“İnegöl il olmayı beklerken mağdur oldu”

Orhangazi CHP İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri, İnegöl CHP İlçe Başkanı Engin Ekici Başar’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Bursa CHP Milletvekili Aday Adayı Mehmet Dalyan’da ziyarete katılarak kendisini tanıttı. Ziyarette açıklamalarda bulunan Dalyan, “İnegöl il olmayı beklerken mağdur oldu” dedi.

Yayınlama: 22.01.2015
935
A+
A-

Ziyarete, Bursa Milletvekili Aday Adayları Turan Neşe ve Mehmet Dalyan, İnegöl CHP İlçe Başkanı Engin Ekici Başar, Orhangazi CHP İlçe Başkanı Sevim Durmuş ve çok sayıda CHP gönüllüsü katıldı.

 

BİZ CUMHURİYETİN KADINLARIYIZ






Ziyarette ilk olarak açıklamalarda bulunan İnegöl CHP İlçe Başkanı Engin Ekici Başar, “Orhangazi İlçe Başkanımız ve değerli Milletvekili Aday Adayımız bizleri ziyarete geldiler. Nazik ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bursa’da da bilmiyorum ama İnegöl’de ilk kadın ilçe başkanıyım. Orhangazi’de de sanırım öyledir. Biz Cumhuriyetin kadınlarıyız. Biz Atatürk’ün inkılaplarına ve devrimlerine inanan bayanlarız. Bu uğurda mücadele ediyoruz. Bu yolda mücadele etmeye de devam edeceğiz. Reklam arası diyenler gibi biz ihalelerden para kazanmıyoruz. Biz alın teriyle çalışan, alın teriyle eğitim gören, alın teriyle emekli olan arkadaşlarız. Teşekkür ediyorum ve arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyorum” dedi.

 

KADINLARIN BAZI MAKAMLARDA GÖREV ALMASI LAZIM

Hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını belirten Orhangazi CHP İlçe Başkanı Sevim Durmuş, “Öncelikle Engin başkanımıza hayırlı olsun diyorum. Ben ondan biraz daha önce seçildim. Kadınların bu anlamda yoğun sorumluluk alacak şekilde, mevkileri, sorumluluk makamlara gelmiş olması, kadınlar açısından çok önemlidir. Günümüzde yaşanan göreceli, göstermelik uygulamalarla, kadınlar sürekli geri plana itilmesi, sürekli daha az çalışan, daha az toplum içerisinde söz sahibi olan makamlara getirilmek istenmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin yetiştirmiş olduğu Cumhuriyet kadınları olarak bizler, bu makamları temsil etmeye, bu makamlarda görev almaya hevesli olmak zorundayız. Çalışan bir kadınım. Fakat siyasetin içerisinde de olmam gerektiğini, insanlara hem işimi hem siyasetimi yapmak için enerji sarf ettiğimi göstermek istiyorum. Bu anlamda görev olarak zor bir görev ama başarabilirsek, başarılı olabilirsek, bize güç verecek olan bir görev. Bundan sonrakilere de önünü açacak olan bir görev. Bu anlamda benim bütün arkadaşlarıma, bizi destekleyen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Biz buraya İnegöl İlçe Başkanımız Engin hanıma hayırlı olsun dileklerimizi iletmek için yönetimimiz ile birlikte geldik. Milletvekili Aday Adayımız Mehmet Dalyan’da sizlere kendisini tanıtmak amacı ile geldi” şeklinde konuştu.

 

ÖN SEÇİM TALEBİMİZ VAR

Kendini tanıtmak için İnegöl’de bulunduğunu belirten Mehmet Dalyan ise, “Biz tecrübelerimizi Cumhuriyet Halk Partisi’nin menfaatleri için kullanmak istiyoruz. Bizim kaçıncı sırada adaylığımızın gösterileceği önemli değil. Biz 18 sırada yazılsak dahi, kesinlikle amaçlarımız doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz. Belki ileride partimizde bizlere yer olmayacak olabilir. Bu sefer de oydaş olarak partimize destek vermeye devam edeceğiz. İlçe başkanlığının ardından Milletvekili Aday Adaylığı bizim için bir üst çıta oldu. Ben bu konuda kendimi yeterli buluyorum. Ama örgüt nasıl bulacak? Bu bağlamda bir ön seçim talebimiz var. Çünkü örgütten geliyoruz. Örgütten gelen arkadaşlarımızın ön seçim talebi olabilir. Bu güne kadar olan işleyişlerde örgütte ön seçimlerin olması doğru orantılı olarak görüldü”

 

BIRAKIN EN İYİLERİNİ SEÇSİNLER

“Birçok arkadaşımızın üst düzey olup ta bu işe soyunduğunu biliyorum. Hiç birini birbirinden ne eksik nede fazla olarak değerlendiriyorum. Şunu istemiyorum; oy seçimde çok sivrilirsen senin üstünü çizerler. Bırakın en iyilerini seçsinler”

 

İL OLMAYI BEKLERKEN MAĞDUR OLDU

“Şimdi Büyükşehir Yasası diye bir yasa çıkardılar. İnegöl bu konuda çok muzdarip kaldı. Hatta il diyoruz. İl olması gerekiyordu. Onunda söylemleri vardı. Ordan bir AK Partili arkadaşımız, “Size ne kardeşim İnegöl’den” dedi. Bizde Cumhuriyet Halk Partisi olarak tepki gösterdik. İnegöl il olmayı beklerken mağdur oldu” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş