“Cemaat olmayan bir camiayla da yarıştık”

Yerel seçimin bitmesinin ardından parti binasında gazetemize açıklamalar yapan AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, “Seçimlerde sadece siyasi partilerle yarışmadık. Bunun dışında cemaat olarak adlandırılan ama aslında cemaat olmayan bir camiayla da yarıştık. Geceleri yatağından kalkıp, gözyaşlarıyla Recep Tayyip Erdoğan’a dua eden kardeşlerimizden Allah razı olsun” dedi

Yayınlama: 01.04.2014
843
A+
A-

Seçim sonrası parti binasında açıklamalarda bulunan Bülent Temelli, seçimlerin Türkiye’ye ve İnegöl’e hayır getireceğini ifade etti. Seçimde birçok olumsuzluğa rağmen halkın AK Parti yanında saf aldığını ifade eden Temelli, “Halkın iradesi üstün geldi” dedi.

 

HİZMET ETMEK GEREKLİLİĞİ BİLİNCİYLE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ






İlke olarak konuşmasında oy veren vermeyen herkese teşekkür eden Bülent Temelli, şu ifadeleri kullandı: Bütün İnegöllü vatandaşlarımıza öncelikle teşekküre diyorum. Allah hepsinden razı olsun. Dualarını esirgemediler. Bir yerel seçimi daha geride bıraktık. Yerel seçim çalışmalarımız devam ederken, AK Parti halkın karşısında değil her zaman halkın yanında olmuştur. Biz her zaman AK Partinin oylarını yükselterek hizmetlere devam edeceğini söylüyorduk. Nitekim de öyle oldu. Hatta seçim oranı soran dostlarımıza da, genel seçimde aldığımız oy oranı hedefimiz demiştik. Belki de onlar bunu bir espiri olarak değerlendiriyordu. Çünkü genel seçim ruhuyla, yerel seçim ruhu çok farklı. Bizim asıl hedefimiz; Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi, “halkın %100’ünün gönlünü almak”. Siz zaten %100’ünün gönlünü aldıktan sonra, ona yakın oy alırsınız. İnşallah biz bu alınan oyun, zafer sarhoşu içinde olmadan, bunu bir başarı ve nihai sonuç olarak görmeden, gelecek seçimlerde bundan daha fazla oy alma yolunun, bundan daha fazla hizmet etmek gerekliliği bilinciyle yolumuza devam edeceğiz.

 

BASIN 4. KUVVET OLARAK BİLİNİR ÜLKEMİZDE

Siyasi partilerin kötü işlerine bazı basın organlarını karıştırmak istediğini ifade eden Temelli, “Basın 4. kuvvet olarak bilinir ülkemizde. Tabi görevini layıkıyla yerine getirdikten sonra, yasama, yürütme ve yargıdan sonra demokrasinin önemli bir kuvvettir. Özellikle seçim döneminde, 80 öncesi, “at çamuru, izi kalsın” gibisinden yapılan politikaların, sokaktaki görüntü kirliliği ve ses kirliliğine varan propaganda sürecinin geçtiğini görüyoruz. İdeolojisi ne olursa olsun, AK Parti karşısında birleşmiş olan partilerin, hatta cemaat olmaktan çıkan bir camianın da, düşmanımın düşmanı dostumdur mantığıyla, birlikte hareket ettiği günleri yaşadık. Bazı siyasiler önce bizim yanımıza gelerek ve bizden bir şey bulamayınca başka partilerle kapı kapı dolaşarak ve buna bazı basın kuruluşlarını da alet ederek, kara propaganda dönemi yaşadık. Bu bizim unutmak istediğimiz bir olaydır” şeklinde konuştu.

 

AYIRMA VE KAYIRMA GİBİ BİR ŞEY SÖZ KONUSU BİLE OLAMAZ

AK Partinin ayıran ve kayıran bir parti olmadığını ve bütün vatandaşları kucaklayan bir parti olduğunu vurgulayan Bülent Temelli, “Daha 3-4 ay önce hizmete açtığımız Süleymaniye Alt Geçidi’nde bile görüyoruz ki bazı partilere ait yazılar var. Biz bir anlaşma yapmıştık ama seçim sürecinde bu anlaşmaya uymayan partiler olduğunu da gördük. Bazı siyasi liderlerin, ilçemiz ikballeri için değişik yollara başvurdu. “Ayırmadan, kayırmadan” gibi cümleler sarf edildi. Kim ayırmış? Kim kayırmış? Adeta ilçemizi ikiye bölme mücadelesine girmiş gibi izlenim bıraktılar bizde. Hâlbuki Balkanlardan, Kafkaslardan ve Anadolu’nun dört bir yanından gelen bütün vatandaşlarımızı biz kucakladık. Ayırma ve kayırma gibi bir şey söz konusu bile olamaz” dedi.

 

GERÇEK HEDEFLERİNİN ALLAH RIZASI OLMADIĞI GÖRDÜK

Cemaat diye adlandırılan ama cemaatle alakası olmayan bir camianın olduğunu ifade eden Bülent Temelli, şu ifadeleri kullandı: Biz siyasi partilerle yarışırken bir siyasi parti olmamasına rağmen, ama tamda göbeğinde olan camiayla da biz yarıştık. Tüm Türkiye gibi bizden şaşkınlık içerisindeyiz. Düne kadar aynı hedefe doğru ilerlediğimiz dostlarımızın bugün bu şekilde davranması ve AK Parti karşısında yerelde hangi parti daha güçlü konumdaysa o partiye destek vermesi, ne kadar tutarsız olduklarını ve nerden geldiklerini unuttuklarının göstergesidir. AK Partiyle düne kadar aynı istikamette olan bir camianın, aslında hedeflerinin farklı olduğunu bütün milletimiz gördü. Gerçek hedeflerinin Allah rızası olmadığı gördük. Başbakanımızın bu konuda açıklamalarını herkes biliyor. Aldatılmışlık çok zor şeydir. Ben oradaki kardeşlerimi çok iyi anlıyorum. Örnek aldığınız bir insanın, bir sabah kalktığınızda ise her şeyin aslında örnek alınacak bir insanın karşınızda olmadığını anlamak çok zor bir şeydir. İlçemizde de bunun örnekler var. Bazı bizi gerçek anlamda anlayan bayan kardeşlerimiz, parti binamıza gelerek eşlerinin orada sadece bir görüntü olduğunu ama kendilerinin bizlere destek verdiklerini ifade ettikleri haberleri teşkilattaki arkadaşlarımız bana iletti. Biz hepsini kucaklıyoruz. Bu konuda bu camianın çökeceğini düşünüyorum. Herkes gerçekleri gördükçe kesinlikle bizlere hak verecekleridir. Ve gerçekten gerçekler zaten ortada.

 

KESİNLİKLE O ARKADAŞLARIMIZA KAPIMIZ AÇIK

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın zafer konuşmasına değinen Temelli, son olarak Alinur Aktaş’ın konuşmasında, “Diğer parti adaylarına kapımız açık. Eğer ciddi anlamda projeleriniz varsa gelsinler, uygun görülürse beraber icraata dökelim” sözlerine değinen Temelli, “ Tabi bizim herkese kapımız açık. Aynı bayrağın altında duruyoruz. O bayrağın altında beraber yaşıyoruz. Alinur Başkanımızın buradaki tezi çok açık. Seçimde kaybetmiş olabilirsiniz ama bu demek değildir ki kapılar kapandı. Kesinlikle o arkadaşlarımıza kapımız açık” ifadelerini kullanarak konuşmalarını tamamladı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş