AK Parti-MHP koalisyonu olabilir

Demokrat Parti İlçe Başkanı Murat Balakuş, seçimin kaybedeninin AK Parti olduğunu belirterek bundan sonra AKP-MHP koalisyonunun olabileceğini fakat CHP-MHP-HDP koalisyonunun olmasına ihtimal vermediğini ifade etti.

Yayınlama: 10.06.2015
713
A+
A-

DP İlçe Başkanı Murat Balakuş, dün makamında gerçekleştirdiği açıklamasında 7 Haziran Genel Seçim sonuçlarını değerlendirdi.

 

CUMHURBAŞKANI TARAFSIZLIĞINI UNUTTU






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Demokrat Parti İlçe Başkanı Murat Balakuş, “Bir seçim daha bitti, halk teveccühünü sandıkta gösterdi. Tük siyasi partilerin çıkan sonucu kabul edip vatandaşın verdiği görevi yerine getirmesi gerekiyor. Çıkan ortada… Koalisyonlar çıktı. Anketlerde ve kamuoyunda zaten konuşulan bir sonuçtu. AK Parti’nin tek başına gelemeyeceği, HDP’nin barajı aşarak meclise gireceği, CHP’nin MHP’nin oyunu yükselteceği gibi konuşuluyordu. Netice onu gösterdi. Aldığımız duyumlar o yöndeydi. Türkiye’de koalisyonlar dönemi başladı. İyi olup olmayacağını göreceğiz. Geçmiş dönemlerde bu ülke koalisyonlardan acılar da çekti ama Refah Yol dediğimiz DYP-CHP koalisyonu dediğimiz güzel dönemleri de yaşadı. Son dönemlerinde çok acılar çekildi. Seçimin kaybedeninin AK Parti olduğunu düşünüyorum. 13 senelik tek başına iktidardan sonra bu çoğunluğu sağlayamamak bir kayıptır. Meclis baraj sisteminde bundan önce yüzde 36 ile 300 küsür milletvekili çıkarırken bugün yüzde 40 ile bu sayıya ulaşamadı. Bunun en büyük etkisi Sayın Cumhurbaşkanımızın tarafsızlığını unutup seçim meydanlarında halkla buluşma adı altında AK Parti propagandası yapmasıdır. İnsanlar her gece Recep Tayyip Erdoğan’ı dinlemekten sıkıldı, yoruldu. Bunun haricinde Saray polemikleri, Başkanlık hevesi ve çevresinin zenginleşmesi, yandaş dediğimiz tarafların çıkar elde etmesi gibi bir sürü nedenler sayabiliriz. En önemlisi iktidarın 13 senede yıpranmasıdır. Bundan sonra olacak hükümetin de tutacağını zannetmiyorum. Şuanki tablo gösteriyor ki Türkiye’de her zaman bir merkez sağ partisinin mecliste olması gerekiyor. Bu işin kilit anahtarı merkez sağdır. Bu saatten sonra AKP-MHP koalisyonu olabilir ama CHP-MHP-HDP koalisyonunun olacağını hiç düşünmüyorum. Teknokrat hükümet ya da azınlık hükümet ile seçim hükümeti de kurulabilir, tekrar seçime de gidilebilir. Her halükârda uçlardan çok artık ayrıştırmayan, seni-beni olmayan, ayrım yapmadan herkese aynı mesafede yaklaşabilmiş olan merkez sağ partileri gibi bir partinin mecliste iktidar ya da muhalefet olarak bulunması gerektiği açık ve net bir şekilde ortadadır” dedi.

 

YAKLAŞIK 20 BİN GEZEN, KARARSIZ OY VAR

AK Parti’nin İnegöl’de 1. parti olarak çıktığını hatırlatan Balakuş, “Ama geçen seçimde 44 bin oy alan MHP’nin oyu 22 bine düşmüştür. Yerel seçimde 5 bin oy alan CHP’nin oyu 20 bine çıkmıştır. Bu şunu gösteriyor. MHP geçen seçimdeki 44 bin oyunu taban oyu zannetti ama bu böyle değildir, bu oy gezen oydur. Kararsız, merkez sağ dediğimiz seçmenin oyudur” şeklinde konuştu. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş