“Bilgi kirliliği kafaları karıştırıyor”

Yerel seçim çalışmalarını akşamları köy ziyaretleri ile sürdüren İnegöl Belediye Başkanı ve AK Parti İnegöl Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş, Sungurpaşa köyünde yaptığı konuşmasında, bilgi kirliliğine neden olanlar nedeniyle köylerde insanların kafasının karıştığını kaydetti.

Yayınlama: 15.03.2014
973
A+
A-

İnegöl Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş, seçim çalışmaları yoğun bir tempoyla sürdürüyor. Gündüz İnegöl merkezde, akşamları ise köylere ziyaretler gerçekleştiren Başkan Aktaş, önceki akşam AK Parti Bursa Eski Milletvekili Sedat Kızılcıklı ve beraberindeki ekiple birlikte Sungurpaşa köyüne gitti.

KÖYLERE KONFORLU ULAŞIM SAĞLANACAK

Köy kahvesinde vatandaşlarla bir araya gelen Alinur Aktaş, 30 Mart yerel seçimlerine 17 gün kaldığını hatırlatarak şunları söyledi: Ama bu defa farklı bir seçime gidiyoruz. Artık köyler de şehirlerin mahallesi olarak yeni sürece başlıyor. Kafalarda karışıklıklar, bilgi kirlilikleri var. Süreç 31 Mart tarihinden itibaren başlıyor. Kafalarda karışıklıklar var diyorum, çünkü bilgi kirliliklerine sebep olan zatlar var. Diyorlar ki artık yüksek vergiler ödeyeceğiz, köylerde yaşamak pahalı olacak. Köylerin bu manada sıkıntıları olacağından söz edenler var. Köylerin nüfusu giderek azalıyor. 1980 yılında ülke nüfusunun yüzde 60’ı köylerde ve yüzde 40’ı şehirlerde yaşarken, bugün yüzde 80 şehirlerde, yüzde 20 köylerde yaşıyor. Köylerde insanlar durmuyor. Önce şunu bir tesis edelim; köylerde yaşamak için ne lazım. Köyümüzün güzel bir yolu olacak, köyümüzde içme ve sulama suyu ile alakalı problem olmayacak, köyümüzde kanalizasyon ve artıma olacak, köyümüzün konağı, meydanı, çocuk parkı, semt sahası, düzenli olarak temizlik hizmetlerinin yapılması gerekiyor. Son olarak da köylere büyüklüğüne göre belirli saatlerde ulaşım sağlayacak konforlu araçlar olması lazım. Ama maalesef bu sistemle köylerin bu sorunları halledilemedi. Şimdi İnegöl’ün 116 tane mahallesi var. Hepsi aynı yerle muhatap olacak.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş