Hayvan Pazarı yeniden açılıyor

30 Nisan tarihinde 21 gün süreyle kapatılan hayvan pazarı, yeniden açılıyor.

Yayınlama: 27.05.2014
1.979
A+
A-

Tedbir amaçlı uygulamada; koyun-keçi çiçeği hastalığının ilçedeki diğer küçükbaş hayvanlara yayılmaması için 21 Mayıs 2014 tarihine kadar hayvan pazarına her türlü hayvan giriş ve çıkışı yasaklanmıştı. Yasaklanan Hayvan Pazarı perşembe günü açılıyor.

 

HAYVANLAR KONTROLDEN GEÇİRİLDİ






Hayvan pazarının kapatılmasıyla birlikte, pazarda 21 gün boyunca herhangi bir hayvan ticareti yapılmadı. Özellikle İnegöl’e yakın olan üç mahallede bulunan bütün hayvanlar da karantina altına alınmıştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Kaymakam Ali Akça da “Birkaç mahallemizde özellikle küçükbaş hayvanlarda çiçek hastalığına rastlandı. Koyun-keçi çiçeği hastalığının önlenmesi için Mesudiye Mahallesi’nde bulunan Belediye Hayvan Pazarının 1 Mayıs 2014 tarihinden başlayarak 21 gün süreyle kapatılmasına karar verildi. Küçükbaş hayvanlarda görülen bu hastalığın önüne geçilmesi için İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerimiz gerekli çalışmaları yapıyor. Bu çalışmalara paralel olarak hastalıkların en çok yayılabilme ihtimali olan hayvan pazarının kapatılmasına karar verildi. 21 gün sonra hayvan pazarımız yeniden hizmet vermeye devam edecek” ifadelerinde bulunmuştu.

 

ÇİÇEK HASTALIĞIYLA İLGİLİ HERHANGİ BİR RİSK KALMADI

Kapatma kararının ardından 21 günlük süre tamamlandı. İnegöl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, geçtiğimiz hafta Çarşamba günü karantina süresi dolan Hayvan Pazarının bu hafta Perşembe gününden itibaren yeniden açılacağını söyledi. Mahmut Doğru, hastalıkla ilgili tüm önlemlerin alındığını ve gerekli aşılamaların da yapıldığı belirterek çiçek hastalığıyla ilgili herhangi bir risk kalmadığını ifade etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş