Seçimler bitti, sular durulmadı

30 Mart yerel seçimlerinin üzerinden yaklaşık 1 hafta geçmesine rağmen İnegöl’de sular hala durulmadı.

Yayınlama: 07.04.2014
1.037
A+
A-

İNEGÖL SEÇİMDEN SONRA HAREKETLENDİ

Son yılların en sönük seçim dönemini geride bırakan İnegöl’de seçim öncesinin aksine seçim sonrası tartışmalar yaşanıyor. Seçimlerde İnegöl Belediyesi’ni kazanmayı hedefleyen ve bu konuda da bir hayli iddialı olan MHP’nin, Alinur Aktaş’lı AK Parti’den neredeyse %25’lik bir oranla açık ara farkla seçimleri kaybetmesi ile birlikte tartışmalarında fitili ateşlenmiş oldu.

 






400 BİN TL KARŞILIĞINDA ÜYELERİN OYLARI!

Seçimin ertesi günü olan 31 Mart 2014 Pazartesi günü kulaktan kulağa yayılan iddialara göre; Saadet Partisi seçim masraflarının bedeli olan 400 bin TL’nin karşılanması karşılığında üyelerine oylarınızı AK Parti’ye verin şeklinde mesaj göndermiş!

 

SAADET PARTİSİ MHP’Yİ ELEŞTİRMİŞTİ

İddialar kamuoyunda duyulmasının ardından Saadet Partisi kanadından MHP’yi eleştiren bir açıklama yapılmış ve başarısızlığın iftira ile örtülmeye çalışıldığı söylenmişti.

 

İNEGÖL HABER SÜRECİ YAYINLADI

Saadet Partisi yönetimince yapılan açıklamaların ardından iddiaya göre AK Parti ile görüşme yaptığı öne sürülen Bahri Urgun bir dedektif gibi çalışarak iddianın kaynağına ulaşmaya çalıştı. Yaşanan süreç aynı zamanda İnegöl Haber’in de sahibi olan Naci Bayav tarafından kaleme alınarak köşe yazısında paylaşıldı.

 

İŞTE NACİ BAYAV’IN KALEMİNDEN YAŞANANLAR;

 

MHP TARAFINDAN ATILAN İFTİRA GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

2014 yerel seçimleri bitti ama Türkiye’nin birçok bölgesinde olduğu gibi İnegöl’de de yankıları devam ediyor. Ülkenin bazı il ve ilçelerinde partililer sandık sonuçlarına itiraz ederken İnegöl’ümüz de tartışma konusu ise 1999 yerel seçimlerinde %29, 2014’de %5.6 oy alan Saadet Partisi.

 

İnegöl’de dilden dile dolaşan ve 30 Mart’tan bu yana durulmak bilmeyen birkaç iddia; Saadet Partisi oylarını AKP’ye sattı, Saadet Partisi İlçe Eski Başkanlarından Bahri Urgun 29 Mart’ta teşkilat mensuplarına SMS yoluyla oylarınızı AKP’ye verin dedi vb.

 

Bu iddiaları ilk kez benimde bulunduğum bir ortamda duyan SP İlçe Eski Başkanı Bahri Urgun, anlından vurulmuşçasına hayretler içerisinde kalırken ‘ben bu iftiranın kaynağını bulacağım’ diyordu…

 

Bahri Urgun’u tanıyanlar iyi bilir. Yapacağım dediyse gecesini gündüze katar ve yapar. O günden bu yana hiç karşılaşmadığımız Bahri Urgun dün akşam saatlerinde telefonda karşıma çıktı ve iftiranın kaynağına ulaştığını söyledi.

 

Bakınız Bahri bey çeşitli iddialardan biri olan SMS iddiasının kaynağına nasıl ulaşmış. ‘Bari Urgun’u iddialarla alakalı son olarak Salih Karakaş arar ve kendisine böyle bir şeyin olup-olmadığını sorar. 30 Mart’tan buyana bu iddiaların ortalıkta dolaştığını ve bu iftiranın kaynağını bulmaya çalıştığını ifade eden Urgun, Salih Karakaş’a kendisinin bunu nereden duyduğunu sorunca ilk ipucunu yakalamış olur. Bahri Urgun’un iddiayla ilgili ulaştığı ilk isim ilginç ama gerçek denen türden. Kim mi? MHP’li çiçeği burnunda Belediye Meclis Üyesi Enver Aybey…

 

Enver Aybey bu iddiayı savunmakla kalmayıp SMS’nin Ahmet Memiş’in iş yerinden gönderildiğini söyler.

 

Bunu öğrenen Urgun’un yaptığı ilk iş tabiî ki Salih Karakaş ile birlikte Ahmet Memiş’in iş yerine gitmek oluyor.

 

-Bahri Urgun: Ahmet biz seninle en son ne zaman görüştük?

 

-Ahmet Memiş: Yaklaşık 1,5-2 yıldır görüşmedik.

 

-Bahri Urgun: Peki benim buradan Saadet Partisi Teşkilat Mensuplarına ‘oyunuzu AKP’ye atın’ mesajı gönderdiğimi söylüyormuşsun?

 

-Ahmet Memiş: Hayır ben böyle bir şey söylemedim.

 

-Bahri Urgun: Enver Aybey’i çağıralım mı?

 

-Ahmet Memiş: Çağıralım.

 

Bir süre sonra çiçeği burnunda Meclis Üyesi Enver Aybey’de Ahmet Memiş’in iş yerinde gelir. Görüşme aşağıda ki gibi devam eder.

 

-Bahri Urgun: Enver bey benim Ahmet Memiş’e ait olan bu iş yerinden Saadet Partisi Teşkilat Mensuplarına ‘oyunuzu AKP’ye atın’ mesajı gönderdiğimi söylüyormuşsun?

 

-Enver Aybey: Bana da Çevre Mühendisi Selma Demir bu şekilde söyledi.

 

Bunun üzerine Enver Aybey, Selma Demir’i telefonla aradı ve sesi dışarıya verdi…

 

-Selma Demir: Evet doğrudur ben sana bunları söyledim ama bana da Ahmet Memiş söyledi.

 

-Ahmet Memiş: Hayır ben böyle bir şey söylemedim Selma Hanım.

 

-Selma Demir: Evet Ahmet bey sen söyledin.

 

Bu iş telefonda hal ocak gibi değil. Haydi, Selma hanımın yanına gidelim derler ve Ahmet Memiş’in iş yerine Enver Aybey ile birlikte gelen Erdoğan Kızmaz hariç üç kişi beraberce Selma Demir’in bulunduğu mekâna giderler.

 

Burada da üç MHP’li arkadaşların ‘ben demedim sen dedin’ tartışması devam ederken bu durum karşısında hayretler içerisinde kalan Bahri Urgun MHP’li arkadaşları vicdanlarına ve Allaha c.c. havale ederek mekândan ayrılır.

 

Böylece iftira olduğu anlaşılan bu iddianın nasıl ortaya çıktığı ve MHP İlçe Teşkilatı ileri gelenleri tarafından nasıl kullanıldığı ortaya çıkmış oldu.

 

Kolayca anlattığımız içler acısı bu durum hakikatte çok büyük bir olaydır. Saadet Partisi Teşkilat Mensuplarını çok derinden yaraladığı gibi MHP İnegöl İlçe Teşkilatı üzerinde kocamam kara bir leke oluşturmuştur.

 

MHP İlçe başkanı ve Teşkilat mensupları bir çerezci dükkânında başlayıp kocaman bir iftiraya dönüşen bu yalandan dolayı Saadet Partisi Mensuplarından ve ilçe halkından hemen özür dileyerek bu ayıp için telafi arayışına girmeliler…

 

Bu arada Bahri Urgun, Saadet Partisi İnegöl’de oylarını 400 bin TL karşılığında sattı iddiasını dillendiren bir başka MHP’li Belediye Meclis Üyesinin ismine ulaşmış. Yüzleşme yapmak için kendisini arıyor. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş