını gözler önüne sermek ve el sanatlarında yetenekli öğrencilerimizi doğru yönlendirmektir. Günümüzde çocuklarımız maalesef boş zamanlarının çoğu kısmını bilgisayar başında geçirmektedir ya da çok yoğun ders çalışan çocuklarımız hayattan koparak asosyalleşmektedir bizler bunun önüne geçerek çocuklarımızı boş zamanlarında bir sanat ile uğraşmalarını sağlamaktayız. Kendi eli ile bir eser ortaya koyan çocukta ise gerçek bir özgüven oluşmaktadır ki bu da günümüzde en çok ihtiyaç duyduğumuz başlıca konulardan biridir. Sportif faaliyetlerimiz ise haftada bir gün halı saha maçı yapmaktayız. Bunun yanında Marmara Federasyonuna bağlı olan bursa da ki diğer 9 Gençlik kulüpleri ile halı saha, masa tenisi, langırt ve mangala turnuvaları yapmaktayız” ifadelerini kullandı.

 

BİRÇOK KAMP PROGRAMI

İzcilik faaliyetleri hakkında bilgi veren Şaban Baykul, şunları söyledi: İzcilik faaliyetlerimizi ise Ülke genelindeki Türkiye İzcilik Federasyonunun açmış olduğu kulüp, mahalli ve milli kamplara katılarak sürdürmekteyiz. Şimdiye kadar katılmış olduğumuz kamplar ise Uludağ Yiğit Ali Kent Gönüllüleri kampı, Bursa Demirci köy Kampı, Erzurum Allahu Ekber Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampı, Çanakkale 57. Alay Milli Bilinç Kampı. İzcilik de ise çocuklarımız ailelerinden uzak bir hafta geçirmektedirler. Bu sayede kendi ayakları üzerinde durabilmeyi içlerinde ki özgüveni ortaya çıkartabilmeyi öğrenmektedirler. İzcilik de oba sistemi olduğundan dolayı grup halinde hareket etmeyi ve bir kişinin yaptığından tüm obanın etkilenmesinden dolayı en güzel faaliyetleri yapabilmek için uğraştıklarından dolayı düzenli titiz ve sağlam birer kişilik oluşmaktadır. Kulübümüz okulların tatil olduğu yaz dönemlerinde ise bir buçuk aylık Yaz Okulu faaliyeti yapmaktadır. Yaz Okulu döneminde de Temel Değerler eğitimi, karakter eğitimi, sosyal ve sportif faaliyetler kur’an-ı kerim, siyer ve ilmihal dersleri verilmektedir. Her çocuk bizim için özeldir. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş