SEBZE FİYATLARI NEDEN ARTTI?

İnegöl Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Vehbi Durgut, son zamanlarda artan sebzeler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Hava şartlarından dolayı ürünlerin azaldığını belirten Durgut, ürünlerin bollaşması ile fiyatların normale döneceğini belirtti.

Yayınlama: 27.12.2016
878
A+
A-

Alanyurt Salı Pazarı’nda açıklamalarda bulunan Durgut, kış ayı ve yağan kar nedeni ile sebze fiyatlarının arttığını belirtti.

 

SÖKÜM YAPILAMADIĞI İÇİN FİYATLAR YÜKSELİYOR






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Durgut, “Bazı ürünler aşırı derecede yükseldi ama gerçek değerlini buluyor. Haberlerde izliyoruz Antalya Mersin gibi illerde de hava durumları belli sera ürünlerinin. Kış mevsimi, bugün patlıcan 5 liraya satılıyor, perşembe günü belki 5 liraya da satılmayacak. Bugün yerinde 4-4.5 lira oldu patlıcan. Salatalık da öyle. Ispanağa bakın 4-5 lira fiyatı, İnegöl’de çıktığı halde. Karın altından adam gidip çıkaramıyor, işçi bulamıyor. Çoluk çocuğu ile, kendi imkanları ile 300 kilo ürün toplayacağına 50 kilo topluyor. Bu da fiyatlara yansıyor. Bu ekmek, sigara gibi bir şey değil. Duruma bağlı bir şey. Bu nedenle bazı ürünlerde fiyatlar yükseliyor. Söküm yapılamadığı için fiyatlar yükseliyor” dedi.

 

VATANDAŞ PARAYA KIYACAK

“Bu havalarda eğer bu ürünleri vatandaşlar istiyorlarsa, biraz da paralarına kıyacaklar” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Durgut, “Sıcak sobanın önünde otururken, ürünün nasıl geldiğini bilmiyorlar. İşçilik ücretleri yükseliyor, Mazotun fiyatı 4.5 lira… Maliyet yükseldiği için bu da tüketiciye yansıyor. Geçtiğimiz günlerde yumurta ile ilgili araştırmalar yapıldı. Doların yükselmesi ile malzeme fiyatlarının yükselmesi, bazı ülkelerde kuş gribinin yaşanması nedeni ile yumurtanın fiyatı arttı. Yumurtanın fiyatı arttıysa, bu konu da aynı bunun gibi” şeklinde konuştu.

 

NORMALİN ÜSTÜNDE FİYATI OLAN ÜRÜNLER

Durgut, “Ürünlerde azalma olduğu için fiyatlar yükseliyor. Ürünlerin bollaşınca fiyatlar da otomatik olarak düşüyor. Ürünün bol olduğu zamanda yüksek fiyatla satmak isteseniz zaten satamazsınız. Normalin üzerinde olan ürünler; biberler, salatalık, patlıcan, ıspanak, havuç.. Bir hafta evvel 1 liraya satılan havuç, şimdi 2-2.5 liraya satılıyor. Güvenlik konusunda sıkıtılar var. 3-4 arkadaştan duydum, akülerini çalıyorlar” dedi.

 

ESNAFLARIN AKÜLERİNİ ÇALIYORLAR

Durgut sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Nasıl bir zamanlar pazarcının bozuk paralarını çalıyordular, o önlendi şimdi de esnafların akülerini çalıyorlar. Perşembe Pazarı’nda, Cuma Pazarı’nda, Mesudiye Pazarı’ndan da çaldıran oldu. Güvenlik zafiyeti var. Bunun önlenmesini istiyoruz. Daha sık kontrollerin yapılmasını istiyoruz”

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş