İMAM HATİP’Lİ MUCİTLER

Önceki yıllarda yaptığı elektrikli araç ile bir çok yarışmaya katılan ve ödül alan İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Ubey Aytekin ve bir diğer İmam Hatip’li arkadaşı Numan Bayrak, güneş enerjisi ile çalışan elektrikli araba yapımını tamamlamak üzere.

Yayınlama: 02.01.2017
5.134
A+
A-

İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Ubeyt Aytekin ve Numan Bayrak, İnegöl’de bir ilki gerçekleştirmek için güneş enerjili elektikli araç yapımının sonuna geldi.

 

İKİ İMAM HATİP’Lİ ARA İÇİN KOLLARI SIVADI






İnegöl Öğrenci Meclis Başkanlığı yapan aynı zamanda İnegölspor’da forma giyen İmam Hatip Lisesi Numan Bayrak, kendisinin güneş enerjili bir araba yapma hayalinin olduğunu, Muhammed Ubeyt Aytekin’in daha önce  ir araba yapması nedeni ile kendisinden yardım aldığını belirterek, “Güneş enerjisi ile çalışan bir araba yapmak istedik. Daha önce Muhammed Ubey bir araba yapmıştı. Bende onunla bu projemi paylaştım. O da bana yardımcı oldu çok şükür” dedi.

 

SANAYİDE SABAHLADILAR

Çalışmalara başladığı günler hakkında bilgi veren Bayrak, “İlk olarak çizimlerine başladık. Daha sonra Ubey ile birlikte çalışmalara başladık. İnegölspor’da da forma giyiyorum. Okul ve kulüp derken artan zamanlarda buraya gelerek burada birlikte arabayı yapıyoruz. Bir kaç gece burada kaldığımız bile oldu” dedi.

 

ETRAFINDAKİ İNSANLAR DESTEK OLDU

Maddi olarak etrafındaki insanlarda para topladığını belirten Bayrak, “600 lira param vardı. Ama bu para bu arabanın yapımına yetmiyordu. Bu nedenle etrafımdaki insanlardan maddi açıdan destek istedim. Şu anda bu arabaya harcanan 5 bin lira. 500-600 Lira daha harcanması gerekiyor. O harcamadan sonra araba tamamlanacak” diye konuştu.

 

ÇOK ZORLUK ÇEKTİK

Arabanın yapımı ve test sürüşünde çok zorluk çektiklerini belirten Bayrak, “Çok zorluk çektik. Test sürüşünde arabanın tekerleği koptu. Frenleri patladı. Bunlarda bize maddi zarar olarak geri döndü ama çok şükür şu anda iyi yoldayız. 400 liralık bir zarar verdi bize” dedi.

 

BELGELER YETİŞMEDİĞİ İÇİN KATILAMADIK

Daha önce bir araç yapan ve ardından da İnegöl’ün gündemine oturan Muhammed Ubeyt Aytekin ise, şu ifadeleri kullandı: “Bildiğini gibi ben daha önce de bir araba yapmıştım. Yaptığım bu proje ile çeşitli yarışmalara katılıp ödül almıştım. Yaptığım proje ile TUBİTAK’a girecektik ama belgeler yanlış yapıldığı için olmadı. Ama bu araçla katılacağız inşallah” dedi.

 

KİMSE BİZİMLE İLGİLENMEDİ

Yaptığı ilk araç ile girdiği yarışmalarda bir çok insan içinden dereceye girdiklerini belirten Aytekin, şu ifadelerle konuşmasını sonlandırdı: “Bir çok insan içerisinde dereceye girdik. Ama kimse bizimle ilgilenmedi” dedi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş