15 TEMMUZ SERGİSİ

Turgutalp Anadolu Lisesi, 15 Temmuz Darbe girişimi gecesi İnegöl ve ülke genelinde çekilen fotoğrafları bir araya getirerek bir sergi oluşturdu. Sergi geçtiğimiz gün izlenime açıldı.

Yayınlama: 17.10.2016
1.140
A+
A-

Sergi açılışına Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru, Turgutalp Anadolu Lisesi Avni Okumuş ve öğretmenler katıldı.

 

Açılışta konuşan Turgutalp Anadolu Lisesi Avni Okumuş, “Binlerce yıldır yaşadığımız bu coğrafyada nice savaşlar nice afetler, defasında vatanımıza sahip çıktık. 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal’in yaktığı bağımsızlık ateşinin,  özgürlük mücadelemizin son halkası olduğunu düşündük. Aradan geçen yaklaşık 100 yıla rağmen barış içinde yaşadığımız ülkemizde 15 Temmuz 2016 gecesi hiç beklemediğimiz bir yerden hain bir saldırıya maruz kaldık. Kurtuluş Savaşı’nda Nene Hatun’u, Maraşlı Sütçü İmam’ı, izmir’i işgal eden Yunanlılara ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin’i çıkaran bu bereketli topraklar; 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir’i, henüz 15′ inde olan Halil İbrahim Yıldırım’ı, Engin Tilbaç’ı da bağrından çıkarmıştır. O gece umutlarımıza, hayallerimize, özgürlüğümüze pranga vurulmak istendi. O gece elleri silahlı karanlık adamlar her gün gelip geçtiğimiz caddeleri, oyun oynadığımız parklara çıkan yolları, okul önlerini kesmiş haramiler gibiydi. Yunus Emre’den, Mevlana’dan, Hacı Bektaş’tan, Hacı Bayram Veli’den, Pir Sultan Abdal’dan, Koca Sinan’dan beslenen bu toprağın evlatları zalimlere karşı istiklali ve istikbali için direndi. Milletimiz o gece ayağa kalkarak sokağa çıktı ve sinsi duvarları, surları yıktı geçti. inanan, savunan bir halkın önünde hangi güç durabilirdi ki. Ankaralı bir köylü, Erzurumlu bir delikanlı, torunlarının büyümesini bekleyen dedeler, hayata annesinin eteğine sımsıkı sarılarak tutunmaya çalışan çocuklar hepsi sokaklarda, meydanlarda gücü zulme alet edenlerin karşısına bir bayrak gibi dikildi. Bir temmuz akşamında yüreklerinin tam ortasına dayanan namlulara imanıyla karşı çıktı Kimimiz şehrin herhangi bir yerinde bir namlunun ucunda gençliğini bıraktı, kimimiz arkasında gözü yaşlı ama mağrur bir eş, bir baba ve bir çocuk… Kimimiz hayatının her dakikasını birlikte geçirdiği kardeşiyle birlikte şehadet şerbetini içti. Bizlerde Turgut Alp Anadolu Lisesi olarak o günün anlamına halkımızın gerçekleştirdiği o muazzam direnişin fotoğraflarını hazırladık.” Dedi.






 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, 15 Temmuz darbe girişimine engel olmak için şehit düşenlere başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyerek, “15 Temmuz gecesi milletimiz büyük kahramanlık destanı ortaya koydu. Milletimize minnettarız. 15 Temmuz gecesi ihanet şebekesinin ihanetine uğradık. Milletimizin dik duruşuyla bertaraf edilen 15 Temmuz’u yıl sonuna kadar okullarımızda işleyeceğiz” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş