Sporun tarihi çınarını yakından inceleyin

1936 yılında Mahmudiye Mahallesi gençleri tarafından kurulan İnegöl Doğanspor’a ait sergi Kent Müzesi’nde izlenime açıldı. Sergide, kulübün kurulduğu tarih olan 1936’dan günümüze gelen süreçteki fotoğrafları, alınan kupalar, kulüp kayıt ve karar defterleri sergileniyor.

Yayınlama: 18.05.2015
718
A+
A-

İnegöl Belediyesi Kent Müzesi bünyesinde açılan 54’ncü sergi Doğanspor’un sergisi oldu.İnegöl spor hayatına yön veren Doğanspor Kulübü’yle ilgili sergi 24 Mayıs’a kadar gezilebilinecek.

 

Geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleştirilen sergi açılışına İnegöl Kaymakamı Ali Akça ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra yeni ve eski kulüp başkanları, idarecileri, hocaları ve futbolcuları katıldı.






 

DİĞER BRANŞLARA DA DEĞİNDİ

Açılışın ilk konuşmasını Doğanspor’un eski başkanlarından Musa Cankat yaptı. Cankat şunları dile getirdi: “İnegöl’e geldiğimde İnegöl İdman Yurdu ve Doğanspor’u tanıdım. Demirspor’u da unutmamak gerekir. Spor kardeşliği, spora olan özlem ne yazık ki o günlerde kaldı. Sadece futbolla değil diğer branşlarla da gençlerimizi buluşturmalıyız.”

 

YENİ BİR PLANLAMA İÇERİSİNDEYİZ

Doğanspor Kulüp Başkanı Tahsin Semiz ise konuşmasında, “Şehrimizin geçmişinin aynası olan Kent Müzesi’nde Doğanspor’un sergisinin açılması bizleri gururlandırmıştır. Kulübümüz yaşayan en eski spor kulübüdür. 80 yıllık mazisiyle Doğanspor’u hak ettiği yere taşımak için yeni bir planlama içerisine girdik. İnşallah 3 hafta sonra Doğanspor’u bir üst lige çıkartacağız” dedi.

 

24 MAYIS’A KADAR GEZİLEBİLİNECEK

Gerçekleştirilen sergi açılışında konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Varlığıyla diğer şehirlere örnek olan İnegöl Kent Müzesi; bu yönüyle de diğer müzelere örnek teşkil etmektedir. Hem kültürel etkinlikleri hem de İnegöl’ün değerlerlerini aynı anda yeni nesle sunması yönünden İnegöl Kent Müzesi aynı zamanda bir okuldur. Müzemiz; İnegöl tarihinin her dönemine ışık tutan ve her geçen gün kendini yenileyen bir yapıya sahiptir. Bu gelişimini; müzemizin bitişiğinde projelendirdiğimiz İnegöl Mobilya Müzesi ile daha da taçlandırdık. Bu gün de müzemiz de; İnegöl spor hayatına yön veren Doğanspor Kulübü’yle alakalı 54. sergimizin açılışını hep birlikte yapacağız. Sergide, kulübün kurulduğu tarih olan 1936’dan günümüze gelen süreçteki fotoğrafları (toplam 78 adet, çoğunluğu siyah beyaz foto), alınan kupalar, kulüp kayıt ve karar defterleri sergilenecektir. Doğanspor Sergisi- 16-24 Mayıs 2015 tarihleri arasında İnegöl Kent Müzesi Sergi Salonu’nda ziyarete açık kalacaktır.”

 

DOĞANSPOR’A ŞAMPİYONLUK YOLUNDA BAŞARILAR

Açılış programında son olarak konuşan Kaymakam Ali Akça ise , “Öncelikle Bandırmaspor’u mağlup eden İnegölspor’u kutluyorum. Ben siyah beyaz resimleri çok severim. Bu resimleri de çok beğendim, bu sergide bulunmak mutlu etti beni. Doğanspor’a şampiyonluk yolunda başarılar diliyorum. Sergide emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından İnegöl sporunun çınarı Doğanspor’un sergisi kurdele kesiminin ardından izlenime açıldı. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş