Hüseyin Kansu’dan Aktaş’a ziyaret

Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği ile İnegöl İlim Yayma Cemiyeti tarafından düzenlenen “Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’in Bilinmeyen Yönleri” adlı konferansı vermek için İnegöl’e gelen eski Milletvekili Hüseyin Kansu, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 25.03.2015
4.465
A+
A-

3 Dönem İstanbul Milletvekilliği yapan Hüseyin Kansu, konferans için geldiği İnegöl’de Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti.

 

BİR ŞEHİR OLARAK ÖNE ÇIKACAĞINI ÜMİT EDİYORUM






Ziyaret sırasında konuşan Hüseyin Kansu; “Üç dönem İstanbul Milletvekilliği yaptım. Aile büyüklerim Bosna Hersek’ten Türkiye’ye gelmişler. Ben İstanbul doğumluyum. Tabi zaman zaman muhtelif etkinlikler münasebetiyle İnegöl’e ve Bursa’ya geliyoruz. Bu defa, İnegöl Bosna Hersek Derneği ile İlim Yayma Cemiyeti İnegöl Şubesi işbirliği ve Belediye Başkanımızın misafirliğinde Aliya İzzetbegoviç Konferansını, Sani Konukoğlu Konferans salonunda verdim. İnegöl, Marmara Bölgesinde, sanayisi ile özellikle mobilya sektöründeki konumuyla öne çıkmış bir ilçemiz. Anadolu’daki birçok ilden nüfusu daha büyük. Ayrıca Anadolu’muzun birçok yöresinden gelmiş insanımız burada yaşıyor. Bir çekim alanı oluşturmuş. Bırakın Anadolu’yu, Osmanlı Coğrafyası’ndan insanlarımız burada oturuyor. Burada dedeleri Kafkasya’dan ve Balkanlardan İnegöl’e gelmiş insanlarımız var. Müteşebbis ruha sahip çok canlı bir şehir. Tabi olarak coğrafyada buraya cömertçe yardımcı oluyor. İnşallah yakın gelecekte daha büyük yatırımların yapıldığı, bir şehir olarak öne çıkacağını ümit ediyorum”

 

ALİNYA İZZETBEGOVİÇ TÜM İSLAM DÜNYASI VE İNSANLIK İÇİN BİR DEĞERDİR

“Aliya İzzetbegoviç sadece Bosna Hersek için bir değer değil, tüm İslam dünyası ve insanlık için bir değerdir. Her şeyden önce o bir düşünürdü. Ama onu halkı zor günler yaşadığı dönemde, siyasete davet ettiler oda bunu kabul etti. Avrupa’nın ortasında, Müslüman bir toplum olan Boşnak halkı, Batı dünyasının hazırladığı bir senaryo ile yerli taşeronlar eliyle yok etmek istediler. Ama Cenab-ı Hakkın muradı ile Balkanlar’da kıyamete kadar, başta Bosna olmak üzere tüm balkanlarda ayrıca Avrupa’nın birçok ülkesinde Müslümanların yaşayacağını görüyoruz“ dedi.

 

İNSANLARIN ÇOK YOĞUN OLARAK YAŞADIĞI BİR ŞEHİR

Hüseyin Kansu ve değerli ailelerini İnegöl’de ağırlamaktan son derece onur duyduğunu belirterek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “Çok değerli vekilimizin belirttiği gibi, İnegöl gerçekten bir Türkiye moziği, renkli bir çiçek bahçesi, Kafkaslardan, Rumeli’den ve Balkanlardan, Bosna’dan göç edip gelmiş insanlar var. Ticari potansiyeli dolayısıyla Anadolu’nun değişik birçok yörelerinden göç edip gelen, burayı vatan kabul eden insanların çok yoğun olarak yaşadığı bir şehir. Bu şehrin sembollerinin de bağlı olduğu kaynaklar var. Özellikle Bosna Hersek Derneğimizin bu mana da birçok aktiviteye önemli çalışmalara imza attığını biliyorum” dedi.

 

BU YOLDA GAYRETİNİ ARTIRSIN

Aktaş; “ Efsane lider Aliye İzzetbegoviç, sadece Bosna için değil, bütün İslam dünyası için ayrı bir yeri ve değeri var. Özellikle Türkiye’de Cumhurbaşkanımız ile özel muhabbetleri vardı. Vekilimiz, Aliya İzzetbegoviç’in seneyi devriyesinde yapılan anma toplantısında İnegöllüleri bilgilendirdi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Vekilimizin bu manada farklı şehirlerimizi gezip, konferanslara katıldığını, bilgilendirmeler yaptığını, bu konuda özel bir gayret sarf ettiğini bizatihi şahidim ve görüyorum. Kendilerine bu yönüyle teşekkür ediyorum. Allah muvaffak etsin, bu yolda gayretini artırsın” dedi.

 

Aktaş konuşmasını;” Bu vesile ile ben tekrar kendilerine hoş geldiniz derken, güzel İnegöl’ümüzde var olan Sivil Toplum Kuruluşları, hemşehri ve kültür dernekleri, bu ve benzeri aktivitelerle derneklerini ön plana çıkarma noktasında bir gayret içerisinde olmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum ve saygılar sunuyorum” diyerek bitirdi.

 

Ziyaretin sonunda Başkan Alinur Aktaş, Hüseyin Kansu’ya İnegöl’ü hatırlatan Çini ve Kahve Fincanı hediye etti



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş