MİNİKLERİN BÜYÜK YÜREĞİ

İnegöl’de bir kreş ve anaokulu öğrencileri, harçlıklarıyla “Askıda Ekmek” projesine destek oldu.

Yayınlama: 15.12.2016
655
A+
A-

Servis minibüsü ile ilçedeki bir fırına öğretmenleriyle birlikte gelen 4 yaşlarındaki 19 öğrenci, harçlıklarıyla ekmek aldı.

Minik öğrenciler, ekmekleri fırın önündeki yoksul vatandaşların gereksinimleri kadar ekmek alabildikleri dolaba yerleştirdi.

Okulun Müdür Yardımcısı Aybike Karakuş, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, çocukların paylaşım duygusunu bu tarz projelerle desteklemeye çalıştıklarını belirtti.






Bazı öğrencilerin harçlıklarıyla projeye destek verdiğini ifade eden Karakuş, şöyle konuştu: “Eski bir Osmanlı geleneği olan ve günümüzde de yavaş yavaş gün yüzüne çıkan ‘Askıda Ekmek’ projesini okul olarak uygulamaya karar verdik. Öğrencilerimiz, kendi harçlıklarıyla kimisi 5, kimisi 1, kimisi 10 lirası ile gelerek projeye dahil oldular. Okulumuzun bir fırın ile gerçekleştirdiği bu projeye her ay 1 sınıfımız dahil olacak. Projenin yıl boyunca devamlılığını amaçlıyoruz. Okul öncesi dönem, çocukların paylaşım duygusunun geliştiği bir dönemdir. ‘Ağaç yaşken eğilir’ mantığıyla paylaşım duygusunu bu tarz projelerle desteklemeyi planlıyoruz.”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş