GELİN ŞU HASRETİ BİTİRELİM

Cumhurbaşkanı Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın 22 Ekim Cumartesi günü İnegöl’e geleceği haberi ilçemizde geniş yankı bulmuştu. Bir çok vatandaş İnegöl’e gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan için çeşitli sloganlarla pankartlar hazırlamaya başlarken, İnegöl’ün il olması ve Başkanlık Sitemi için şahsi sloganım, “Gelin şu hasreti bitirelim, Cumhurbaşkanı’na ‘Başkan’ İnegöl’e ‘İl’ diyelim”.

Yayınlama: 17.10.2016
3.028
A+
A-

22 Ekim 2016 Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilçemize geleceği bilgisi, geniş yankı uyandırmıştı. Bu nedenle bir çok vatandaş, yeni sloganlarla Cumhurbaşkanı Erdoğan pankartlarla karşılayacak.

 

BAŞKANLIK SİSTEMİ






Ülkemizin tarihi geçmişinde bir çok parti gerek iktidar gerekse muhalefet olarak görevini sürdürdü. Özellikle koalisyon dönemlerinde ülkemizin ekonomisi durma noktasına gelirken, tek partili iktidarda ise sürekli kendini geliştirdi. Başkanlık Sistemi’nin kabul edilmesi ile ülkemizin hem ekonomi hem de diğer konularda kendini daha ileri taşıyacağı öngörülüyor.

 

İNEGÖL’ÜN İL OLMASI

Nüfus yoğunluğu ile ülkemizde bir çok ili geride bırakan ilçemiz, sahip olduğu ekonomik güç ile nüfusun yoğun olduğu illeri de geride bıraktı ve bırakmaya da devam ediyor. İlçe ekonomimizin baş yapıtları Mobilya ve Tekstil olarak dikkat çekerken, son olarak İnegöl Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Turizm Çalıştayı” ile de turizm açısından da ilçemiz gelişme göstermeye başladı. Doğal güzellikleri, Ekonomisi ve bir çok etnik yapıdaki insanın bir arada kardeşçe yaşadığı nadir şehirlerden olan İnegöl, yapılan seçimlerle birlikte Bursa’ya bağlanmıştı. Bir çok kez “İnegöl Bursa’ya çok yakın. Bu nedenle il olmuyor” söylemleri ile il olmanın imkansız olduğu ifade edilse de, son yaşanan gelişmeler İnegöl’ün ‘İl’ olma kapasitesine sahip bir ilçe olarak değerlendiriliyor. Yakınlık konusunda Manisa ve İzmir arasının 35 KM olması, yakınlığın göze alınmadığının en basit örneği olarak değerlendiriliyor.

 

İL OLURSAK NE OLUR?

İnegöl’ün il olma gayreti, siyasilerin desteğine ve vatandaşın gündem oluşturmasına bağlı olduğu bildiriliyor. İl olmak isteyen ilçelerin başında gelen İnegöl’ün, il olması ile birlikte ekonominin her geçen gün büyüyerek kendini geliştirdiği, sosyal aktivitelerin tavan yaptığı, yeni iş alanlarının ve meslek dallarının ilçemize kazandırılması, Oylat ve doğal güzelliği bulunan köylerimizin turizm merkezi haline gelmesini sağlayacak.

 

NEDEN DÜNYA MOBİLYA BAŞKENTİ OLMAYALIM?

Türkiye’de mobilya ve köftesi ile tanınan ilçemiz, ülkemizin mobilyan başkenti konumunda. Ekonominin sürekli kendini geliştirdiği ilçemizde, il olmanın getirdiği avantajlarla mobilya üretimi ve dış pazarda ilçemiz kendini daha fazla gösterebilir ve mobilyanın başkenti olma yolunda emin adımlar atabilir.

 

ALTERNATİF SEKTÖRLER İLÇEMİZE KAZANDIRILABİLİR

Özellikle mobilya’nın ilçe ekonomisine direk etki ettiği kaçınılmaz bir gerçek iken, mobilya sektöründe aksama yaşanması, çarşı esnafını da doğrudan etkiliyor. Mobilya çalışanları ilçemizin %30’nu kapsıyor. Bu nedenle mobilya sektörünün gerileme yaşaması, çarşı esnafını olumsuz etkilerken, sektörün ileri düzeyde olması esnafı da olumlu yönde etkiliyor. Bu konuda ilçemizin il olması ile beraber kazandırılacak yeni sektörler ve iş alanları ile birlikte, mobilya sektöründe yaşanacak kötü gelişmeler, diğer sektörlerin bulunması ile ilçemizde geniş dalgalanmaları ortadan kaldıracak.

 

CUMHURBAŞKANI 22 EKİM’DE İNEGÖL’DE

Cumhurbaşkanı Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan, 22 Ekim 2016 Cumartesi günü ilçemize geleceği bildirilmiş ve ilçe vatandaşları tarafından da mutlulukla karşılanmıştı. İlçemizde yayın yapan medya organları bu olayı flaş haber olarak okuyucularına aktarırken, vatandaşlar şimdiden pankart hazırlamaya başladı. İlçe vatandaşlarının büyük çoğunluğu Başkanlık Sistemi konusunda olumlu görüş bildirirken, farklı parti mensuplarının ortak düşüncesi ise İnegöl’ün il olması.

 

“GELİN ŞU HASRETİ BİTİRELİM, CUMHURBAŞKANI’NA ‘BAŞKAN’ İNEGÖL’E ‘İL’ DİYELİM”

Önümüzdeki günlerde ilçemizde bir çok yeni sloganlar üretileceği konuşulurken, şahsi sloganım: “Gelin şu hasreti bitirelim, Cumhurbaşkanı’na ‘Başkan’ İnegöl’e ‘İl’ diyelim”.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş