RUMELİ FOLKLOR EKİBİ Kosova’ya hareket etti

İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Folklor Ekibi, bir dizi resmi ziyaretlerde bulunmak üzere Kosova’ya hareket ettiler. Ekibin Kosova’da yöresel oyunlarını da sergileyecekleri ifade edildi.

Yayınlama: 23.09.2016
1.261
A+
A-

Folklor ekibini uğurlamaya gelen halkın yoğun ilgisine teşekkür ederek konuşmasına başlayan İnegöl Rumeli Derneği 2.Başkanı Yasin Altuntepe,Rumeli kültürünün tanıtımı ve yaşatılması noktasında katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a,İnegöl İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan’a ve sponsorlarateşekkür etti.

 

40 YILIN GURURU






İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin 562 üyesi olduğunu belirten Altuntepe, “1974 yılında kurulan derneğimiz; Makedonya ve Kosova göçmenlerinin oluşturduğu bir dernek. Uzun yıllardır İnegöl’de Belediyemizin yaptığı tüm etkinliklerde yer alıyoruz. Kuruluş olarak 40. yılımıza erişmenin haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

 

İNEGÖL’Ü VE ÜLKEMİZİ BAŞARIYLA TEMSİL EDİYORUZ

Altuntepe, “Kosova’dan gelen davet üzerine folklor ekibimizi ata topraklarımıza gönderiyoruz. İnegöl Rumeli Derneği, daha önce de birçok festivalde boy göstermiş ve takdir toplamıştır. Yurtdışında çeşitli ülke festivallerinde sahne alarak da İnegöl’ü en iyi şekilde temsil etmişlerdir. Bugün 17.00’da 35 kişiden oluşan ekibimiz yola çıkıyor. Yönetim kurulu üyelerimiz, velilerimiz ve halkımızla birlikte dernek lokalimiz önünden ekibimizi uğurluyoruz. Allah mahcup etmesin” ifadelerini kullandı.

 

HABER: RECEP DENİZ



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş