Deniz Gezmiş ve arkadaşları Anıldı

Cumhuriyet Halk Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı idam edilişlerinin 44.yıldönümünde andı.

Yayınlama: 09.05.2016
652
A+
A-

Geçtiğimiz Cuma günü CHP İlçe Binası önünde düzenlenen programda açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkan Vekili Yasemin Soydan; “Bugün Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın idam edilişinin 44.yıldönümü.Onlar Türkiye’nin tam bağımsızlığı için mücadele eden gençler olarak devrimin, bağımsızlığın ve özgürlüğün sembolü oldular. Saygıyla anıyoruz.Bugün CHP’li gençlerimiz kendileri daha doğmadan gerçekleşmiş bu siyasi ve hukuksal ayıbın farkında olarak tepkilerini dile getirdiler.Düşünceler asılamaz.Bunu gördük. Bedenleri yanımızda olmayan 3 fidanın düşüncelerinin fikirlerinin ışığını gençlerimizde görüyoruz. Gün gelecek düşüncelerin fikirlerin hapis olamadığını da göreceğiz” dedi.

 

İNAN DENİZ ASLAN GİBİYİZ






Soydan, “6 Mayıs 1972 de Deniz, Hüseyin ve Yusuf’un idam sehpasına tekme atılmasına göz yuman zihniyet Ali İsmail Korkmaz’ın da tekmelerle öldürülmesine göz yummuştur.Bu faşist zihniyetlerin daha fazla tekme atmamaları için çalışacağız.Şu sıralarda aldığımız bir son dakika haberi ile Can Dündar’a yapılan silahlı saldırıyı kınıyoruz.Vatan onu parsel parsel satanların değil,uğrunda darağacına gidenlerin vatanıdır.Ülkemizde ‘Deniz’lerin gücüne ‘İnan’an yüzbinlerce ‘Aslan’ var.Susmayacağız!İnan Deniz Aslan gibiyiz” ifadelerini kullandı.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş