Sulhiye’de başkan Demirtaş oldu

Kafkas göçmeni ailelerin ikamet ettiği Sulhiye Mahallesi’nde yeni kurulan Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde önceki akşam kongre heyecanı yaşandı. Tek liste ile gidilen seçimde Selamettin Demirtaş başkanlığa seçildi.

Yayınlama: 18.08.2014
996
A+
A-

Ankara yolu üzerinde bulunan ve 1893 Kafkas muhacirleri ailelerin yaşadığı Sulhiye Mahallesinde önceki gece kongre gerçekleştirildi.

 

Geçimini çoğunlukla ormancılıktan sağlayan mahalle de aynı zamanda bir adet su fabrikası bulunuyor. Büyükşehir yasasının yürürlüğü girmesinin ardından köy muhtarlığı statüsünün sona ermesiyle köydeki dayanışma, yardımlaşma, kültür günleri, örf adet ve ananeleri canlı tutmak ve oluşabilecek ihtiyaçlara cevap verebilmek ve aynı zamanda köy hayatını tekrar canlandırmak için kurulan derneğin kongresine mahalle sakinleri büyük ilgi gösterdi. Mahalle Konağında yapılan kongrede divan başkanlığını Fahrettin Baykan yaptı.






 

Dernek Kurucu Başkanı ve Mahalle Muhtarı Celalettin Cengiz açılış konuşmasında kurucu yönetimin niçin derneği kurduğuna dair bilgilendirme yaptı. Cengiz konuşmasında şunları söyledi: Bildiğiniz gibi köyümüz sakinlerinin çoğu İnegöl’de ikamet ediyor. Ancak hepimizim köyümüzde yani mahallemizde evi, bahçesi tarlası hala var. Bizim köyümüz dağ köyü. Onun geçimini çoğunlukla ormancılıktan sağlıyor. Köyümüzün önemli işadamları var, kamuda çalışan köylülerimiz var. Uzun zamandır köyümüz köylülerimiz tarafından ihmal ediliyordu. Son 3-5 senedir yeniden bir ilgi var. Bunun sürmesi için bu dernek çalışmaları çok önemli. Hepinizden yeni seçilecek yönetime sahip çıkmasını ve desteklemesini istiyorum.

 

Seçimlerin ardından bir teşekkür konuşması yapan dernek yeni başkanı Selamettin Demirtaş “Öncelikle bize destek verdiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Yönetim kurulumuzla birlikte güzel işler yapmak istiyoruz. Köy sakinlerinin büyük bölümü artık İnegöl’de yaşıyor. Ama muhtarımızın dediği gibi son 3-4 yıldır köye daha fazla gelinip gidiliyor. Bu dernek vasıtasıyla bunları pekiştirmek istiyoruz. Mesela köy piknikleri yapacağız. Uzun süredir birbirini görmeyen insanlara rastlıyoruz. Babalarımızın, dedelerimizin o eski muhabbetlerini yeni kuşaklara da aktarılmasına vesile olacağız. Eko Turizmle ilgili bir takım hazırlıklar yapacağız. Cami Tarlası denen yere hobi bahçeleri yapın köyümüzle ilgili ticari bir hareket sağlamayı da düşünüyoruz. Bunu İnegöl be Bursa Belediyeleri ile birlikte inşallah faaliyete geçirmek istiyoruz. Kongremize geldiğiniz için ve bize destek verdiğiniz çok teşekkür ediyoruz. Köyümüzün tecrübeli abilerine ve ileri gelenlerine her zaman danışacağız diyor hepinize tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

 

Gerçekleştirilen kongre sonucunda yönetim kurulunda şu isimler yer aldı: Selamettin Demirtaş, Recai Baykan, Hakan Cengiz, Metin Yıldırım ve Ahmet Bayhan.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş