HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ

Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şubesi, İnegöl’de ki işyeri temsilcilerine yönelik hizmet içi eğitim semineri düzenledi.

Yayınlama: 12.01.2017
689
A+
A-

Önceki gün düzenlenen seminere Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Sinan Aktaş, yönetim kurulu üyeleri ile işyeri temsilcileri katıldı.

 

İNEGÖL’DE ÇOK CİDDİ BİR POTANSİYELİMİZ VAR






Seminerde açıklamalarda bulunan Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, “Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olarak Türkiye’de 1 milyon, Bursa’da 30 bin üyesi olan bir sivil toplum örgütünün elbette eğitimden geçmesi gerekiyor. Kurumsallaşma adına eylem ve söylem birliği geliştirme adına bu eğitimleri biz önemsiyoruz. Her Şubeden 3 arkadaşımız Kızılcahamam’a davet edilerek, 1 hafta eğitimden geçirildi. Bu arkadaşlarımız sonra formatör olarak illere döndüler. Şubelerde ki bütün işyeri temsilcisi arkadaşlarımızı bu eğitimden geçirecekler. İşyeri temsilciliği sendikal anlamda en önemli birimleridir. Yani teşkilatın kılcal damarları, öncü beyleri, akıncıları. Yani bir okulda bir sıkıntı olduğu zaman anında o sıkıntı Genel Başkana teşkilatlanma ve hiyerarşik yapı açısından ulaşabilir. Ve bunun için Türkiye’nin en ciddi örgütlenmiş sivil toplum örgütüyüz. Türkiye’de 70 bin okul var. 70 bininde de bizim temsilcimiz var. Hakkari’nin, Çukurca’sında bir köyde sıkıntı olduğu zaman anında oradaki İlçe ve İl Başkanımızın haberi var. Dolayısıyla böyle bir örgütlenmenin eğitimden geçmesi gerekiyor. Bir söylem karşısında neler ifade edeceğini sendikal söylemlerin neler olacağını, ortak akıl, ortak söylem geliştirme adına bu eğitimleri önemsiyoruz. Bugün de İnegöl’deyiz. İnegöl’de çok ciddi bir potansiyelimiz var. Şube Başkanımıza ben teşekkür ediyorum. Ciddi çalışmalar yapıyoruz” dedi.

 

Şeker, “Yaşasın, kahrolsun sloganlarıyla sendikacılık yapma devri bitmiştir. Bir problem varsa önce problemi, sonrasında da çözümlerini ortaya koyacaksınız. Biz bu bağlamda özellikle eğitim alanında Eğitimciler Birliği Sendikası olarak 420 bin örgütlenmiş üyesi olan bir sivil toplum örgütüyüz. Şuanda gündem de olan birilerinin damarına basıldığı ve bağırmaya başladığı müfredatlarla ilgili çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Bununla ilgili ciddi bir kitap hazırladık ve Milli Eğitim Bakanına teslim ettik. 50 akademisyen, 400 öğretmen tarafından hazırlandı. Çünkü bu işin sıkıntılarını arazide olan arkadaşlar biliyor. Müfredatlarda erdemli bir insan, ülkesini, milletini seven, ümmet bilinciyle, bütün mazlumlara etnik kimliğine bakmadan, mazlumun diline, dinine, ırkına, rengine bakmadan yardım etmeyi nasıl çocuklarımıza öğretiriz. Paylaşmayı çocuklarımıza nasıl öğretiriz. Bunu müfredatların içine de serpiştirelim ve buradan çocuklarımız erdemli insan olarak yetişsin” ifadelerini kullandı.

 

Numan Şeker, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: “15 Temmuz’da herkes bankaların önünde kuyruk oluştururken, bir görelimde nasıl sonuçlanacak gardımızı ona göre alalımı düşünürken Genel Başkanımız, Genel Kurmayın önünde 23.33’te bütün şube başkanlarına mesaj göndererek, bütün teşkilatlar alana iniyorsunuz, hangi ildeyseniz, o ilin en büyük alanına iniyorsunuz ve darbeye karşı duruyorsunuz. Daha sonra Cumhurbaşkanımız telefonla bağlanarak vatandaşları meydanlara davet etti. Bizler bu ülkenin birlik ve beraberliği için her zaman öncülük yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Şuanda Halep’te bir sıkıntı var. Yüzlerce yardımı TIR’ını Halep’e gönderdik. Memur Sen Bursa şubesi olarak 12 TIR’ı bir hafta içerisinde gönderdik. Ama diğerleri piyasada yok. Birileri cılız yardım yapmaya çalışıyor. Mazlumun kimliğine bakmak çok aşağılayıcı bir şey. Kamu Sen Telafer’den gelen Türklere yardım ediyor. Bursa’da Telafer’den gelmiş Türkleri arıyor ve sadece onlara yardım götürüyor. Bursa’da 120 bine yakın Suriyeli var. Biz hepsine yardım etmeye gayret ediyoruz. Çünkü mazlumun dili, dini, ırkı olmaz, mazlum mazlumdur. Zulme uğramış insana sen Müslüman mısın, Hıristiyan mısın, Arap mısın, Türk müsün denmez. Bu insanlığa da aykırıdır. Dolayısıyla biz bu ülkenin değerlerini ön plana alarak sendikacılık yapıyoruz. Türkiye’nin kırılma anlarında Memur Sen üzerine düşeni yapmıştır. 15 Temmuz’da da yapmıştır”

 

Konuşmanın ardından Eğitim Bir Sen İnegöl Şubesine bağlı 120 işyeri temsilcisine hizmet içi eğitim semineri verildi. Seminer sonunda temsilcilere belge takdimi yapıldı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş