“Veremeyeceğim hesabın içerisinde olmadım”

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin tarafından söylenen ve son günlerde ilçe gündeminde yer alan “Kaldırım işgalleri yasağı AK Parti’ye oy kaybettirecek” söylemleri ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Benim burada konuşarak kimseye zarar vermek gibi bir niyetim yok. Konu istenilen yerlere iletilebilir, istediği şekli ile konular takip edilebilir. Allah’a hamdolsun 11 senedir veremeyeceğim hesabın içerisinde hiçbir zaman olmadım” dedi.

Yayınlama: 05.06.2015
642
A+
A-

Alinur Aktaş, oyların düştüğüne dair söylemlere ise anketlerin yapılabileceğini ama her anketin doğru sonucu veremeyeceğini ifade etti.

 

HESAP VERMEYE HAZIRIM






Kaldırım işgalleri ile alakalı esnafın tepkisinin iktidar partisinin oylarını düşüreceği iddiasının ve AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin’in bu konuyu Başbakan ve Cumhurbaşkanına kadar götüreceği konusunun sorulması üzerine konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Ben bu konuyu özel bir basın açıklamasıyla belirtmiyorum. İnegöl’de 170 bin tane ayrı ve değerli insan oy kullanıyor. Dolayısıyla herkesin oy verirken bir öngörüsü var. Kimisi Cumhurbaşkanımızdan, kimisi Başbakanımızdan, kimisi evdeki, eşinin konuşmalarından, kimisi Belediye Başkanından, kimisi Milletvekilinden, kimisi partinin çalışmalarından, kimisi evinin önünün güzelliğinden, kimisi ekonomideki güzellikten, kimisi emekli maaşlarından, kimisi asgari ücretten, kimisi mobilya sektöründen etkilenerek sandığa gidiyor ve oy veriyor. Ben konuyla alakalı seçim sathı mahallinde olduğumuz için susma hakkımı kullanmak istiyorum. Biz Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı seviyoruz ve onlara layık olacak çalışmalar yapmaya çalışıyoruz. Şehrimiz ile alakalı bir taraftan tarımda, sanayide standartları yükseltmeye çalışırken bir taraftan da şehrimizi şehirleştirmeye çalışıyoruz. İnegöl gibi 242 bin nüfuslu birçok ilden büyük, 1 milyar dolar ihracat yapan bir ilçe çok güzel şeyleri hak ediyor, kötü görüntüleri ve kaldırım işgallerini asla hak etmiyor. Bu çalışma 2 Şubat tarihinden itibaren uygulanmaya başlandı. Üzerinden 4 ay geçmiş ve beraberinde onun öncesinde 7-8 aylık bir saha çalışması vardı. Neydi o çalışma? Derneklerle, odalarla, STK’larla, esnaflarla, anketlerle ilgili istişareler yapıldı. Herkesin evet dediği bir kural veya seçim veya oylama dünyanın hiçbir yerinde yok. İlgililer haberdar edildi. Bizim kimsenin işini, düzenini bozmak gibi bir konumuz söz konusu olamaz. Benim burada konuşarak kimseye zarar vermek gibi bir niyetim yok. Konu istenilen yerlere iletilebilir, istediği şekli ile konular takip edilebilir. Allah’a hamdolsun 11 senedir veremeyeceğim hesabın içerisinde hiçbir zaman olmadım. Her zaman Belediye olarak yaptığımız uygulamalarla ilgili hesap vermeye hazırım. Seçim sathı mahalli olması hasebi ile konunun gerek kendi partimizle gerekse başka siyasi partiler tarafından bir polemik konusu yapılmasını arzu etmiyorum” dedi.

 

 

“KİMSE SEÇİMLERLE ALAKALI FİKİR YÜRÜTEMEZ”

7 Haziran tarihinde seçimlerin gerçekleşeceğini aktaran Aktaş, “Kimse seçimlerle alakalı bir fikir yürütemez. Seçimleri anlamak için yapılan en bariz çalışma kamuoyu anketleridir, profesyonel anketlerdir. Anketler bile şaşabilir. 170 bin tane ayrı insan İnegöl’de sandığa gidecek, hepsi düşüncesine ve kanaatine göre oy verecek. Kimsenin de kimsenin oyu ile alakalı asla ve asla bir önyargıda bulunma, hüküm verme gibi bir durumu asla söz konusu olamaz. Eğer biz birileri yüzünden alındı veya birileri yüzünden kaybedildi diye oyları birilerine mal etmeye kalkarsak çok şeyler söylenebilir, çok şeyler yazılabilir ama benim bildiğim tek şey Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 72 ile en yüksek oy çıkaran 2. ilçeydik, Belediye seçimlerinde de yüzde 56 ile en yüksek oy alan 1. ilçeydik. Ben bunu biliyorum. Verenden de vermeyenden de Allah razı olsun. Rabbim 7 Haziran akşamı ne bizleri ne partimizi ne de ülkemizi üzecek bir sonuç ortaya çıkarmasın, istikrar çıkarsın, birlik ve beraberlik çıkarsın” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş