Öğrencilerden dikkat çeken proje

Alanyurt İmam Hatip Ortaokulu, TÜBİTAK ile organize ettiği Bilim Fuarı dün gerçekleştirildi. Bilim Fuarında iki öğrencinin yaptığı hızlı tren projesi, en dikkat çeken proje oldu.

Yayınlama: 25.05.2016
1.275
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Alanyurt İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mehmet Başaran, “TÜBİTAK’ın zorunlu proje sayısı 25. Ancak arkadaşlarımızın gayretli çalışmaları ile öğrencilerin de ciddi katılımları ile şuanda 45 civarında projemiz var. Öğrencilerimiz coşku ile içtenlik ile bu faaliyete katıldılar ve gerçekten de çok güzel eserler ortaya çıkardılar. Ve bunu gelecek yıllarda da devam ettirmeyi düşünüyoruz.

 

Ben Fen Bilgisi öğretmeni olduğum için benim en çok ilgimi çeken hızlı tren oldu. Diğer projelerimiz de çok güzel. Fen Bilgisi’nden olduğu gibi Sosyal Bilgiler dersinden de projeler var. Mesela biri Malazgirt Savaşı’nda gördüğümüz Hilal Taktiği var. Hilal taktiğini de öğrencilerimiz projelere döktüler. Yani her alanda şu anda proje var.






 

EN ÇOK DİKKAT ÇEKEN HIZLI TREN

Alanyurt İmam Hatip Ortaokulu’nda eğitim gören iki öğrencinin, bir pil ve mıknatıslarla yaptığı hızlı tren projesi dikkat çekti.  Öğrenciler pillerin artı ve eksi yönlerine yerleştirdikleri itici mıknatıslarla, bakır telin içinden geçiriyor. Böylelikle mıknatısların da iti güçleri ile bakır kalem pil bakır telin içinde gezdiriliyor.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş