KORKMAZ SÜRÜCÜLERİ UYARDI

İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, 1 Aralık tarihinde başlayacak olan Kış Lastiği Uygulaması ile ilgili açıklamalarda bulunarak sürücüleri uyardı.

Yayınlama: 15.11.2016
686
A+
A-

1 Aralık tarihinde başlayacak olan Kış Lastiği Uygulaması ile ilgili açıklamalarda bulunan Bahattin Korkmaz, sürücüleri uyararak konu ile ilgili gerekli işlemlerin yapılması gerektiğini belirtti.

 

1 ARALIK’TAN İTİBAREN MÜSADE YOK






Kış lastiği olmayan araçların zaman zaman yolun tamamen kapanmasına neden olduğunu ifade eden Bahattin Korkmaz, ”Bu durum yolların tamamen kilitlenmesine, insanların mağdur olmasına neden oluyor. Bu tip sıkıntıların önüne geçmek için birçok önlem alınıyor. Son olarak bir yönetmelik yayımlandı ve bu yönetmeliğe göre, yolcu ve eşya taşıyan ticari araçlar kış lastiği takmadan yola çıkamayacaklar. Hususi otomobiller henüz kapsama alınmadı. 1 Aralık tarihinden itibaren kış lastiği takılmayan yük ve yolcu taşıyan ticari araçların yola çıkmasına müsaade edilmeyecek. Böylelikle önemli ölçüde, kış aylarında yaşanan yol kapanmalarının, araçların yollarda kalmasının önüne geçilmiş olacak” dedi.

 

BÖLÜNMÜŞ YOLLARLA KAZALAR AZALDI

Kış aylarında karla mücadele yerine, kış şartlarına hazırlıksız araçlarla mücadele edilmesi gerektiğini belirten Korkmaz, son 14 yılda trafiğe çıkan araç sayısı yüzde 125 artmasına rağmen, alınan tedbirler ve yapılan bölünmüş yollar sayesinde trafik kazalarında can kaybının azaldığına dikkat çekti.

 

UYLAMAYI GERÇEKLEŞTİRMEYENE PARA CEZASI

Korkmaz, kışın artan kazaların daha da azaltılması kapsamında, kış lastiğinin zorunlu hale getirildiğini, bu kurala uymayana para cezası uygulanacağını söyledi.

 

BU KANUNLAR BİZİM İÇİN VAR

Korkmaz, yapılan bu uygulamaların vatandaşlar için olduğunu, uygulamanın neticesinde hem kazaların daha da azalacağını ve insanların da daha az zarar görebileceğini ifade etti.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş