NECİP FAZIL’I ANDILAR

Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, edebiyatımızın unutulmaz şairlerinden biri olan Necip Fazıl Kısakürek’in 33. ölüm yıl dönümü nedeni ile anma programı düzenledi.

Yayınlama: 25.05.2016
1.159
A+
A-

Necip Fazıl Kısakürek’in 33. ölüm yıl dönümü nedeni ile Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Kent Müzesi Konferans Slaonu’nda anma programı düzenledi.

 

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İnegöl Kız İmam Hatip Lisesi Müdiresi Arzu Alemdar. “Üstadın ifadesiyle tarih bir masal albümü değildir. Tarih bir kıymet hükmü tablosu diye düşünerek geçmişteki olayları ve kişileri anlamaya çalışarak bugünü kurgulamamız gerektiğini biliyoruz. 1940’lı yıllardan itibaren fikir, tasavvuf, din ve tarih sahalarında geniş bir okur kitlesi üzerinde uzun vadeli etkiler bırakan eserlerini peş peşe vermiş ve muhafazakar kesimin tarih görüşünce etkileri bugüne uzanan bir dizi argümanın savunucu olarak ilk planda hatırlanan şahsiyetlerden olmuştur” dedi.






 

“Bizler de Necip Fazıl’ı anmaya çalıştığımız bugün onu anlamaya çalışmak için de bir adım atalım” diyen Alemdar, şöyle devam etti: “Ama ne kadar büyük üstat desek de bazı eserlerinde kimi oalyları yanlış aktarabildiğini de hesaba katarak yapmalıyız bunu ve üstadın tam da yapmak istediği gibi tarihi zihnimizde sahte kahramanlardan temizlemeliyiz. İyi işler yapmada kendimizi güçlü hissetmeliyiz. Yeni doğmuş bir adam gibi hissediyorum kendimi. Ve bu enerjim ondan ileri geliyor. Biz biliyoruz ki, sonların sonu bizimdir. Elverir ki, kanunların himayesinde, kanundan aldığımız hakla, bütün yılgınlık tavrımızı bırakarak şahlanmayı ve “Ben bu memleketin ve tarihin sahibiyim ve onun koruyucusuyum” demeyi bilelim”

 

Konuşmanın ardından Necip Fazıl’ın tanıtım videosu, kıssaları, gençliğe hitabesi, şiir ve ezgileri ile program devam etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş