Bulgar muhacirleri Bulgaristan yolunda

Bulgaristan’da her yıl kutlanan 19 Mayıs Şehitleri Anma ve Özgürlük Günü’ne bu yıl İnegöl Belediyesi 48 Bulgar göçmeni vatandaşı gönderiyor.

Yayınlama: 14.05.2015
830
A+
A-

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit başkanlığında Akhisar’dan 48 kişilik bir grubun Bulgaristan’a gideceğini ifade etti.

 

89 MUHACİRLERİNİN ÇOK YOĞUN YAŞADIĞI BİR BÖLGE






Kırcaali şehrine bağlı Cebel’e yapılacak olan ziyaret hakkında bilgi veren İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “Hepinizin bildiği gibi Akhisar Mahallemiz Bulgaristan göçmenlerinin özellikle 89 muhacirlerinin çok yoğun yaşadığı bir bölge. Her yıl 19 Mayıs’ta Bulgaristan Kırcaali şehri, Cebel ilçesinde 19 Mayıs şehitleri anma etkinliği düzenleniyor. Bu manada bu sene Başkan Yardımcımız Eşref Yiğit başkanlığında Akhisar’dan 48 kişilik bir grup, bunların 7-8 kişisi bayan olmak kaydıyla inşallah o etkinliklerde yer alacaklar” dedi.

 

PAZARTESİ SABAHI 06.00 GİBİ KENDİLERİNİ YOLCU EDECEĞİZ

Aktaş konuşmasının devamında; “Amacımız yıllardır o topraklara gitmeyen Bulgaristan göçmeni soydaşlarımızı orada hem akrabaları ile buluşturmak, hem de şehitler günü münasebetiyle bu güzel etkinlikte vatandaşlarımızın bir arada olabilmelerini sağlamak. Bununla alakalı burada son bir değerlendirme toplantısı yaptık. Allah nasip kısmet ederse 18 Mayıs Pazartesi sabahı 06.00 gibi kendilerini yolcu edeceğiz. Ben şimdiden katılan herkese teşekkür ediyorum. Gezinin hayırlısı ile tamamlanmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş