Bursa’da da söz sahibiyiz

Bütünşehir yasası ile birlikte Bursa’ya merkez ilçe olarak bağlanan İnegöl artık büyükşehir belediye meclisinde de etkin bir şekilde temsil edilecek. Dün gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında İnegöl’den giden bütün meclis üyeleri komisyonlarda görev aldı.

Yayınlama: 15.04.2014
764
A+
A-

Büyükşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından yeni dönemin ilk toplantısını 101 meclis üyesinin katılımı ile yapan Büyükşehir Belediye Meclisi, 2013 yılı faaliyet raporuna onay verdi. Toplantıyı İnegöl açısından önemli kılan ise büyükşehir meclis üyeliğine seçilen bütün üyelerin komisyonlarda yer alması oldu.

 

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, yeni dönemin ilk toplantısını Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Başkanlığı’nda Heykel’deki tarihi binada yaptı.






 

Büyükşehir sınırlarının genişlemesiyle birlikte 17 ilçe belediye başkanının da aralarında bulunduğu 71’i AK Partili, 18’i CHP’li, 11’i MHP’li ve 1’i DP’li toplam 101 meclis üyesi katılımıyla yapılan toplantının açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın önümüzdeki 5 yılına damga vuracak hizmetlere imza atacak olan tüm meclis üyelerine başarılar diledi.

 

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 21’inci yılına girdiğini hatırlatan Başkan Altepe, geçen dönemden 7 ismin kaldığı meclisin bu dönem 94 yeni isimle çalışmalarına devam edeceğini hatırlatarak, tek amaçlarının gelecek nesillere güzel bir Bursa bırakmak olduğunun altını çizdi. Tüm siyasi partilerin de Bursa’ya hizmet noktasında hem fikir olduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Eğer tek amacımız Bursa ise, birlik ve beraberlik içinde siyasi söylemlerden uzak, lüzumsuz tartışmalarla zaman kaybedilmediği bir dönem olmalı. Zaten genel siyasi tartışmalar hem Ankara’da hem de Türkiye’de yeteri kadar yapılıyor. Bu dönemin güzel eserler bırakıp, en güzel yatırımları gerçekleştirdiğimiz bir dönem olmasını diliyorum” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİRDE ETKİNİZ

Konuşmanın ardından ihtisas komisyonlarının seçimi yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliklerine Atilla Ödünç ve Şükrü Köse seçilirken; Asuman Akçay Sakallı Divan yedek kâtipliğine seçildi. Berat Ertopuz Plan ve Bütçe Komisyonunda, Turgay Yel İmar ve Bayındırlık Komisyonunda, Nedim Bayram Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, Asuman Akçay Sakallı ve İsmail Karaman Ulaşım Komisyonunda, Selahatin Külcü de Sosyal İşler ve Turizm Komisyonunda görev yapacaklar.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş