CHP’de birinci hedef çiftçi

Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ve yönetim kurulu üyeleri geçtiğimiz Çarşamba akşamı saat 19.30’da CHP İlçe teşkilatını ziyaret ederek yeni Başkan Engin Başar’a hayırlı olsun temennisinde bulundular. Ziyarette açıklamalarda bulunan Başar, “Bizim politikamızda birinci hedef, çiftçimizin kazanmasıdır” dedi. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 30.01.2015
787
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Engin Başar, ülkemizde her gün ziraatın, meyveciliğin ve tarımın geriye gittiğini belirterek; “Bizim politikamızda birinci hedef, çiftçimizin kazanmasıdır” dedi.

 

ATATÜRK’ÜN KURDUĞU BİR PARTİ






Gerçekleştirilen ziyaret esnasında bir konuşma yapan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Bilindiği gibi daha önce CHP İlçe Başkanlığı yapan Turhan ağabeyimiz Milletvekili aday adayı olduğundan dolayı görevi bıraktı. Yerine atanan Engin Başar’a hayırlı olsun ziyaretine geldik. Bu yıl biliyorsunuz bir seçim yılı. Bu kadrolar partileri önümüzdeki Milletvekili seçimine götürecek. Onun için kendilerine başarılar diliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Atatürk’ün kurduğu bir parti. İnşallah onlar da çıtalarını daha da yukarılara çıkarırlar, umdukları oyları alırlar. Yeni ilçe yönetimine başarılar diliyorum. Turhan başkanımızı da Ankara’da görmek istiyoruz” dedi.

 

ADAY OLAN KİMSEYİ KÜÇÜMSEMEYİZ

Basın mensuplarının “Ziraat Odası Başkanlığına adaylığını Sinan Kağan açıkladı. Adayı nasıl değerlendiriyorsunuz? Başkan aday bekliyor musunuz?” sorusunun üzerine konuşan Çelik, “Ziraat Odasında 115 tane delege var. Son akşama kadar 115 delege de aday olabilir. Bu bizim için sorun değil. Aday olan kimseyi de biz küçümsemiyoruz. Rakip, rakiptir. Ama alacağı oyu da biliyoruz. Biz kendimizi de biliyoruz. Kendimizi yeni dönemde neler yapacağımıza göre hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.

 

KENDİ ÜRETTİĞİMİZ ŞEYLERİ YAPAMAZ HALE GELDİK

Ziyaretlerinden dolayı Ziraat Odası heyetine teşekkür ederek konuşmasına başlayan CHP İlçe Başkanı Engin Başar ise, “Ülkemizde her gün ziraat, meyvecilik, tarım geriye gidiyor. Bunun en çok acısını yaşayanlarda onun içinde olanlar sizlersiniz. En can alıcı şeyimiz toprak, hava ve su. Ama maalesef toprağımızda yok ediliyor, suyumuzda kirletiliyor, havamızda kirletiliyor. Bununla yetişen sebze ve meyveleri de yiyerek biz de kirleniyoruz, hastalanıyoruz. En çok kanser olayı da İnegöl’de oluyor. Verimli bütün arazilerimizi beton yığını yaptık. Ovaları sanayi yaptık. Dolayısıyla sularımızı kirlettik, barajlarımız kirleniyor. Genel Merkezimizin tarım ve ziraatla ilgili hazırladığı veriler var. Samanı dışarıdan alır olduk, eti dışarıdan alır olduk, baklagilleri dışarıdan alır olduk. Kendi ürettiğimiz şeyleri de yapamaz hale geldik. Şeker fabrikalarımız var, şeker pancarına kota konuldu. Sigara fabrikalarımız var, tütüne kota konuldu. Giderek tarımımız zayıflatılıyor. Meyvecilik de tüccar kazanıyor ama üretici kazanamıyor. Bizim politikamızda birinci hedef, çiftçimizin kazanmasıdır. Mazotun ucuz olmasından, çiftçilerimizin desteklenmesi veya satamadığı malın alınması gibi çalışmalarımız var. Umarım bunları çiftçimize, köylümüze, işçimize iyi anlatırız. Ona göre değerlendireceklerini sanıyorum. En fazla zorluğu çekenler sizlersiniz. Ürettiğiniz malı, ürettiğiniz fiyata bile satamıyorsunuz. Bunu çok iyi biliyoruz. Yakın zamanda bir kongreniz var. Sizlere de başarılar diliyoruz. Umarım tekrar kazanırsınız. Yeni çıkan bir aday var. AK Parti politikasını destekleyecek biri olabilir mi, bilmiyorum. Adayın kim olduğunu da bilmiyorum” diye konuştu.

 

YASAK KÖMÜRÜ TÜCCAR SATMIYOR BELEDİYE DAĞITIYOR

Geçtiğimiz günlerde İnegöl’ün hava kirliliğinin değerlendirilmesi adına düzenlenen toplantıyı nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine konuşan Başar, “Bizim haricimizde de hiçbir siyasi parti bu toplantıya çağrılmadıysa, o toplantı normal bir toplantı değildir. Bu kesin. Hava kirliliği anlamında son günlerde yoğun sis olayları yaşıyoruz. Ortada kullanımı yasak olan bir kömür var. Aynı kömürü bir tüccar satamıyor ama belediye rahatça dağıtıyor. Bunu artık kamuoyunun bilmesini istiyoruz. Elbette ki yanlış şeyler yapılıyor” ifadelerini kullandı. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş