Kıspeti giyip, meydandan kaçtı

İnegöl’ün gündemine damga vuran Süper Kanal TV ve Kanal 16’nın ‘İnegöl Başkanını Seçiyor’ isimli ortak yayınının yankıları sürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Kemal Ekinci ile birlikte Alanyurt’taki seçim çalışmalarında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe, MHP İnegöl Belediye Başkan Adayı Fikret Fidan’ı ağır bir dille eleştirdi.

Yayınlama: 25.03.2014
954
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Kemal Ekinci, dün İnegöl’e gelerek partisinin seçim çalışmalarına katıldı. Alanyurt’ta yapılan kahvehane ziyaretleri sırasında açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe, MHP İnegöl Belediye Başkan Adayı Fikret Fidan’ı ağır bir dille eleştirdi.

 

İNŞALLAH TERCİHLERİNİ BİZDEN YANA YAPARLAR






Gerçekleştirilen ziyarette bir konuşma yapan Milletvekili Kemal Ekinci şunları söyledi: Yerel seçimlere 5 gün var. 5 gün sonra Türkiye yerel yöneticilerini değiştirmeyecek sadece, Anadolu’nun her bir yanında verilen kararlarla Türkiye belki de makus talihini değiştirecek. Yerel seçim olmaktan çıktı bu iş. Türkiye’nin var olma ve yok olma meselesidir. Cumhuriyet tarihinde hiç bu kadar spekülatif anlayışla, olaylarla yerel seçimlere girişmemiştir. Halbuki yerel seçimlerde biz genellikle kentin oluşumu, gelişimi, alt yapı sorunlarını dillendirmemiz lazımdı. Ama bunları dillendirmek bütünüyle ötelendi ve Türkiye’nin geleceğini tartışmaya başladık. Yolsuzluk var, hırsızlık var… Cumhuriyet anlayışı ile bağdaşmayan her türlü olumsuzluk var. Bunların önüne geçebilecek bir anlayış, bir tercih değiştirme meselesi Türkiye’nin önünü açar. İnegöl’e de bu konuda ehil bir arkadaşımızı gönderdik. İnşallah insanların tercihleri Şevket Mollaer’i Belediye Başkanı yapar.

 

BÖYLE DAVRANMASINI KINIYORUM

CHP Belediye Başkan adayı Şevket Mollaer ise olaylı canlı yayın hakkında açıklamalarda bulundu. Fikret Fidan’ın Alinur Aktaş’ı programa davet etmesi konusuna da değinen Mollaer, şöyle konuştu: “Yüreği varsa Fikret Fidan beni de davet etsin. Ben o akşam da Fikret Fidan’la ilgili hiçbir yorum yapmadım. Onun projelerini de orada çürütmek bile istemedim. Kendisi orada olmadığı için, kendini savunamayacağı için buna dikkat ettim. Ben bu kadar dikkatli davranırken Sayın Fidan’ın böyle davranmasını kınıyorum. Çıkıp CHP bu seçimde İnegöl’de MHP’yi destekleyecek, MHP’de Bursa’da CHP’yi destekleyecek diyerek seçim kazanılmaz. Seçilirsen de hangi deneyiminle, projende yöneteceksin bu şehri. Bugün gitmiş İnegöl’ün il olma meselesinden bahsediyor. Sen git İnegöl’ün sorunlarını konuş kardeşim.”

 

FİDAN, İNEGÖL HALKININ KARŞISINA ÇIKMA CESARETİ GÖSTEREMEDİ

CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe ise konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: İnegöl’de iddiası olduğunu söyleyen Belediye Başkan adayları, kentimizin iki yerel televizyonunun ortak programı ile randevu alınarak programa davet edildi. Televizyondaki görevli arkadaşlardan aldığımız bilgiye göre MHP’nin başkan adayı da bu davete geleceğini söyledi. Ama buna rağmen o akşam kamuoyunun, İnegöl halkının karşısına çıkma cesareti gösteremeyenler, şimdi halkın yaptığı eleştirilerden dolayı zevahiri kurtarmak için buyursunlar gelsinler deyip bir de sadece Alinur Aktaş belediye başkan adaylığında yarışıyormuş gibi konuşmak bir defa siyasi nezaketsizliktir. İnegöl’de Belediyeyi almaya en yakın parti biziz. Bize en yakın olduğunu iddia eden diğer partiler ve çağrı sahibi belediye başkan adayımızın bizim 5 bin oy gerimizde olduğunu halk bilmeli. MHP İnegöl’de CHP’nin 5 bin oy gerisinde. Onların yürekleri varsa tekrar aynı programa biz katılmaya hazırız. Bizim adayımız bütün adaylarla her türlü platformda İnegöl’ün sorunlarını konuşmaya hazırdır. Hem kısmeti giyeceksiniz, ama meydana gelince de o kısmetli halinizle meydandan kaçacaksınız.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş