Gurbetçiler Eskişehir’de oy kullandı

Yurt dışından tatil için İnegöl’e gelen gurbetçiler, AK Parti İnegöl İlçe Başkanlığı tarafından tahsis edilen 2 otobüs ile Cumhurbaşkanlığı seçimi için Eskişehir’e gidip oy kullandı.

Yayınlama: 05.08.2014
1.004
A+
A-

Tatil için İnegöl’e gelen gurbetçiler Cumhurbaşkanlığı seçiminde oylarını kullanmak için Eskişehir Gümrüğü’ne gidip oylarını kullandılar.

 

VATANDAŞLIK GÖREVİNİ KOLAYLAŞTIRMAMIZ GEREKİYOR






Konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, “Kısmet olursa haftaya bugün Cumhurbaşkanımız belli olacak. Bu bağlamda heyecan yavaş yavaş artıyor. Gurbetçi vatandaşlarımıza yönelik olarak ilk defa çalıştıkları ülkelerde oy kullanma imkânı sağlanarak yeni bir açılım yapılmıştı. Ancak şunu üzülerek gördük ki, Yüksek Seçim Kurulumuzun (YSK) yapmış olduğu bariz hatalar nedeniyle özellikle yurtdışında çalışan vatandaşlarımıza uygulanan randevu sistemindeki, artık bunun kasıtlı olduğunu düşünmek dahi istemiyoruz ama yapılan yanlış uygulamalar neticesinde aynı aileden anneye ayrı bir güne randevu, babaya ayrı güne randevu, çocuklara farklı yerlere farklı günlere randevu vererek adeta hükümetimizin yapmak istediği vatandaşımıza kolaylık bir eziyet haline getirilmiştir. Ve bu nedenle oy kullanmanın yurtdışındaki gurbetçi vatandaşlarımız nezdinde istenilen hedefe ulaşmadığı görülmekte. Ancak biz şunu çok iyi biliyoruz ki, YSK’nın hükümetimizin tavsiye etmiş olduğu kurallar çerçevesinde vatandaşımızın, vatandaşlık görevini kolaylaştırmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

10 AĞUSTOS GÜNÜ BU TALEBİN ARTACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

10 Ağustos’ta taleplerin fazla olmasını beklediklerini ifade eden Temelli,26 Temmuz tarihinde sınır kapılarında ve havaalanlarında kullanılmaya başlanan oylarımız 10 Ağustos Pazar günü saat 17.00’ye kadar devam edecek. Bu süre zarfında 25 Temmuz’dan önce ülkemize giriş yapmış ve 10 Ağustos’tan sonra çıkış yapacak gurbetçi vatandaşlarımıza da kolaylık olması amacıyla bir araştırma yaptık ve bu araştırmamız neticesinde İnegöl’ümüze en yakın gümrüğün Eskişehir Havaalanı Tepebaşı Gümrüğü olduğunu tespit ettik. Ondan sonra da Yalova, Ayvalık var. Oralar Eskişehir’e nazaran daha uzak noktalar olduğu için AK Parti olarak, bir organizasyon gerçekleştirdik. Ve gurbetçi vatandaşlarımızdan oylarını kullanmak isteyen hemşerilerimize topluca Eskişehir’e yönlendirerek orada oylarını kullanmalarını sağlayacağız. Bugün kısmet olursa ilk olarak çok değerli Yönetim Kurulu Üyemiz Özgen Kurşun beyin nezaretinde ilk kafile yola çıkıyor. Bugün bir araç diye duyuru yapmıştık. Talep fazla olunca ikinci araçta doldu. Ve önümüzdeki günlerde de talep olduğu takdirde yine araç tahsis edilecek. 24 saat boyunca yalnız bizim yaptığımız bu kafilelerle değil, özel araçlarıyla giden vatandaşlarımız da 24 saat boyunca, yani 3 vardiya şeklinde hazırlanan sandık kurulunda Eskişehir Tepebaşı Gümrüğünde günün hangi saatinde isterlerse istesinler gidip oylarını huzur içerisinde kullanabilirler. Ancak tek başına değil de bu tür bir organizasyonla gitmek isteyen vatandaşlarımızda bizlere önceden bildirmeleri suretiyle yine bu şekilde organizasyonla gidebilirler. Özellikle 10 Ağustos günü bu talebin artacağını düşünüyorum. İnşallah 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ilk defa kendi oylarıyla seçeceği Cumhurbaşkanı seçimlerinin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

 

İLK KAFİLELERDE TOPLAM 80 KİŞİ BULUNUYOR

İlk kafilede 2 otobüsle yaklaşık 80 kişinin gönderildiğini ifade eden Temelli, “İleri ki günlerden bunun artması için herkesin birbirine duyurmasını istiyorum. Talep olması durumunda ise vatandaşlarımıza yönelik bu tür organizasyonları herhangi bir sayı sınırı olmadan yapacağız. Şuan da şehir dışında, İstanbul’da yaz okuluna giden öğrenciler var. Memleketimize nasıl gideriz diye talepte bulunanlar var. Bunların da talepleri toplulaştırarak, takdir edersiniz ki tek tek uygulanamaz. İstanbul’da ki öğrencilerimiz toplu olarak buraya getirmek, burada olup da memleketine gitmek isteyen vatandaşlarımıza gitme noktasında yardımcı olmaya niyetindeyiz” diye konuştu.

 

İLK DEFA TÜRKİYE’DE OY KULLANACAĞIZ

Kafile içerisinde bulunan gurbetçi Nuri Ali Avcıbaş ise, “AK Parti, Eskişehir’i ayarlamasaydı, herhangi bir havaalanına gidip oyumuzu kullanacaktık. Bu organizasyonu düzenledikleri ve bu olanakları sağladıkları için teşekkür ediyoruz. Daha önceden yurtdışında oy kullanma diye bir şey yoktu. Bu sene ilk defa kullanılıyordu. Erken geldiğimiz için oda bize nasip olmadı. Bu organizasyonla ilk defa Türkiye’de oy kullanacağız” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş