MEDİNE NUR HAYATA BAĞLANMAK İSTİYOR İnegöl halkından yardım bekliyorlar

1.5 Sene önce Suriye’den İnegöl’e gelen Suriyeli Türkmen aile, sağlık sorunları nedeni ile sıkıntılı günler geçiriyor. Abdullah Yusuf ve Mine Şevki’nin 1 yaşındaki kızları minik Medine Nur, kaslarını oynatamadığı için yatağa mahkum. Çocuklarının hayata bağlanmasını isteyen Türkmen aile, İnegöllülerden yardım beklediklerini ifade etti.

Yayınlama: 01.09.2016
1.571
A+
A-

Beyin zayıflığı nedeni ile Bursa’ya sevk edilen ardından da maddi durum yetersizliği nedeniyle tedavinin yardım kaldığını belirten Baba Abdullah Yusuf, kendisinin de sara hastası olduğunu ifade etti.

 

DAHA GENİŞ TEDAVİYE İHTİYAÇ VAR






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Baba Abdullah Yusuf, “Abdullah Yusuf; “1.5 yıl önce Suriye’den geldim. Burada kızımız Medine Nur doğdu. Kızım rahatsız dünyaya geldi. Bu nedenle kızımız İnegöl Devlet Hastanesi’nde 2 hafta yattı. Sonra geniş tedavi için Burs Dörtçelik Hastanesi’ne sevk ettiler. Orada da 40 gün boyunca tedavisi devam etti. Maalesef bu tedaviler yeterli olmadı kızımız için. Daha da geniş tedaviye ihtiyaç olduğu için yeterli olmadı” dedi.

 

MADDİ YETERSİZLİK TEDAVİYİ ENGELLİYOR

“Kızımın hastalığı; beyninin yarısı zayıf” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Yusuf, “Onun için kaslar hareket etmiyor. Yani vücudunu hareket ettiremiyor. Hastaneden çıkarma amacımız oradaki tedavi yeterli olmadı. Doktor da geniş bir tedavi gerekliliğini söyledi. Bu nedenle de ben sorumluluk alarak kızımı hastaneden çıkardım. Daha geniş tedavi için maddi imkanımız yoktu. Özel hastanelere de götüremedik. Bu nedenle çıkardık kızımızı hastaneden. 40 Gün boyunca çalışmadım. Çünkü her gün eşim ile beraber Bursa’ya gidip geliyorduk. Çünkü annesinin çocuğu emzirmesi gerekiyordu” ifadelerine kullandı.

 

BİRİLERİNİN ELİMİZDEN TUTMASINI BEKLİYORUZ

İnegöl halkından destek beklediklerini bellerinden tutulmasını isteyen Yusuf, “İnegöl halkından destek bekliyoruz. Daha geniş bir tedavi için elimizden birilerinin tutmasını bekliyoruz” diye konuştu.

 

TEDAVİ ÜCRETİ BELLİ DEĞİL

Geniş çaplı tedavi için belirli bir rakam olmadığını belirten Yusuf, “Tedavi için ücret bedeli belli değil. Doktorlar bize tam olarak belirli bir fiyat söylemedi. Hastaneye yattığında doktorlar zaten onu belirler” dedi.

 

ATEŞ DÜŞMÜYOR, UYUYAMIYORUZ

Minik Medine Nur’un sürekli havale geçirdiğini ve ateşinin düşmediğini belirten Yusuf, şu ifadeleri kullandı: “Şu anda hayati tehlikesi yok ama yüksek havale geçiriyor. Yani sürekli sıcaklığı var ve ısısı inmiyor. Bu nedenle de biz rahat uyuyamıyoruz ve aklımız onda”

 

BABANIN DA RAHATSIZLIĞI VAR

Kendi hastalığı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Abdullah Yusuf, “Benim de sara hastalığım var çocukluktan beri. Şu an ilaç kullanıyorum. Bu nedenle bazen işten çıkarılma olayı da oluyor.  Söylemiyorum açıkçası kimseye, çünkü işten çıkarıyorlar. Onun için söylemedim çalışıyorum bazen işyerlerinde. Havale geçirdim bir firmada. Sonra direk beni işten çıkardılar” dedi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş