Beldeler AK’landı muhalefet şaşırdı

30 Mart günü gerçekleştirilen yerel seçimlerde muhalefet partilerinin en çok güvendikleri bölgeler olan belde belediyelerinin tamamından AK Parti’nin zaferle ayrılması muhalefette şaşkınlık yarattı.

Yayınlama: 03.04.2014
904
A+
A-

30 Mart yerel seçimlerinde sonuçları en çok merak edilen bölgeler, Büyükşehir yasası ile mahalleye dönüşen beldelerdi. Muhalefetin “Belediyeleriniz kapatılıyor” şeklinde yaptığı propagandaya rağmen, resmi olmayan rakamlara göre belde belediyelerinin tamamı, desteğini AK Parti’den yana verdi.

 

YENİCE’DE HER İKİ KİŞİDEN BİRİ AK PARTİ DEDİ






Beldeler arasında en fazla nüfusa sahip olan, ilçe olmak için mücadele eden ve 5 yıldır MHP’li belediye tarafından yönetilen Yenice beldesinde, 8 binleri bulan seçmenin çoğunluğu AK Parti’yi tercih etti. Yeniceköy Mahallesinde kurulan 26 sandıkta oylarını kullanan seçmenler, kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 49’luk oy oranla AK Parti’yi birinciliğe taşıdı. MHP’nin kalesi olarak görülen Yenice’de Milliyetçi Hareket Partisi ise yüzde 35 oy oranı ile seçimleri tamamladı. Aldığı 400 oy ve 5,5’lik oranla Saadet Partisi 3. sıraya yerleşirken, toplam 7 bin 276 oyun geçerli sayıldığı seçimde CHP 269 oyla yüzde 3,6 oranla 4. parti oldu.

 

MHP CERRAH’TAN BEKLEDİĞİ DESTEĞİ GÖREMEDİ

MHP’nin bir başka kalesi de Cerrah’tı. MHP meclis listesinde birinci sırada bulunan Cerrah Belediye Başkanı İsmail Karaman’a Cerrahlılar beklediği desteği vermedi. Cerrah’ta 2009 yılında İsmail Karaman ile seçimleri kazanan MHP, 2014 seçimlerinde AK Parti’yi tercih etti. 2 bin 398 geçerli oyun bin 293’ünü alan AK Parti, yüzde 53’lük oranla birinci sıraya yerleşti. MHP ise kalesinde sadece 902 seçmenden destek görerek yüzde 37’lik oranda kaldı. Cerrah’ta Saadet Partisi ise Yenice’de olduğu gibi 5,5’lik sonuçla 3’üncü sırada yer aldı. CHP ise 2,2’de kaldı.

 

KURŞUNLU’DA YARIŞ KIL PAYI AK PARTİ’NİN

2014 seçimlerinde MHP’nin en çok güvendiği yerlerden biri de Kurşunlu beldesiydi. CHP’nin kalesi olarak bilinen ve 10 yıldır CHP’li Erkan Dönmez tarafından yönetilen Kurşunlu’da iddialı görünen MHP, AK Parti’nin az bir farkla da olsa gerisinde kaldı. 2 bin 629 geçerli oyun sayıldığı beldede AK Parti yüzde 41 ile ilk sıraya yerleşti. Kurşunlu’da oyların yüzde 40’ını alan MHP, ikinci sırada kaldı. 10 yıllık kalesinde CHP ise tam bir hüsran yaşadı. Sadece 252 oy alabilen CHP, yüzde 10 ile 3. parti oldu. Saadet Partisi’ni de Kurşunlu’da 95 oy aldı. Kurşunlu’da 4 sandıktan MHP zaferle ayrılırken, 5 sandık AK Parti’nin oldu.

 

İKİNCİYE İKİ KATINDAN FAZLA FARK

2009 seçimlerinde BTP ile girdiği seçimleri kazanan ve daha sonra istifa eden, 2011 seçimleri öncesinde de AK Parti’ye geçen Eşref Yiğit’in beldesi, Tahtaköprü de AK Parti dedi. Kontenjandan meclis üyeliği adaylığı olan ve önümüzdeki dönemde AK Parti’den meclis üyeliği görevini yürütecek olan Eşref Yiğit’in beldesi Tahtaköprü, AK Parti’ye yüzde 62, MHP’ye yüzde 25 oranında oy verdi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş