GECEYİ İGLO EVLERDE GEÇİRDİ

İnegöl Belediyespor Kulübü Dağcılık Branşı Amatör Dağcı Grubu, etkinlik için çıktıkları İnegöl’e bağlı Kıran Mahallesi dağlarında yaptıkları İglo’lar da geceyi geçirdi.

Yayınlama: 22.01.2017
856
A+
A-

Saatlerce uğraşarak büyük bir özenle gece geçirecekleri igloları yapan dağcılar, doğanın da keyfini doyasıya yaşadı. İnegöl’de İglo Festivali

 

İnegöl Belediyespor Kulübü Dağcılık Branşı sporcuları, Türkiye Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilciliği ve dağcılık gruplarının da katılımı ile Kıran Mahallesi’nde İglo etkinliği gerçekleştirdiler.






 

Bursa bölgesinde bulunan 100’e yakın dağcı, İnegöl Belediyespor Kulübü Dağcılık Branşı sporcuları ile buluşarak İnegöl’ün yüksek rakımlı yeri olan Kıran Mahallesi mevkiindeki dağlık alanda Eskimoların kullandıkları evler olan İgloları yaparak gece konakladılar.

 

abah saatlerinde araçlarla yola çıkan İnegöl ve Bursalı dağcılar, şehre yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Kıran Mahallesi mevkiine ulaştılar. Araçları yolda bırakıp malzemelerini sırtlarına yüklenen sporcular, etkinliği yapacakları dağlık alana yöneldiler. Bir metre kar üzerinde yürümeye çalışan sporcular yaklaşık 500 metre sonra iglo yapacakları noktaya ulaştılar.

 

Kolları sıvayan sporcular ellerindeki materyallerle eğitmenler nezaretinde gece konaklayacakları igloları yapmak için işe koyuldular. Kar kütlelerini nizami şekle sokan sporcular, kütleleri üst üste koyarak titizlikle çalışmalarını sürdürdüler. Yaklaşık 6 saat süren çalışmalar sonucunda 10 adet İglo inşa edildi. Bazı sporcular namazlarını da kar üzerinde kılarak ibadetlerini yerine getirdiler.

 

Birbirinden farklı 3 ve 5’er metre kare büyüklüğündeki İgloları yapan sporcular gece saatlerinde hava soğukluğunun eksi derecelere inmesiyle iglolarına çekildiler. İçerisinin +10 derece sıcaklığa ulaşan iglolarda gece rahat bir uyku çeken sporcular, sabahın erken saatlerinde dağcılık yürüyüşü de yaptılar.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Belediyespor Dağcılık Branşı Antrenörü Bülent Aktaş, “Türkiye Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilciliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İnegöl Belediyespor işbirliğinde organize edilen kış faaliyetleri içerisinde iglo kampı eğitimini yapıyoruz. Dağcılara öğretilen eğitimler arasında iglo yapımı da var. İglo derin karda yapılan konforlu bir barınak. Yapım aşaması biraz uzun sürüyor. Biraz ustalık istiyor. Kar parçaları üst üste konularak bir yapı oluşturuluyor. İçerisinde kalacak kişi sayısına göre iglo büyüklüğü planlanıyor. Kış mevsiminde çadırdan çok daha korunaklı bir barınaktır iglo. Mum ateşiyle iglo içinin sıcaklığı 10 dereceye kadar yükselebiliyor. Dağcılık eğitimi alan dağcılar bu igloyu yapabilir. 5 metre kare büyüklüğe kadar yapılabiliyor” dedi.

 

Türkiye Dağcılık Federasyonu Bursa İl Temsilcisi Nazif Makas ise, “Dağcılık kulüplerinin kaynaşması için İglo kampları düzenliyoruz. Bu sene 4. İglo kampını gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz yıllarda Uludağ’da bu etkinlikleri yapıyorduk. Bu yıl ki etkinliğimizi İnegöl’de yapıyoruz. 100 kişilik iglo kampı yapmış olacağız. Dağcılık sporu bölgesel kalkınma için çok önemli. Bursa’nın her ilçesindeki eko turizm yerlerini tanıtmak için dağcılık etkinlikleri düzenleyeceğiz. DOSTUM projesi kapsamında tırmanış duvarı da İnegöl’de yapıldı. İlçe olarak Türkiye’de bir ilk. 2020 olimpiyatlarına İnegöl Belediyespor kulübünün yaptığı spor tırmanış duvarında hazırlanacağız” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş