BURSA’DA TARİHİ MİTİNG

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün Bursa’da tarihi bir mitinge imza attı. İnegöl Belediye Başkanı ve AK Parti İnegöl Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş’ın da katıldığı mitinge toplam 150 bin kişi katıldı.

Yayınlama: 21.03.2014
1.477
A+
A-

Yerel seçim çalışmaları kapsamında yurt genelinde mitingler düzenleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün Bursa’daydı. Başbakan Erdoğan, Gökdere’de coşkulu kalabalığa hitap etti.

 

KRİPTOLU TELEFONLARI DİNLEYECEK KADAR ADİLER, ALÇAKLAR






30 Mart’ta milletin, hile, iftira ve montajlara geçit vermeyeceğini kaydeden Başbakan Erdoğan, “30 Mart’ta sadece AK Parti’ye değil sizler kendi iradenize, kendi ülkenize istikbalinize sahip çıkacaksınız. Bursa sultanların olduğu kadar, âlimlerin şehridir, evliyanın şehridir. Gönül insanlarının şehridir. Bursa gerçek âlim kimdir bilir. Bursa gerçek evliyayı bilir. Bir tek ceketim var deyip, holdingleri şirketleri milyar dolarları yönetenden âlim olmaz. Pencere kenarlarında yattım diye övünüp ananaslarla tespihler, rafineri ihale, şantaj, tehditle meşgul olana âlim denmez. İnsanların telefonlarını gizlice dinleyenden, bunları şantaj olarak kullanandan derviş, gönül insanı, hizmet eri olmaz. Memleketine fitne sokandan, dostunu arkadan vurandan, kardeşini kuyuya atandan, insanların mahremini gözetleyenden münzevi olmaz. Her türlü kirli işe bulaşan memleketin her meselesine burnuna sokandan asla din adamı, âlim, muteber insan olmaz. Bir başbakanı bir cumhurbaşkanını, bir bakanı dinleyemezsiniz. Mahkeme kararı alamazsınız. Bunlar bütün bunları yaptıkları gibi devletin kurumlarını, güvenli hat diye Başbakan, Cumhurbaşkanı’na verilen kriptolu telefonları dinleyecek kadar adiler, alçaklar” dedi.

 

“TWITTER’IN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ”

Uluslararası komploların da organizasyonun içinde olduğunu anlatan Başbakan Erdoğan, “Bu Twitterlar var ya, mahkeme kararı çıktı. Twitter falan hepsinin kökünü kazıyacağız. Uluslararası camia şöyle der, hiç beni ilgilendirmiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gücünü görecekler, bunun özgürlükle alakası yok. Özgürlük birinin mahremine girmek, devletin sırlarını bu tür kanallarla uluslararası yerlere fitnelemek değildir. Buna fırsat vermeyeceğiz. Süratle bu adımı atıyoruz. Ülkemin güvenliği burada söz konusu. Ülkeme fitne fesat sokmak isteyen, ister ulusal uluslararası olsun karşısında Türkiye Cumhuriyeti ve bizi bulacaktır. Zaten sizin bize verdiğiniz güç olmasa bu adımları atabilir miyiz? Siz bize bu gücü verdiniz. 4 bakanla ilgili fezleke dediler. Dün parlamentodaydılar. 10 gün sonra seçim var. Bundan sonra yapsaydınız olmaz mıydı. Ruh ikizleri bir araya geldiler. Pensilvanya da dahil. MHP, CHP, BDP, Pensilvanya hepsi bir arada. Meclisin kapısını bilmeyenler dün oradaydı. Zannettiler ki AK Parti gelmeyecek. Nasıl gelmeyiz” diye konuştu.

 

“CHP VE MP GEÇMİŞTE PARALELE AĞIR HAKARETLER EDİYORDU”

CHP ve MHP’nin geçmişte Pensilvanya’ya ağır hakaretler ettiğini belgelerle anlatan Erdoğan, “Pensilvanya’ya bir şeyi hatırlatmak istiyorum. Bu CHP tarih boyunca hep dindarlara eziyet etmiştir. En çok da Bursa’da camileri yıkmış, kapatmış, türbeleri tahrip etmiştir. Ben birilerine haşhaşi dedim. Ama bu CHP de haşhaşidir. Bu CHP, Kur’an-ı kerimleri, kitapları toplatan, ezan-ı muhammediyi Türkçe okutan değil mi? senelerce başörtüsüne zulmetmedi mi? Şimdi İstanbul’da bir müftü müsveddesini aday koymuş. Bunu istismar etme. Bediüzzaman Said-i Nursi’nin hem dirisine, hem ölüsüne zulmeden bu CHP’dir. Van’da yapılan Bediüzzaman sempozyumu hakkında suç duyurusunda bulundular. Risaleler okullarda okutuldu diye ortalığı ayağa kaldırıyor. Kılıçdaroğlu’nun açtığı karikatür sergisinde Pensilvanya’daki örgüt hakkında çok ağır ithamlarda bulunuluyor. Baykal, meclis önergesi açılmasını istiyor. Emniyet teşkilatında hukuk dışı bir kadrolaşma var diyorlar. Burada da CHP genel müdürünün imzası var. MHP’nin de aynı şekilde okyanus ötesi hakkında çok büyük hakaretleri var. Bütün bunlar unutuluyor, el ele, omuz omuza veriyor. Tek dertleri var; AK Parti’yi acaba nasıl çökertiriz” diye konuştu.

 

“SANDIK GÖREVLİLERİ ŞAFAK SÖKERKEN ORADA OLSUNLAR”

Başbakan Erdoğan, 30 Mart’ta sandıklarda görevli müşahit ve sandık kurulu üyelerinin de çok dikkatli olmasını isteyerek, “Sandık kurulu üyeleri, muhakkak sandıklarda görevlerine ilk önce onlar gitsinler. Daha şafak sökerken orada olsunlar. Orada kuş uçurtmayacaksınız. Sandığa sahip çıkacaksınız. Tutanaklar alınırken, müşahitler sandık kurulu üyeleri imzalı tutanakları muhakkak alacaksınız. Sandıklarda adeta demokratik bir ders vereceğiz 30 Mart akşamı. Biz yakmak, yıkmak için gelmedik. Biz inşa etmek için geldik. Bizim farkımız bu. Ak Partiyi diğerlerinden ayıran bu. Çok büyük hizmetler yaptık. Adeta uçurumun kenarındaki Türkiye’yi aldık her alanda dünya ile yarışan Türkiye inşa ettik. İlklerle tanıştırdık. İstikrar, huzuru inşa ettik. Çok daha fazlasını yapacağız. Şimdi hedef 2023. Şeyh Edebali’nin öğütleriyle hareket edeceğiz. Bursa’nın emaneti olan bu Türkiye Cumhuriyeti’ni büyütmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

“KILIÇDAROĞLU’NUN OMURGASI YOK, DÜN DEĞİŞİK DEĞİŞİK İŞARETLER YAPMIŞ”

Devlet içinde devlet ve paralel yapıya asla müsaade etmeyeceklerini kaydeden Erdoğan, “Devlet içinde devlet, paralel yapı asla olmayacak. Bunlar temizlenecek. Biraz sabır. Asla buna Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde müsaade etmeyiz. Milli güvenliğimizi tehdit eden gelişmelere karşı tüm tedbirleri alırız. Hiç bunun lamı cimi yok. Ameliyata müsaade etmeyiz. İşte bu Rabia bunları içeriyor. Kılıçdaroğlu da bu işareti yapıyor. Ama Kılıçdaroğlu yapar. Dün bir yerde gezerken değişik değişik işaretler yapmış. Nasıl oldu bilmiyorum. Her işareti yapıyor. Çünkü göründüğü gibi olan değil, olduğu görünen değil. Nereden ne gelirse toparlayabilir miyim diyen birisi. Omurgalı olmak lazım siyasette. Omurgasızdan bir şey olmaz” diye konuştu.

 

BURSA MİTİNGİNİ 150 BİNİ AŞKIN KİŞİ TAKİP ETTİ

Gökdere Meydanı’nda tarihi günlerden birisi yaşandı. Bursa’nın 17 ilçesinden 150 bini aşkın insan alanı saatler öncesinden doldurdu. 112 ekipleri fenalık geçirenlere müdahale etti, ekipler su dağıttı. Mitingden saatler öncesi arka caddeler bile doldu. Kurtuluş Caddesi, Gökdere, Haşimişcan Caddesi’nde insan seli yaşandı. Çevredeki bütün binaların çatısına ve balkonlara insanlar çıktı. Polis de geniş güvenlik önlemi aldı. “Ebreheler gibi üzerine gelseler de, ebabiller gibi yanındayız usta. Darbecilerin farkındayız, ustamızın yanındayız. Hoşgeldin gönüllerin sultanı. Her türlü kayıt için paralelsel, Made in Pensilvanya. Dost olur sanma her yüze ‘gülen’i. Seninleyiz cesur adam. Ecdat seninle gurur duyuyor” pankartları dikkat çekti.

 

Erdoğan, mitingin sonunda Bursa’ya yaptıkları 12 katrilyonluk yatırımdan övgüyle söz etti. Timsah Arena’nın bitmesiyle, mevcut stadın meydan olacağını, şehir hastanesinin yakında temelinin atılacağının müjdesini verdi.

 

Konuşmasını tamamladıktan sonra Alinur Aktaş’ın da içlerinde bulunduğu Bursa ve ilçelerindeki AK Partişi belediye başkan adaylarını yanına çağırarak poz veren Başbakan Erdoğan, Bursa’da çok güzel hizmetler yaptıklarını ve yine yapmaya devam edeceklerini söyledi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş