HEM’den final sergisi

İnegöl Halk Eğitim Merkezi, 2014-2015 Eğitim öğretim dönemi sona ermesinin ardından yıl sonu final sergisi ve sertifika töreni gerçekleştirdi

Yayınlama: 01.06.2015
740
A+
A-

İnegöl AVM sergi salonunda gerçekleştirilen sergi, ilgi ile takip edilirken, törene Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Bilici, Milli Eğiti Müdürü Fatih Bilican, bazı okul müdürleri ile çok sayıda davetli ve kursiyer katıldı.

 

1200 KURSA VE 30 BİN KİŞİYE ULAŞACAĞIMIZI TAHMİN EDİYORUZ






Törenin açılış konuşmasını yapan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir, “Geçtiğimiz hafta Bursa Valimiz Sayın Münir Karaloğlu’nun katılımlarıyla resmi açılışını yaptığımız,22 adet atölye, derslikleri ve konferans salonuyla yaklaşık 3.5 milyara mal olan Türkiye’nin en büyük halk eğitim merkezi binalarından birini İnegöl’ümüze kazandıran siyasetçi ve bürokratlarımıza ve emeği geçen herkese şahsım ve kurumum adına en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Kişisel, toplumsal, sosyal ve istihdam ile ilişkili bir yaklaşımla, bireyin bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirmek amacında olan İnegöl Halk Eğitim Merkezi; bu öğretim yılında bu güne kadar, 160 değişik branşta 870 kurs açarak 23 bin 500 kişiye eğitim vermiştir. Ağustos 2015 sonu itibariyle 1200 kursa ve 30 bin kişiye ulaşacağımızı tahmin ediyoruz. İstihdama ve meslek edinmeye yönelik kurslara öncelik veriyoruz.  İnegöl’de istihdam deyince ilk akla gelen mobilya sektörü. Bu alanda mobilya döşeme dikiş elemanlığı, CNC ahşap doğrama elemanlığı, üç boyutlu ve 2 boyutlu çizim kursları, Mobilya satış elemanlığı, kursları açtık, açmaya devam edeceğiz. Yeni binamızda İMOS ile mobilya döşeme atölyesi oluşturuyoruz. Bundan sonra sanayimizin döşemeci ihtiyacına yönelik kurslar açacağız. Bunlardan başka Mesleki ve istihdama yönelik olarak; hasta ve yaşlı bakım elemanlığı, 4-6 yaş çocuk etkinlikleri, iş makinalarında Forklift, kazıyıcı yükleyici ve terminal traktör kursları, bu yıl öne çıkan, farklı ve ilgi gören kurslarımız, cenaze yıkama ve kefenleme, sandık kurulu görevlisi eğitimi, sürü yönetimi elemanı, ağaç kesme ve boylama operatörlüğü, emlak danışmanlığı, Arapça, Rusça, Suriyelilere Türkçe Seviye Al, açık alan satıcılığı(kantin işletmeciliği), Hijyen Eğitimleri, Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde meslek eğitimleri kurdan tuz-olmuştur.  46 Okuma-yazma kursunda 256 kişi belge almıştır.” Dedi.

 

DAWN SENDROMLU ÖĞRENCİLERE YAZ KIŞ EĞİTİM

Eski bina da, 23 yaş üstü 42 zihinsel engelli ve Dawn sendromlu öğrencilere 5 sınıfta 10 öğretmenle kurslar açarak, üç yıldır yaz kış sürekli eğitim verdiklerini aktaran Özdemir, “Haftanın beş günü günde 8 saat dersleriyle, 2 adet servisle evlerinden alınıp, teslim edilmesiyle ve öğle yemeklerini de İnegöl Belediyesinden karşılanarak sıcak bir okul ortamı sağladık. Eski binamızın bahçesi de şu günlerde yine İnegöl Belediyesi tarafından engelli öğrencilere göre projelendirilerek oyun ve hoby alanları ve çevre düzenlemesi inşaatı başlamış durumdadır. Kurslarımızı kendimize ait merkez binamızda, resmi kurum ve kuruluşlar, İnegöl Belediyesi (İNESMEK) ve muhtarlıklar, okul müdürlükleri, sivil toplum örgütleri ile işbirliğinde kendi gösterdikleri mekanlarda, bilhassa okullarımızın eğitim dışındaki zamanlarda derslik, salon ve laboratuvarlarında gerçekleştirdik. Yıl boyunca her türlü faaliyetlerimizde bizim yanımızda olan, yol gösteren ve destek olan Kaymakamız Sayın Ali Akça’ya, Halk eğitim faaliyetlerinde her zaman yanımızda olan Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Fatih Bilican’a, Şube Müdürlerimize, Okul Müdürlerimize, Mahalle Muhtarlarımıza, Sivil toplum örgütü, oda, demek başkan ve yöneticilerine, desteğini esirgemeyen iş adamlarımıza, öğretmen, Uzman, Usta öğreticilerimize ve kurumumuzdaki mesai arkadaşlarıma ve törenimize teşriflerinizden dolayı hepinize çok teşekkür eder saygılar sunarım.” İfadelerini kullandı.

 

SERGİMİZİN HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM

Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, “Halk Eğitim merkezi aracılığıyla hem merkezimizde, mahallelerimizde, köylerimizde, okullarımızda çeşitli kurslar açılmakta. Yıl boyunca kursiyerlerimizin yaptığı el emekleri sergilenecek. Açılacak olan sergimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit’de, “Çok emekler sarf edildi. Bu gün sergisi var. kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

TÜKETEN DEĞİL ÜRETEN OLUN

Bursa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Bilici ise, “Yıl sonu sergilerini geziyoruz. Orada yapılan el emeklerini bir araya toplasan şu Avm’yi doldurur. Bunlar sizin eseriniz. Türkiye’de 20 bin örgün eğitim okuyan vatandaş var. Geri kalan 58 milyon. İnegöl’de 30 bin kişi eğitim alıyor. Lütfen evinizde oturmayın. Çeşitli kurslara katılın. Aldığınız sertifikaları çerçeveletip duvara asmayın. Bir araya gelin bir işyeri açın. Tüketen değil üreten olun.” Dedi.

 

30 BİN SAYISINA ULAŞACAĞIZ İNŞALLAH

Son olarak ise Kaymakam Ali Akça, “Halk Eğitim Merkezi binasının açılmasıyla beraber kalite artacaktı. Kalitemiz gittikçe artıyor. 30 bin sayısına ulaşacağız inşallah. Gerçekten sabır, emek isteyen ürünleri meydana getirme de hanımlarımız yetenek sahibidir. Serginin açılışında emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından 23 bin 500 kursiyer adına sembolik olarak 10 kursiyere sertifikaları verildi.

 

İnegöl Halk Eğitim Merkezindeki kurslara katılan kursiyerlerin yıl boyunca hazırladıkları el emeklerinin bulunduğu büyük sergi İnegöl AVM sergi salonunda kurdele kesilerek açılışı yapıldı. Sergi protokol tarafından gezilerek incelendi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş