2 BİN 892 ÖĞRENCİ AÖF SINAVINDA TER DÖKECEK

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) öğrencileri için güz dönemi sınavları 14-15 Ocak 2017 tarihlerinde yapılacak. Açıköğretim fakültesine kayıtlı İnegöl’den 2 bin 892 öğrencinin sınava gireceği açıklandı.

Yayınlama: 11.01.2017
818
A+
A-

SINAV 9 MERKEZDE YAPILACAK

İnegöl İşletme Fakültesi, İnegöl Meslek Yüksekokulu, Yunus Emre Lisesi, İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi, Dörtçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi, Saime Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Turgutalp Anadolu Lisesi ve Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi olmak üzere 9 sınav merkezinde Açıköğretim sınavının yapılacağını belirten İnegöl İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı, Açık Öğretim Fakültesi İnegöl Koordinatörü Doç. Dr. Orhan Bozkurt, “2 bin 882 engelsiz, 5 yardımcı engelli ve 5 yardımcı engelsiz olmak üzere sınava 2 bin 892 öğrenci katılacak. 153 salonda yapılacak sınavda yaklaşık bin öğretmen görev alacak” dedi.

 






Sınavda görevli öğretmenlere görevli giriş belgesini, öğrencilere ise sınav giriş belgelerini unutmamaları uyarısında bulunan Bozkurt, “Adaylar sınava girebilmek için ‘Sınav Giriş Belgesi’ ile ‘Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesini, fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi geçerli pasaportu yanlarında bulundurmak zorundadır. Bu belgelerin eksikliği durumunda adaylar sınava alınmamalıdır. Salon Başkanları her bir adayın soru kitapçığı türünü cevap kâğıdındaki ‘Test Grubu’ bölümüne kodladığını kontrol etmeli ve cevap kâğıdında yer alan ‘Test Grubu Kontrolü’ bölümünü paraflamalıdır. Salon Başkanları adayların test grubunu “Salon Kontrol Listesinde kodlamalıdır. Sınav binalarında ‘Bina Sınav Sorumlusu’ ve ‘Güvenlik Görevlileri’ dışındaki tüm görevliler sınav süresince cep telefonu ve mobil cihazlarını kapalı konumda tutmak zorundadır” diye konuştu.

 

Sınava girecek öğrencilere hatırlatmalar yapan Bozkurt, “Sorunsuz bir sınav geçirmeniz için sizlere önemli birkaç hatırlatmamız olacak. Sınava gireceğiniz binayı, sınavdan en geç 1 gün önce görmeniz yararınıza olacaktır. Sınava girebilmeniz için gerekli olan ‘Sınav Giriş Belgesi’ ve ‘Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik’ fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport belgelerinizi sınava gitmeden önce mutlaka hazırlayın. Sınava girebilmeniz için gerekli belgeler dışında, yanınızda kağıt, kitap, defter, not vb. hiçbir doküman; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. hiç bir iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazı; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek hiç bir nesneye izin verilmemektedir. Sınav saatinden 1 saat önce sınava gireceğiniz binanın kapısında hazır bulunun. Sınavın ilk 15 dakikası dolduktan sonra, her ne sebeple olursa olsun hiçbir öğrenci sınava alınmamaktadır. Sınavda yapacağınız işaretlemeler ve yazacağınız yazılar için yanınızda koyu yazan siyah kurşun kalem ve iz bırakmayan silgi bulundurunuz. Cevap kağıdı üzerine test grubunuzu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayı unutmayınız. Test grubunu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, …) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunmamalıdır. Aksi takdirde sınavınız ne yazık ki geçersiz sayılacaktır. Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava giremezsiniz. Sınav değerlendirilirken doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşülecek ve kalan sayı sınavla ilgili ham puanınız olacaktır. Bu nedenle, hakkında hiçbir fikriniz olmayan soruları boş bırakınız. Ancak, soruda verilen seçeneklerden birkaçını eleyebiliyorsanız kalanlar arasında doğru cevabı kestirmeye çalışmanız yararınıza olabilir” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş