İLKLERİN VE YENİLİKLERİN ADRESİ; İNEGÖL DEVLET HASTANESİ

Daha önce Anne Dostu, Bebek Dostu ve Engelli Dostu unvanlarını alarak ülke genelinde de ismini sıkça duyuran İnegöl Devlet Hastanesi, son olarak ‘Yalın Hastane” unvanını kazandı. Devlet Hastanemiz, bu unvanı kazanan Türkiye’deki 5. hastane olurken, Bursa’da ise 1. oldu.

Yayınlama: 06.01.2017
966
A+
A-

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Kaizen Enstitüsü Turkiye ve Medikabil Yalın Sağlık Enstitüsü işbirliğinde pilot olarak seçilen İnegöl Devlet hastanesi Yalın Hastane unvanına sahip oldu.

 

İnegöl Devlet Hastanesi’ne Yalın Hastane unvanı belgesi verilirken, Yalın Sağlık Eğitimini alan Hastane Yöneticisi Uz. Dr. Hayrettin Göçmen ve beraberindeki 32 Hastane yetkilileri “Yalın Sağlık Eğitimi” belgelerine sahip oldular.Hastanede düzenlenen törene Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uz. Dr. Elif Güler Kazancı ve İnegöl Devlet Hastanesi CEO’su Uz. Dr. Hayrettin Göçmen,  Medikabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Bilgen ile hastane personeli katıldı.






 

YALIN HASTANE

Törende konuşan İnegöl Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Hayrettin Göçmen, “Yalın sağlık, yalın hastane ve yalın düşünce adını sıkça duyduğumuz ifadeler. Sağlık hizmetinin herhangi bir ayağında değer yaratan veya değer yaratmayan işlemleri belirlemek, değer yaratmayanları yok ederek yada azaltarak her sürece katkı sağlayacak faaliyetler haline getirmek. Devlet hastanesi olarak yine büyük bir projeye ev sahipliği yapmanın onurunu yaşıyoruz. Bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

ÇOK ÖNEMLİ BİR UYGULAMA

Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uz. Dr. Elif Güler Kazancı ise, “Bu eğitimin yerine ve hedefine ulaştığına inanıyorum. Çünkü insanların gözlerinde bu ışık söz konusu. Sağlık Bakanlığı olarak artık ülkemizde kaliteli sağlık hizmetinin sürdürülebilir olması ve özellikle insan kaynağı ile tüm sağlık hizmetleri sürecinde verimliliğinin ön plana çıkmasıyla, yalın hastane uygulamasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bursa’da bir ilki başarma mutluluğunu yaşıyoruz. İlk olmak özel… İlklerin seçilmesi de çok özel. İnegöl’ün bunu hak ettiğini düşünüyorum. Bu güne kadar Bursa’da başlattığımız bütün projelerde tüm ekibe gönülden çok teşekkür ediyorum. Bu yalın modelin Türkiye’ye ve Bursa’daki diğer hastanelere örnek olmasını diliyorum. Ülkemizin her alanında böyle bir verimliliğe ihtiyacımız var. Bizim milli değerlerimiz, milli ruhumuz bunu yapacak kapasite. Buna gönülden inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

HAYAL EDİLMESİ BİLE DÜŞÜNÜLEMEZDİ

Medikabil Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Bilgen de, “Bu proje, ülkemize güzel çalışan ve güzel düşünen insanların olduğu gibi bizimde bir borcumuz olarak kabul ediyoruz. Bu düşünce ile yıllardır bu işin içerisinde olmuş olmamızın getirdiği, ‘hadi bir şeyler yapalım’ duygusuyla ortaya çıktı. Bizde hastane olarak bu unvanı aldık. 5-6 yıl önce kamu hastanelerinde bu tür projelerin hayal edilmesi bile düşünülmezdi. Ama bu gün İnegöl Devlet Hastanemiz bu unvanı almaya hak kazandı. Hepinizi tek tek kutluyorum” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından İnegöl Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Hayrettin Göçmen’e Yalın Hastane unvanı belgesi takdim edildi. Eğitimlere katılan 32 hastane personeline de Yalın Sağlık belgeleri takdim edildi.

 

Bu özel unvana sahip olan sağlık çalışanları sevinci pasta keserek yaşadılar.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş