Cumhurbaşkanına sahip çık

TBMM 20. dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, İnegöl Belediyesi ve İlim Yayma Cemiyeti’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Türkiye’nin dünü, bugünü ve yarını’ konulu konferansta konuşmacı olarak katılarak geçmişimize, günümüze ve geleceğe dair önemli açıklamalarda bulundu. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 20.02.2015
893
A+
A-

HAYATTAYKEN SAHİP ÇIK

Konuşmasında Adnan Menderes ve 28 Şubat sürecine değinen Şevki Yılmaz, o süreçlerde kendilerine yapılanların şimdiki hükümete yapıldığını ifade ederek, “28 Şubat’taki işlediğimiz suçlar, Menderes’in suçlar ile aynıdır. 3 tane suçumuz var. Şimdi Cumhurbaşkanımız bu suçu işliyor, Başbakanımız bu suçu işliyor. Öldükten sonra insanlara sahip çıkmayın. Öldü, ne faydası var size. Hayattayken cumhurbaşkanına sahip çık” dedi.

 






OSMANLIYI YIKAN MHP’DİR

CHP’den önce MHP’nin varlığının olduğunu belirten Yılmaz, “MHP’ye giden gençler bilmez. Türkiye’de Osmanlı’yı yıkan parti bu partidir. CHP, MHP’den doğmuştur. Nerde kurulmuştur? Selanik’te Türk Ocaklarında… Osmanlı o ocakta yıkıldı. Mahmut Esat Bozkurt Ülkü Ocaklarını kuran lider, O ocakta yetişmiş bir dinsiz. İlk CHP’nin çalışma bakanıdır. Ve ilk kanunu veren haindir. Türkiye Devletinin dini Hıristiyanlık olsun diye teklif eden” dedi.

 

DEVLET EMİN ELLERDE

Henüz yolun başında olunduğunu kaydeden Yılmaz, “Bütün tarikatlara, cemaatlere sesleniyorum. Şimdi hizmet, şimdi nesil yetiştirme zamanı. Devleti ele geçireceğiz. Bunu bırakın. Devlet emin ellerde rahat edin. Bütün STK’ların, bütün tarikatların ve cemaatlerin tek amacı olmalı; Türkiye’yi güçlendirmek. Kendilerini değil Türkiye’yi güçlendirmek. Buda imanlı nesil ile olur. Ahlaklı nesil ile olur. Nesil yetiştireceğiz. Türkiye ancak bununla süper güç olabilir. Türkiye’nin süper güç olması lazım… Daha henüz yolun başındayız. Biz birbirimiz ile uğraşmayacağız. Nedir bu haset?” diye konuştu.

————————————————————————————————————————

 

Önceki akşam Kültür Sarayında düzenlenen programa Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Âdem Demirel, AK Partili bazı yönetim kurulu ve meclis üyeleri, bazı oda ve dernek başkanları, AK Parti Bursa Milletvekili Aday Adayları Bülent Temelli ve Faruk Coşkun ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Konferans öncesi bir konuşma yapan İlim Yayma Cemiyeti İnegöl Şubesi Başkan Yardımcısı Mehmet Basmacı, “İlim Yayma cemiyeti 1951 yılında kurulduğunda bu cemiyete gönül verenler bir gençlik yetiştirme gayretindeydiler. Öyle bir gençlik ki devletini idare edecek kadar dirayetli olacaktı. İşte bu gençlik şu anda o samimi ve ihlâslı insanların dualarıyla yönetimdedir. İnegöl şubemizde 1952’de açılmış. O günden bu güne önemli katkıda bulunmuştur. Hayır peşinde koşmuşlardır. 150 kişilik bir yükseköğrenim erkek yurduda yapılacaktır” dedi.

 

DEĞER KATACAK PROJELERE AÇIĞIZ

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Çalışmalar yaparken bir taraftan da şehrin sportif sosyal açıdan gelişmesi için faaliyetler yapıyoruz. Bu manada projesi, hedefi, bu şehre değer katacak, milli ve manevi değerlerimiz olan gençliğimizin yetişmesi adına değer katacak projesi olan varsa, madde manevi bunların hepsine açığız. Şevki hocamız neslimizin yetişmesi adına çok önemli çalışmalara imza attı” diye konuştu.

 

İNEGÖL’E ÖVGÜ

“Türkiye’nin dünü bugünü yarını” konusunda konferans veren Şevki Yılmaz, “İnegöl’e yabancı değiliz. Hikmet Şahin kardeşimizi ziyaret için gelmiştik. Elhamdülillah İnegöl o zamanlar da gördüğüm İnegöl’den çok daha ileride. İnegöllülere layık bir hale dönüştürülmüş. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

GENCECİK KIZA TECAVÜZ EDEN SAPIK ADAMIN AKLI YOK MUYDU?

Yılmaz gerçekleştirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’miz güzel vatanımız, hepimize ecdadımızın güzel bir emanetidir” ifadeleri ile sözlerine devam eden Yılmaz, “Allah’ın yeryüzünde insanoğluna emanetleri var. Bize ait hiçbir şey yok. En büyük emanet kuran-ı kerimdir. Allah’ın nimetlerini saymakla bitiremeyiz. Akıl sahibi olmak… Nimetleri sayabilecek bir mahkeme yok. Akıl daha büyük nimet. Aklı olmayanın hiçbir değeri yok. Göz nakli var ama akıl nakli yok. Allah’ın kullarına verdiği en büyük nimet kurandır. Kuran olmadığı zaman akıl neye yarar. O gencecik kıza tecavüz eden sapık adamın aklı yok muydu? Katil caninin aklı yok muydu? İneğe tapanların aklı yok mu? Var ama Kur’ansız akıl insanı eşkıya yapmaktan kurtarmaz. Kur’an nimetini asırlarca omuzlarında taşımış bir ecdadın torunları olarak bu gün yeryüzünde bu nimetten mahrum olmanın acılarını yaşıyoruz. Her tarafta perişanlık var”

 

TÜRKİYE’NİN GİTMESİ DEMEK KIYAMETİN GELMESİ DEMEK

“Dün yeryüzünün çobanıydık. Arapça da 3 kelime birbirinin aynısıdır. Ummun, ummetin ve imamun. Um, çocuğun anasına denir. Ummet, anası hayatta olan topluluk demek. İmamun ise toplumun anası demek. Allah belediye başkanlarını, başbakanları, cumhurbaşkanlarını baba kökünden tarif etmemiş. Çünkü ananın rahmeti daha fazla… İdareciler, ana gibi topluma merhametli olsun diye Allah ana kökünden hitap etmiş. Kemal Kılıçdaroğlu diyor ki; bu Tayyip bey ağlıyor. Tabi sen ana değilsin ki ağlayacaksın. Ümmetin derdiyle dertlenen ağlar. Ümmetin anası ağlar. Bu ümmetin anasını 1908’de öldürdüler. Ümmet 100 yıldır üveydir. Irkçılık maskelerine bürünerek bu ümmeti paramparça ettiler. Osmanlı cihan devletini yok ettiler. İsrail devletini kurmak için iki cihan harbi çıkaracağız dediler. 50 senede küçük İsrail, 100 sene sonra büyük İsrail’i kuracağız dediler. 50 yıl tuttu. Osmanlı devletinden sonra Türkiye devleti kuruldu. Keşke bu devleti rahat bıraksalardı. Türkiye devleti hem madden hem de manen çökertilmek için savaş başlatıldı. Yunanın yapmadığı gâvurluğu bu millete yapmaya başladılar. Kurbanlar verdik. Bizim en büyük partimiz Türkiye olmalıdır. Türkiye partilerimizin önündedir. Tarikatlarımızın, cemaatlerin önündedir… Türkiye olmazsa o parti, o tarikat ne işe yarar. En büyük mal vatan malıdır. İktidar birazcık faizi düşürdü mallarınızın değeri arttı. 1986’da ne güzel barış vardı. En kötü iktidar iktidarsızlıktan iyidir. En kötü devlet devletsizlikten iyidir. Dünyanın ikinci yurdu burasıdır. Şehirlerin anası Mekke’dir. 2. Şehir ise Şırnak’ın Cizre ilçesidir. Onun için Anadolu çok önemli yer. Bu güzel vatan giderse Kâbe’de gider ve bir daha Müslümanların ayağa kalkma şansı yok. Kimse Türkiye’yi yenemez. Çünkü Türkiye’nin gitmesi demek kıyametin gelmesi demek”

 

SÖMÜRGECİLİK ORTADAN KALKSIN DİYE PEYGAMBERLER GÖNDERİLDİ

“Birincisi Dünyadaki sömürge ortadan kalksın diye. Peygamberler sömürgeler ortadan kalksın diye gönderilmiş liderlerdir. İstanbul fethiyle Roma yıkıldı. Dünya nüfusunun 4’te üçü doğuda yaşar. Nimetlerin de 4’te üçü doğuda, 4’te biri batıda. Allah adil. Bu dengeyi bozan var. Osmanlı bu dengeyi bozanlarla savaşan bir devletti. Fatih’in İstanbul’u fethi bir çağın kapanıp öbür çağın açılışıdır. Dünya nöbetinin tek başına devralındığı tarih… O tarihten itibaren dünya da aç sefil insan yok. Genç Türkiye’de ayağa kalmasın diye savaştılar”

 

ÖLÇÜMÜZ KUR’AN OLMALI

“Bu gün birçok ülke de yangın var. Suriye, Doğu Türkistan, Irak, Filistin’de yangın var. Neden? Çünkü biz Allah’ın dinini kurban ettik. 100 yıl Cumamızı Pazara kurban ettik. Kur’an-ı kerimi rafa kaldırdık, maalesef kabirlere kurban ettik. Kur’an-ı kerim kadir gecesi indi. Ölçümüz Kur’an olmalı. Kur’an insanoğlunun ölçü kitabıdır, ölü kitabı değil”

 

HAYATTAYKEN CUMHURBAŞKANINA SAHİP ÇIK

“Adnan Menderes bayrağı devraldı. Geldiği tarih kolay bir tarih değil. Bayram namazı kılacak adamı milletvekili yapmadılar o dönemler. Öyle bir Türkiye var geldi ve 10 sene bu İttihat Terakki’lere, Osmanlı Devletini yıkanlara 10 yıl dayanabildi. Büyük mücadele verdi. Menderes ile bizim suçlarımız aynıdır. Gelecek hafta ölümünü rahmetle anacağımız o büyük adam Necmettin Erbakan hocamıza bayrağı devrederken,  28Şubat’taki işlediğimiz suçlar, Menderes’in suçlar ile aynıdır. 3 tane suçumuz var. Şimdi Cumhurbaşkanımız bu suçu işliyor, Başbakanımız bu suçu işliyor. Öldükten sonra insanlara sahip çıkmayın. Öldü, ne faydası var size. Hayattayken cumhurbaşkanına sahip çık. Hayattayken Başbakanına sahip çık. Çünkü onlar bizim için can bedeli ödediler”

 

OTOBÜS GİTTİ ATATÜRK KURTULDU

“3 tane suçumuz var. 1 Türkiye’yi sevmek, Türkiye’yi kalkındırmak. 1950’li yıllarda Türkiye Koç ailesinin bir çöplüğüydü. Ticaret sadece onun elindeydi. Ne tren yolları var ne deniz yolları.  Bu hızlı trenin mimarı Profesör Doktor Necmettin Erbakan’dır. Bizim dönemde bu proje hazırlandı. Hocamızın talimatı ile proje bitirilmiş ama toplantıda masaya vurmuş o zamanki generaller. Bu treni size yaptırmayız diye. Çünkü Koç Ailesi istemiyor. Dünyada toplu taşımacılık köle ülkelerdedir. Var mı Almanya’da otogar? Almanya’nın hangi şehrinde otogar var? Otogar köle ülkelerde olur. Hızlı tren var neden otobüse binsin. Uçak var. Şimdi 75’e Rize’ye, Trabzon’a gidiyorsun. Tabii ki saldıracak adamlar. Müşterileri pazarları ortadan kalkıyor. Bizde Belediye Başkanı iken dedik hızlı gemi getirelim. 3 günde gemi geliyor. İstanbul’dan gemiye binen bir kişi 3 günde Trabzon limanına geliyor. Hangi devirdeyiz? Öyle bir şey olur mu? 13 saatte Danimarka’dan teklif aldık. 13 saatte Trabzon’a gelecek. Bende o zamanlar acemi siyasetçiyiz bilmiyoruz ki. Hemen müjdeledim. Çay mevsiminde yeni gemi otobüsü geliyor. Ertesi gün bir saldırı başladı bana medyada. Atatürk düşmanı diye. Laiklik düşmanı. Otobüs gitti Atatürk kurtuldu. O zaman anladım ki Vallahi Tallahi Billahi trafik kazasında ölenlerin %80’i bu aile için ölüyor. Kasten tren yolları yaptırmamışlar. Kasten deniz yollarını hayalet haline getirmişler”

 

MENDERES KOÇ AİLESİNE KARŞI ADANDOLU ESNAFINI KREDİLERLE DESTEKLEDİ

“Adnan Menderes, Koç Ailesi’nin karşısında Anadolu esnafını kredilerle desteklediği için idam edilmiştir. Allah rahmet eylesin Hocam 12 Eylülden sonra hapisten çıktı. Beraber geziyoruz Almanya’da. Hocamla yemek yerken sordum. Dedim hocam Menderesle ilgili anın var mı? Çok dedi ve bir tanesini anlattı; “1957’de ilk defa gümüş motor yaptık. Fabrikayı kurduk. %100 yerli motor. 500 liraya piyasaya sürdük. Bu Koç Ailesi bizi batırmak için Yahudi general motorlarını 250 liraya piyasaya sürdü. Bittik. Fabrika kapanacak. Kara kara düşünüyorum. Bir gün sabah namazında kapı çalmaz mı? Şoförüm geldi. Hocam müjde Başbakan Adnan Menderes fabrikaya geldi demez mi. Sabah namazlarından sonra iş adamlarını gezermiş rahmetli. Fabrikayı gezdirdim, Alnımdan öptü Menderes. Derdin ne diye sordu bana. Derdim Yahudi. Ne oldu? Böyle böyle oldu. Biz varken bu fabrika kapanmaz dedi. Ankara Ulustaki otel Palas’a gitmemi istedi. Bende gittim. Sonra Menderesi arayıp, geldim Başbakanım ne emrediyorsun dedim. Menderes bana dedi ki, senin gibi vatanseverler, bakanlıklarda yorulamaz. Biraz sonra Maliye Bakanını ayağına getireceğim, bekle orada dedi. 2 Saat sonra Maliye Bakanı bir bavul para ile geldi”

 

D8’LERİN MİMARI MENDERES’TİR

“D8’lerin mimarı Menderes’tir. İdamının nedeni de budur. Hiç okumayan bir nesil haline geldik. Maliye Bakanı neden asıldı? Dış işleri Bakanlığının ihtilal ile ne ilişkisi olabilir? 100 tane öğrenci kavga etmiş, ordumuz kurtarıcı, müdahale etmiş hükümete”

 

OSMANLI AİLESİ’Nİ SORMASINI CANIYLA ÖDEDİ MENDERES

“Birçok Mahkemeye girdim. Bunların temel nedeninde ise Osmanlı’yı methetmemdir. Ben Osmanlı’nın torunu değilim. Ben Osmanlı’nın oğluyum. Benim babam Osmanlı vatandaşı. 15 Yaşına kadar Osmanlı Nüfus Cüzdanını kullanmış. Ondan sonra da Türkiye cüzdanı kullanmış. Ben şimdi babama savaş mı açayım. Osmanlıyı yok ettiler ve çok büyük intikam aldılar. Osmanlı Ailesi’ni sormasını canıyla ödedi menderes. Kaç kişi biliyor. Gece yarısı pijamalarla kovuldu Osmanlı ailesi. Hatta o zamanki Şehzadeler dedemiz Fatih için, Ürdün’e yani batıya değil de doğuya gönderin bizi en azından dediler. Ama onlar doğuya değil batıya göndereceğiz dediler. Çünkü batılılar öyle istiyor dediler. Vallahi o gün CHP’nin yaptığı gâvurluğu, Rus Çarı, Şeyh Şamile yapmamıştır. Osmanlı şehzadeleri 30 yıl Paris’te dilendi gençler. Bu MHP’ye mi bu CHP’ye mi oy vereceksiniz?”

 

CHP, MHP’DEN DOĞMUŞTUR

“MHP’ye giden gençler bilmez. Türkiye’de Osmanlı’yı yıkan parti bu partidir. CHP, MHP’den doğmuştur. Nede kurulmuştur? Selanik’te Türk Ocaklarında… Sol o zaman yok ki. Ve kurucusunun ismi de, Ülkücü gençlerimize lider diye tanıtılan Tekinalp, Tekinalp kim? Yaz bakalım google’ye Tekinalp kim. Bana inanmıyorsan google’ye yaz. Tekinalp, Moiz Kohen isimli bir Yahudi’dir. Selanik’te bir hahamın oğludur. Osmanlı o ocakta yıkıldı. O ocaktan hareket ordusu geldi. O ocaktan dolayı Ümmetin Anası Sultan Abdülhamit Han ortadan kaldırıldı. Ziya Gökalp orada zehirlendi. Orada kurulan eşkıya örgütünün ilk gençlik başkanıdır.  Mahmut Esat Bozkurt Ülkü Ocaklarını kuran lider, O ocakta yetişmiş bir dinsiz. İlk CHP’nin çalışma bakanıdır. Ve ilk kanunu veren haindir. Türkiye Devletinin dini Hıristiyanlık olsun diye teklif eden. Onları gençler bilmez. Koskoca cihan devletini yıktılar Türkçülük hareketi ile. Ümmeti paramparça ettiler. Bütün ırkçılık hareketlerinin temelinde Yahudi vardır”

 

ERBAKAN’DAN KURTULDUK BAYRAM EDERKEN, KASIMPAŞALIYA RASTLADIK

“Menderes asılmasaydı bugün Türkiye Japonya’yı geçmiş, Hocamız ihraç edilmeseydi Türkiye Kore’yi geçmişti. Bu millet hep karışsın diye darbe üstüne darbe. Şimdi ne Apo vardı, ne PKK vardı nede başka bir şey, eğer o günlerde ağır sanayi tamamlansaydı. Bugün ki bölünme planlarını o gün biliyorlardı. Bu nedenle bu milletin zenginleşmesi gerekiyordu, bunun için çalışmalar yapılıyordu ama müdahale ettiler. 12 Eylül ile darbe üstüne darbe. Ama hareket hiç durmuyor. Hocamızı yasakladılar. Bizden birini getirdiler, Özal Allah rahmet eylesin. Bizden diye zannettiler, o da sağ gösterdi sol vurdu. Dediler buda aynıymış. Onu da şehit ettiler. Tekrar biz geldik 28 Şubat’ta. Refah nasıl kuruldu hepiniz biliyorsunuz.  Memur memnun. Köylü memnun. Esnaf memnun. İlk defa denk bütçe olmuş. Denge bozulmuş. İlk defa faizler düşürülmüş. Ve 28 Şubat’ı da Fransa’da, bütün dünya masonlarının 14 Şubat’ta aldığı kararla yıkmaya karar verdiler. Belgelerin hepsi mevcut… 14 gün sonra 28 Şubat dönemini başlattılar. O gün hocamızın bugün anlayabildiğimiz anlamıyla, kan dökülmeden o tehlikeli dönem atlatıldı. Bin yıl sürecek diyor generaller, savaşlar ve ihtilallar. Siz nerdesiniz bakın ben İnegöl’deyim. Erbakan’dan kurtulduk bayram ederken, Kasımpaşalıya rastladık. Cenab-ı Allah asla bu ülkeyi anasız bırakmaz. Elhamdülillah o gün ki Türkiye’den bu güne. Ne günledi ya rabbi”

 

TÜRKİYE’NİN YIKILDIĞI AN, KÂBE’NİN YIKILDIĞINI DUYARSINIZ

“28 Şubat’ta bize savaş açsaydılar biz yenilirdik. Onlar savaşı yanlış oynadılar. Allah’a savaş açtılar.  Allah’a savaş açtın mı belin kırılır. Kamusal alana Allah giremez diremez diyor. Bin yıl sürecek diyorlardı. Ne oldu? Bu Allah’ın yardımı dışında olacak bir şey değil. Çünkü Türkiye yenilemez. Çünkü İstanbul, Mescid-i Aksa’nın Mescid-i Nebevi’nin ve Kâbe’nin kaskosudur. Allah Resulünün İstanbul’un fethini müjdelemesindeki 2. neden budur. Kâbe İstanbul’dan korunur. Onun için Türkiye’yi kimse yenemez. Türkiye’nin yıkıldığı an, Kâbe’nin yıkıldığını duyarsınız. Kâbe yıkılamaz. Bize bu emaneti verdi”

 

ERBAKAN HOCAM, SENELERCE BU ÜLKEYE FAİZİ ANLATTI

“Avrupa’da hiçbir Avrupalı, faize karşı olmayan bir lidere oy vermez. Avrupa’da Hıristiyan partiler, faizi düşüreceğine dair madde koyduruyor. Hans anladı sen anlamadın. Neden ben faizi azaltan kardeşimi seviyorum? Davutoğlu Hocamı seviyorum, faize karşı oldukları için. Bir yükseltsin bakalım. Faizi kim düşürmek istiyorsa, o iktidarın yolu dorudur. Neden yol yapıyor? Köprüler yapıyor. Nasıl hava alanları yapılıyor… Nereden geliyor bu para? Faizi düşürdüğü için. Erbakan Hocam, senelerce bu ülkeye faizi anlattı”

 

BİZ BİRBİRİMİZ İLE UĞRAŞMAYACAĞIZ

“Bütün tarikatlara, cemaatlere sesleniyorum. Şimdi hizmet, şimdi nesil yetiştirme zamanı. Devleti ele geçireceğiz. Bunu bırakın. Devlet emin ellerde rahat edin. Bütün STK’ların, bütün tarikatların ve cemaatlerin tek amacı olmalı; Türkiye’yi güçlendirmek. Kendilerini değil Türkiye’yi güçlendirmek. Buda imanlı nesil ile olur. Ahlaklı nesil ile olur. Nesil yetiştireceğiz. Türkiye ancak bununla süper güç olabilir. Yoksa Kızılay devleti olmaktan kurtulamaz. Kızılay devleti ne demek hocam? Yani mazlumlara, yoksullara çadır kuran, yemek dağıtan bir  devlet. Eskiden Endonezya’ya kadar gidiyorduk, şimdi Suriye’ye gidemiyoruz. Ogünler de gelecek. O günlerin gelmesi için Türkiye’nin ayağa kalkması lazım. Türkiye’nin süper güç olması lazım. Daha henüz yolun başındayız. Biz birbirimiz ile uğraşmayacağız. Nedir bu haset?”

 

O OKLAR İMANIN 6 ŞARTINA VURMAK İÇİN TASARLANMIŞTIR

“CHP’nin neden 6 oku var? Bediüzzaman Said Nursi Hz. Dediği gibi o oklar İmanın 6 şartına vurmak için tasarlanmıştır. Neden 5 değil de 6? Birinci olarak Allah’ın dünya üzerinde hükümdarlığını kaldıracağız dediler. İlk mecliste arkada Hâkimiyet kayıtsız şartsız Allah’ındır. Sonra onu millete çevirdiler ama kendilerine mal ettiler. İkinci olarak Peygamberin liderliğini bu ülkeden kaldıracağız. Onu tanıtmayacağız. Üçüncü olarak Kur’an’ın otoritesini kaldıracağız. Kadere imanı kaldıracağız. Onun için şizofreni gençlik yetişiyor. Psikologlar çare olamıyor, çünkü kadere iman ortadan kalkıyor. Ahret’e imanı kaldırılıyor, onun için ölüme hazırlanmayan, ölümü unutan bir toplum haline, kabir hayatını unutan bir toplum haline getirmek için bu ok.  Ve meleklere imanı orta’dan kaldırmak… Böyle bir şeyin altında hangi Müslüman durabilir. Ne İnegöl’deki ne de başka bir yerdeki CHP’li oy veren kardeşlerim bu gerçekleri bilmiyor.  Nerede nöbet tuttuğunun farkında değil. Yeniden ülkemize sahip çıkacağız inşallah. El birliği ile. El birliği ile Türkiye’mizi ayağa kaldıracağız. Müminler kardeştir inancından ayrılmayacağız” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş