HAYVAN PAZARI’NIN KRALI

Artvin’in Şavşat ilçesinden kurbanlık satışı için İnegöl’e getirilen Kral isimli dana, bin 200 kilogram ile pazarın en kilolu hayvanı oldu. Kral, 16 bin 500 TL’ye kendisine alıcı da buldu.

Yayınlama: 05.09.2016
1.846
A+
A-

Kralı Şavşat’tan İnegöl getiren eski sahibi Murat Seçkin, 12 yıldır İnegöl’e geldiğini, pazara ilk olarak Kralı getirdiğini ve ilk olarak da onun satıldığını belirtti. Seçkin Kral’ın annesinin karnındayken Hollanda’dan Kars’a geldiğini de sözlerine ekledi.

 

DAĞLARDA OTLADI






Şavşat’ta kurbanlıkların dağlarda otladığını belirten Murat Seçkin, “Artvin Şavşat’tan getiriyoruz hayvanlarımızı, 12 yıldır İnegöl’e geliyoruz. Hayvanımızı sattık 16 bin 500 TL’ye. 1 Ton 200 kilogram hayvanımız. Alan ağabeylerimize teşekkür ediyoruz. İlk getirip ilk olarak sattığımız hayvanımız da budur. Hayvanlarımız dağlarda otladı. Dağlardan getiriyoruz hayvanlarımızı” ifadelerini kullandı.

 

SENEYE DAHA KİLOLUSU GELİYOR

Önümüzdeki sene kurbanlık için hayvan pazarına daha büyük bir hayvan getireceğini de belirten Murat Seçkin, “2 Yıl önce de İnegöl’e bir tonluk bir hayvan getirmiştim. Yine o hayvanımız da böyleydi ama bunun kadar değil. Bu yaşı itibari ile dağlarda geçmişliği var. Nasipse seneye bunun bir üstü var. Onu getireceğiz İnegöl’e” ifadelerini kullandı.

 

ÖZEL YEM İLE BESLENMİŞ

Kral’ın 2-3 Ay merada otladığını ve ardından da 45 gün içeri de özel yem ile beslendiğini belirten Murat Seçkin, “Bu hayvanı alıp 2-3 ay merada güttük. Ondan sonra biz hayvan çok ağır olduğundan dolayı, içeriye alıp 45 gün içeride besi yaptık. Kars’taki bazı arkadaşlar sağolsun özel yem gönderdiler. Fark olsun diye onlar da çok ilgilendiler” dedi.

 

HOLLANDA’DAN ANNESİNİN KARNINDA GELMİŞ

Kralın annesinin karnında Hollanda’dan geldiğini ve Kars’ta doğduğunu belirten Murat Seçkin, “Hayvanımız annesinin karnında Hollanda’da gelen bir hayvan. Cinsi Simentaldir. Annesinin karnında Kars’a geldi ve doğum da ülkemizde gerçekleşmiş oldu. Şu an hayvanımız 3 yaşında” şeklinde konuştu.

 

HOLLANDA’DAN KARS’A GELİYOR

Hollanda’dan hayvan getirmediklerini ama Kars’ta bulunan bazı vatandaşların bu işi yaptıklarını belirten Murat Seçkin, “Biz Hollanda’dan normalde hayvan getirmiyoruz. Ama bizim Kars’ta bulunan çiftlik sahibi arkadaşlarımız Hollanda’dan hayvanlar getiriyor. Bizler de bazen o arkadaşları ziyaret ederek, hayvanlarından bir kaçını satın alıyoruz” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş