Abhazlar Cumhurbaşkanlığı için oy kullandı

Abhazya Devleti Cumhurbaşkanı seçimleri Türkiye’de yaşayan Abhazların da oy kullanmasıyla tamamlandı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Abhaz Derneği Başkanı Erdoğan Akalan, “Abhaz pasaportu bulunan kardeşlerimiz oylarını gönül rahatlı içinde kullanmışlardır “ dedi. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 27.08.2014
752
A+
A-

İstanbul’da bulunan Abhaz Federasyonu merkez binasında oy kullanma esnasında Kadıköy Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce mahkemeden alınan karar gereği suç delili aranmasının yapılması oylarını kullanmaya gelen Abhaz kökenli vatandaşların tepkisine neden oldu. Abhazya Cumhurbaşkanlığı seçimlerine Türkiye’nin dört bir tarafında yaşayan Abhazlar katılırken İnegöl’de yaşayan Abhaz kökenli vatandaşlarda yoğun katılımla sandık başında oldular.

 

YENİ CUMHURBAŞKANI RAUL HACİMBA OLMUŞTUR






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Abhaz Derneği Başkanı Erdoğan Akalan, “Ata vatanımız Abhazya için pazar günü İstanbul’da federasyon merkezimizde kurulan sandıkta İnegöl olarak oylarımızı kullandık. 150 yıl sonra ilk defa ata vatanımızın kaderini belirleyecek bir kararın altında imzamızın olması bizler için çok önemlidir. Seçimler esnasında her ne kadar geçici olarak bir gerginlik yaşanmış olsa da yapılan itirazlar sonucunda oylamanın suç teşkil etmediği mahkeme kararıyla ortaya çıkmış ve Türkiye’de yaşayan elinde Abhaz pasaportu bulunan kardeşlerimiz oylarını gönül rahatlı içinde kullanmışlardır. Seçim sonuçlarına göre Abhazya Devletimizin yeni Cumhurbaşkanı Raul Hacimba olmuştur. İnegöl’de yaşayan Abhaz kardeşleri olarak kendilerine başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş