Belediye Çalışıyor

İnegöl Belediyesi, Mesudiye Mahallesi Zencefil ve Betül Sokak’ta 36 araçlık otopark ve çocuk oyun parkı çalışmalarına start verdi.

Yayınlama: 12.07.2016
990
A+
A-

Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, Mesudiye Mahallesi Zencefil ve Betül Sokak’ta devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

 

İNEGÖL’E 55 OTOPARK 140 ÇOCUK PARKI KAZANDIRILDI






İncelemenin ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, “Kent görsellerine ve estetiğine büyük önem veren Belediyemiz, bu kapsamda özellikle son yıllarda gerçekleştirdiği projelerle şehrimizi yeniliyor ve şehrimize vizyon katıyor.Şehri rahatlatacak dinlenme mekânları, otopark alanları ve çocuk parkları üretme çabamız ise kentin her alanında artarak devam ediyor. Ayrıca; şehrimizdeki trafik ve araç sirkülâsyonunu rahatlatacak projeler de geliştiriyor ve uyguluyoruz. Özellikle mahalle otoparkı ve çocuk alanı uygulamalarımız bu hedef doğrultusunda hayata geçirdiğimiz projelerimizin en güzel örneklerindendir. Bu kapsamda bugüne kadar sadece mahalle otoparkı olarak 55 adet otoparkı İnegöl’ümüzün muhtelif mahallelerine kazandırdık. Ayrıca şimdiye kadar toplamda 140 çocuk parkını hizmete sokarak çocuklarımızın mahalle aralarında oyun oynama alanlarına kavuşmalarını sağladık”

 

3 ALAN OLARAK DÜZENLENDİ

Mesudiye Mahallesi’nde gerçekleşen çalışmanın 1800 m2 alan üzerinde yapılacağını belirten Kansu, “Bilindiği üzere son olarak Mahmudiye Mahallesi Vakıf Sokakta 43 araçlık yeni bir otopark uygulamasını vatandaşlarımıza ve Süleymaniye Mahallesi Yücel Sokakta da çocuk oyun alanımızı çocuklarımızın hizmetine sunmuştuk. Bugün de otopark ve çocuk oyun alanı projelerimize bir yenisini daha ekliyoruz. Mesudiye Mahallesi Zencefil ve Betül Sokakta 36 araçlık yeni bir otopark ve çocuk oyun alanı çalışmalarını incelemek üzere buradayız. Söz konusu proje hazırlanan iki ayrı otopark alanı ve çocuk oyun alanı olarak aynı bölge toplamda üç alan olarak düzenlenmiştir. Proje çerçevesinde toplam alan 1800 m2 alan üzerinde planlanmış ve projelendirilmiştir” dedi.

 

PROJE HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Proje hakkında bilgi veren Kansu, “Proje uygulama alanında; 36 araçlık 540 m2 lik otopark alanı, 900 m2 lik, sert zemin alanı, 30 m2 lik ağaçlık alan, 270 m2 lik çocuk oyun alanı ve 100 m2 lik fitness alanı bulunmaktadır. Projedeki ağaçlık alanlara (bordürle çevrili) görselliği ön planda olan yetişkin ağaçlar dikilecek ve yeşillendirme çalışmaları alanının tüm kısımlarında tamamlanacaktır. Bitkilendirme çalışmasında; çınar, ıhlamur, akasya, erguvan ve dış budak bitkilerine yer verilecektir. Yeşil alan çalışmasının dışında kalan bölge de yürüyüş ve oturma alanı uygulaması için kırmızı beyaz ve siyah renkli wash beton dikdörtgen formlu parke taş uygulamasına yer verilecektir. Çocuk oyun alanı ve fitness alanı zemin döşemesi kauçuk zemin olarak yapılacaktır. Oturma ve dinlenme alanı olarak ağaçlık alanların bulunduğu yerlere oturma bankı konulacaktır. Ayrıca Fen işleri Müdürlüğü ‘de meydan alanının dışında kalan yol kısımlarında asfalt kaplama, asfalt yama ve menfez çalışmalarında bulunacaktır” ifadelerini kullandı.

 

MALİYETİ 190 BİN TL

Proje maliyetinin 190 bin TL olduğunu belirten Kansu, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: “Buradaki düzenleme uygulamamız 2016 yılı temmuz ayı itibari ile başlamıştır. Bu kentsel düzenleme çalışmasının belediyemize maliyeti yaklaşık olarak 190 bin TL dir. Diğer çalışmalarımız olan Akhisar Mahallesi ilham Sokak çocuk oyun alanı düzenlemesi uygulamamız da devam etmektedir. Otopark ve çocuk oyun alanının şimdiden ilçemize ve Mesudiye Mahallesi sakinlerine hayırlı uğurlu olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş