Emperyalistlere ve darbecilere karşı ‘Türkiye Yüzyılı’

Yayınlama: 12.04.2023
35
A+
A-

AK Parti, seçim beyannamesini açıklayıp, milletvekili adaylarını tanıtarak 14 Mayıs’ın startını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, güçlü, bağımsız ve büyük Türkiye mesajlarını verirken, “Darbecilere, vesayetçilere, küresel emperyalistlere, siyasi ve sosyal mühendislik projelerine karşı milletimizle birlikte Türkiye Yüzyılı’nın kapısını aralamak için buradayız” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’nın açıkladığı AK Parti’nin Seçim Beyannamesi’nde Türkiye Yüzyılı vurgusu ve reformlar ön plana çıktı. Ankara Spor Salonu’ndaki Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’nda “Doğru Zaman Doğru Adam” sloganı ile konuşmaya davet edilen Erdoğan şunları söyledi:

EMPERYALİSTLERE KARŞI BURADAYIZ

“‘Türkiye Yüzyılı İçin Doğru Adımlar’ diyerek, bir kez daha milletimizin huzurundayız. Darbecilere, vesayetçilere, küresel emperyalistlere, siyasi ve sosyal mühendislik projelerine karşı milletimizle birlikte Türkiye Yüzyılı’nın kapısını aralamak için buradayız. AK Parti’nin 14 Mayıs’ta milletimizin huzuruna çıkacak kadrosu olarak, ahdimizi yenilemek için bir aradayız. Türkiye Yüzyılı’nın yürüyüşünü yarın değil hemen şimdi başlatmak için bugün burada beraberiz.”

İNSANLIĞIN ORTAK VİZYONU

“Bu yürüyüşün gücünü; Türk’üyle Kürt’üyle, Sünni’siyle Alevi’siyle, Roman’ıyla gayrimüslimiyle, istisnasız bu ülkenin tüm vatandaşlarını, analarının ak sütü gibi helal olan hak ve özgürlük-leriyle buluştur-maktan alıyoruz. Türkiye Yüzyılı, sadece bizim değil, İslam Âlemi’nden Türk Dünyası’na, Balkan-lar’dan Kafkaslar’a, Asya’dan Afrika’ya tüm dostlarımızın, tüm insanlığın ortak vizyonudur.”






DEVRİMİ ZİHİNLERDE YAPTIK

“Biz Türkiye’de sadece okul, hastane, yol, baraj gibi eserlerle sembolleşen bir kalkınma devrimi yapmakla kalmadık. Biz asıl devrimi zihinlerde yaptık, zihniyetlerde yaptık. Savunma sanayiinden ulaşım ve enerji altyapısına, yerli otomobilimize, uçağımıza kadar her alanda bunun sayısız örnekleri var. İşte dün, üzerinde konuşlanacak Kızılelma’sı ve Bayraktar TB-3’üyle, kendi sınıfındaki dünyanın ilk insansız hava araçlarıyla donatılmış savaş gemisini hizmete aldık.

Geçmişte bu coğrafyada ‘teşebbüs edilemez’ denilen ne varsa, hepsinin de gerçekleşebileceğini gösterdik.”

YARININ PARTİSİYİZ

“Tarihin seyri bize, AK Parti’nin sadece dünün ve bugünün değil, yarının da partisi olduğuna işaret ediyor. Biz 2023 hedeflerimizle milletimize ilan ettiğimiz projelerin çoğunu hayata geçirdiğimiz gibi, şimdi daha geniş ufuklara, daha büyük vizyonlara doğru yelken açıyoruz. İşte bunun için ‘AK Parti geleceğin partisidir’ diyoruz. AK Parti, sadece Türk siyasi hayatına değil, dünya demokrasisine ismini altın harflerle yazdırmış bir partidir.”

17 BAŞLIKTA TÜRKİYE YÜZYILI

“Bu doğrultuda ilk adımımızı, geçtiğimizin yılın 28 Ekim’inde açıkladığımız Türkiye Yüzyılı vizyonuyla atmıştık. Türkiye Yüzyılı’nı 17 temel başlığın üzerinde inşa edeceğimizi söylemiştik. Neydi bu başlıklar? Türkiye Yüzyılı, şefkatin yüzyılıdır, üretimin yüzyılıdır, verimliliğin yüzyılıdır, istikrarın yüzyılıdır, kalkınmanın yüzyılıdır, sürdürülebilirliğin yüzyılıdır, huzurun yüzyılıdır, iletişimin yüzyılıdır, istikbalin yüzyılıdır, gücün yüzyılıdır, haklının yüzyılıdır, değerlerin yüzyılıdır, dijitalin yüzyılıdır, gençliğin yüzyılıdır, barışın yüzyılıdır, başarının yüzyılıdır, bilimin yüzyılıdır.”

YARINI BERABER İNŞA EDECEĞİZ

“Bu ülkenin dününü beraber inşa etmiştik, yarınını da birlikte inşa edeceğiz. Önümüzdeki seçimlerde milletimizden desteği, kendi statükomuzu tahkim etmek için değil, daha büyük reformlar yapmak, daha büyük devrimler gerçekleştirmek, daha çok eser ve hizmet getirmek için istiyoruz. Çünkü biz bugüne kadar hep, başkalarıyla değil kendimizle yarıştık. Nitekim, 14 Mayıs seçimlerine de aynı şekilde gidiyoruz. Hazır mıyız? 14 Mayıs’ta ‘Türkiye Yüzyılı için doğru adımlarla yola devam’ diyor muyuz? 14 Mayıs’ta Türkiye Yüzyılı’nın inşası için ‘Bismillah’ diyor muyuz? 14 Mayıs’ta evlatlarımızın geleceğine sahip çıkıyor muyuz?”

Herkesin gönlünü kazanacağız

Herkesin gönlünü kazanacaklarını söyleyen Erdoğan, “Cumhur İttifakı olarak biz, seçimlere kadar gece-gündüz çalışarak, milletimizin gönlünü kazanmadık hiçbir ferdini bırakmayacağız. Gelmeyene gideceğiz. Küskünü barıştıracağız. Sevmeyeni sevdireceğiz. Her eve, her işyerine gireceğiz. Kalbini kazanmadık kimse bırakmayacağız. Kararsızları ikna edeceğiz. Zaten gönlünde olduklarımızı ihmal etmeyeceğiz. Hiç kimseyi atlamadan teker teker herkese dokunacağız. Siyasetin sokakta yapıldığını, seçimin sandıkta kazanıldığını asla unutmayacağız” dedi.

Gençlere vergi muafiyeti

Gençlere müjdeler veren Erdoğan şunları söyledi: “Gençlerimizi aile kurmaya teşvik etmek için, eğitiminden istihdamına, evliliğinden çocuk bakımına kadar her alanda kendilerine maddi katkı vereceğiz. Bu hedeflere ulaşmak için, kaynağı ülkemizin kendi ürettiği doğalgaz ve petrol gelirlerinden sağlanacak bir Aile ve Gençlik Bankası kuracağız. Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız, ayrıca aylık 10 cigabayt ücretsiz internet vereceğiz.”

Öncelik deprem bölgesinde

Deprem bölgesinin yaralarını sarmaya devam edeceklerini söyleyen Erdoğan, “Önümüzdeki dönemde önceliğimiz elbette, 6 Şubat depremlerinin yıktığı şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmak olacaktır. 319 bini bir yılda teslim edilecek şekilde, toplam 650 bin yeni konut yaparak, afetin 11 ilimizde ve mücavirinde açtığı yaraları tamamen saracağız. Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli’yle, ülkemizin 81 ilinin tamamını, afetlere dirençli şehirler haline dönüştüreceğiz” dedi.

Sandıklar müjdelerle patlayacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, salona girmeden önce dışarda bekleyen kalabalığı selamladı. Burada kısa bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu yolculuk 14 Mayıs’a giden bir yolculuk. 14 Mayıs için hazır mıyız? 14 Mayıs’ta sandıklar patlatmaya var mıyız. Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? 14 Mayıs’ta Allah’ın izni ile sandıkları da patlatacak, yeni dönemin de müjdelerini vereceğiz. Şimdi de süratle inşallah beyannamemizi, bildirimimizi açıklamak suretiyle yola devam edelim. Gerek ana kademe, gerek kadın kolları, gerek gençler olarak gümbür gümbür 14 Mayıs’a ilerliyoruz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun” diye konuştu

NOTLAR…
* TANITIMA RAMAZAN AYARI: Ramazan dolasıyla programın kısa sürmesi planlandığı için aday tanıtımında adaylar sahneye çağrılmadı. Adayların sahneye fotoğrafları yansıtıldı.
* 21 YILIN ÖZETİ: Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan konuşmasına başlamadan önce gösterilen kısa filmde, Erdoğan’ın ve AK Parti iktidarının 21 yıllık iç ve dış politik adımlarına ilişkin göndermelerde bulunuldu.
* TOGG’LA GELDİLER: Kabine üyeleri, salona makam aracı olarak kullanmaya başladıkları, Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobili Togg ile geldi. Toplantının yapıldığı salonun önünde, “Anadolu kırmızısı” ve “Gemlik mavisi” renklerindeki Togg otomobillerin yan yana park edildiği görüldü.
* DOĞRU ZAMAN, DOĞRU ADAM: Salon “Türkiye yüzyılı için doğru adımlarla yola devam”, “Doğru zaman, doğru adam Recep Tayyip Erdoğan”, “Lider masa başında değil iş başında belli olur”, “Türkiye Yüzyılı için hemen şimdi”, “Türkiye Yüzyılı için doğrusu AK Parti” afişleriyle süslendi.
* YENİ BİR KUVVAY-I MİLLİYE MARŞI: AK Parti’nin seçim kampanyasının ana şarkısı ‘Söyle’ de görücüye çıktı. AK Parti İstanbul Milletvekili adayı olan Yücel Arzen’in oratoryo formunda bestelediği ve “Yeni bir Kuvvay-ı Milliye Marşı” olarak tanımladığı şarkı salonu dolduran kalabalık tarafından defalarca tekrarlandı. Bunun yanı sıra “Doğruya Doğru”, “Doğru Adam”, “Dönmem Geri” gibi yeni seçim şarkıları da seslendirildi.

Hepsi Türkiye için

AK Parti, ilki 21 yıllık iktidar döneminde gerçekleştirdiği projelere ikincisi ise 14 Mayıs seçimlerinde vaatlere ayrılan 2 seçim beyannamesi hazırladı. AK Parti’nin 21 yıllık iktidarında yapılanların anlatıldığı beyanname metnine ‘Türkiye Yüzyılı İçin Doğru Adımlar’ başlığını taşırken, seçim vaatlerine ayrılan beyannamede ise ‘yarın değil hemen şimdi’ başlığı kullanıldı. Seçim vaatlerinin yer aldığı beyanname 6 bölüm 30 başlık 125 sayfadan oluşurken, ‘Türkiye Yüzyılı İçin Doğru Adımlar’ beyannamesiyse 481 sayfadan oluşuyor. Beyannameden öne çıkan vaatler şunlar:

AFET BÖLGESİNE UYDU KENTLER: Kalıcı barınma çalışmaları kapsamında oluşturulan belli ölçekteki uydu kentler ile bütünleşen ekonomik altyapılar geliştirilecek.
FAY YASASI VE AFET RİSKLER: Fay hattında yapılaşmayı engellenecek. Doğal Afetler ve Fay Yasası çıkarılacak.
ŞEHİR KONUT FİNANSMAN MODELİ: Kentsel dönüşümde ‘Dirençli Şehir Konut Finansman Modeli’yle evini dönüştürmek isteyenlere 15 yıla varan vadelerle uygun ödeme şartlarında finans desteği verilecek. Dijital Yapı Bilgi Bankası kurulacak.
DÖNÜŞÜM İSTANBUL’DAN BAŞLAYACAK: Türkiye Yapısal Risk Analizi Projesi’ne İstanbul’dan başlanacak.
1 MİLYON 125 BİN KONUT: Kanal İstanbul kapsamında inşa edilecek 125 bin konutla birlikte; 500 bini Anadolu, 500 bini Avrupa yakasında olmak üzere iki kentsel dönüşüm rezerv şehrin kurulumu gerçekleştirilecek.
PARTİ KAPATMAYA İZİN TBMM’DEN: Siyasi parti kapatma davalarının açılması ve kararın yerine getirilmesi TBMM iznine bağlanacak.
İSLAM DÜŞMANLIĞI TAKİP ALTINDA: İslam düşmanlığı, ayrımcılık ve hak ihlallerinin takibi genişletilerek sürdürülecek.
EVDE BAKIMA KISMİ SGK: Evde bakıma ihtiyacı olan engelli ve yaşlıya düzenli bakan ve bunun için Evde Bakım Yardımı alanlar kısmi zamanlı olarak sosyal güvenlik kapsamına alınacak.
EMEKLİLİĞE ÇOCUK DÜZENLEMESİ: Emeklilik yaşı özellikle kadınlarda çocuk sayısına göre esnetilecek.
ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM: Çalışanların maaşları daima enflasyonun üzerinde artırılarak, refah düzeyleri yükseltilecek. Asgari ücrete temmuz ayında zam yapılacak.

Kapılar ardında ne görüştünüz?

Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP ile görüşmesine değinen Erdoğan “Bay Bay Kemal, neden HDP’nin genel merkezini değil de parlamentoda gidip bunlarla görüşmeyi yaptın? Acaba kapalı kapılar arkasında ne görüştüler? Bunları açıklayabildin mi? Hayır. Devletin güvenlik güçlerinin canları pahasına yakalayıp, yargısının cezaevine tıktığı teröristleri serbest bırakma sözü veren alçaklar bitmez. Ülkesini yabancılara şikayet eden, yatırım yapmamaları, yaptırım uygulamaları çağrısında bulunan idrak yoksunları bitmez” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş