Yeni yatırımlar yolda

İnegöl’deki seçim çalışmalarına katılan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl Yeni Gazeteciler Derneğini de ziyaret etti. İnegöl’de yapılacak yeni yatırımlar hakkında açıklamalarda bulunan Şahin, yeni bir gümrük binası yapacaklarını, yeni okullar açacaklarını, hamamlı köprüsünün yenileneceği, yeni bir kaymakamlık lojmanı yapılacağını ve 2.OSB’ye kadar duble yol yapacaklarını söyledi.

Yayınlama: 11.03.2014
1.362
A+
A-

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin yerel seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla dün İnegöl’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Şahin İnegöl Yeni Gazeteciler Derneği’nde yaptığı konuşmasında İnegöl’e yapılacak yeni yatırımları da açıkladı.

 

HABERLERİN AMACI EKSİKLERİ ÖN PLANA ÇIKARMAK






Ziyarette ilk olarak İnegöl Yeni Gazeteciler Derneği Başkanı İhsan Balakuş konuştu. Balakuş şunları söyledi: Mesleğimiz açısından derneğimizin birebir destek göstermemiz etik olmayacak. Basın mensubu olmamız hasebiyle bir siyasi partiyi ön plana çıkarma lüksümüzü yok ediyor. Yaptığınız iyi hizmetlerden dolayı takipçiniz olduğumuzu, takdir ettiğimizi belirtmek istiyoruz. Ama aksaklıkların da takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum. Yerel basına biraz daha ilgi ve alakanın, desteği olması taraftarıyız. Biraz daha güzel şeylerin yandaş medya havasından ziyade dost medya havasında gerçekleştirirsek, daha güzel olacak. İyi haberler yazıldığında can, kötü haber yazıldığında bizden değil havasından ziyade, sizin kötü gördüğünüz ancak bizim açımızdan etik olan haberlerin eksikleri ön plana çıkarmak için olduğunu belirtmek istiyorum.

 

GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜ KENDİ BİNASINA KAVUŞACAK

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise İnegöl’de yapılacak çalışmalardan söz ederek konuşmasına başladı. 2011 yılında Gümrük Müdürlüğü’nün İnegöl’de açıldığını hatırlatan Şahin konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Şuanda 300 milyon dolar karar işlem gerçekleştirildi. OSB Müdürlüğü’nün binasını kullanıyoruz, ancak orası bir kifayet arz etmiyor. Yeni bir bina yapma ihtiyacı hasıl oldu. Gümrük Bakanımıza durumu aktardığımızda, bir alan bulursanız sizi destekleri dedik. Biz de Mal Müdürlüğü’nün gösterdiği birkaç arazide inceleme yapacağız.

 

4 YENİ OKUL VE YENİ KAYMAKAM LOJMANI YAPILACAK

İnegöl’ümüzün eğitim ihtiyacı açığını kapatmak için var gücümüzle çalışıyoruz. 2 okulumuz şuanda hazır. Alanyurt Yeni Mahalle’de bir ilkokulumuz bitti ve TOKİ’deki lisemizi yeni dönemde hizmete alacağız. Hocaköy’de de bir okul ihtiyacımız var. Burada da İl Özel İdaremiz kaynaklarıyla 12 derslikli bir okul yapacağız. Yine Mesudiye Mahallemiz’de Somuncu Baba camisinin hemen arkasındaki alanda 24 derslikli bir ticaret meslek lisesi kararı aldık. Onu da seçim sonrası hemen yazışmaları yapıp ihaleye çıkacak. Kaymakam beyin lojmanı da çok şehir içinde kaldı. Belediyemizin de orayı yıkıp o parka dahil etme gibi bir projesi var. Jandarmanın arkasında ayarlanan boş alana yeni Kaymakamlık lojmanı yapacağız.

 

HAMAMLI KÖPRÜSÜ YENİLECEK

Ulaşımla ilgili de Alanyurt’tan başlayıp Hamzabey’e kadar olan bölüm duble olarak gerçekleştirilecek. Yenİşehir’e kadar da 12 metre genişliğinde bir yol yapılacak. Bizi hem hava alanına, hem hızlı trene konforlu şekilde ulaştıracak yeni bir yol yapıyoruz. Kurşunlu ve Oylat kavşağı arasını komple ışıklandırıyoruz. Hamamlı köprüsü de değiştirilecek, düz bir köprü ile geçiş sağlanacak. Bu tür çalışmalarımız olağanca hızıyla devam ediyor. İnegöl’ümüz her şeyin en iyisine layık. Ne yapsak azdır.

 

ELEŞTİRİRKEN KONUNUN TARAFINA DA SORUN

Milletvekili Şahin, İhsan Balakuş’un konuşmasında söz ettiği basının eleştirilerini kötü algılama konusuna da değindi. “Ben bu konuda çok demokratımdır” diyen Şahin şunları söyledi: Benim hakkımda yapılan haberlerle ilgili kimseyi arayıp niye yazdın demedim. Ben eleştirinin bir hak olduğunu, ama eleştirirken konunun gerçeğini bir de sahibinden dinlemenin sizi daha iyi yönlendireceğini, sizin yazılarınıza anlam katacağını düşünenlerdenim.

 

HEPİMİZ AYRI BİR KOLDAN ÇALIŞIYORUZ

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la neden birlikte gezmediklerini de açıklayan Hüseyin Şahin, “Bugün biz ilçe başkanımızla birlikte geldik. Yarın gazetenin biri Belediye Başkanı yanlarında yok yazarsa haber olur. Ama Belediye Başkanımız nerede diye sorarsa biz de deriz ki; biz çalışma programını Milletvekilleri, Belediye Başkanları, meclis üyeleri, İlçe Başkanları olarak toplumun tüm kılcal damarlarına girecek şekilde herkesle irtibat sağlamak için geniş tabanlı yapıyoruz. Hepimiz aynı yerde olursak, aynı şeyleri konuşmuş oluruz. Şimdi ben burada derdimi anlatıyorum, Belediye Başkanımız da bir başka yerde anlatıyor. Meclis üyelerimiz yine ha keza. İnanın biz bazen sadece seçim bürolarında birbirimizi görüyoruz. Bize göre de doğrusu bu. Çünkü daha çok insana ulaşmamız gerekiyor. Dolayısıyla bir ufak soru, olayı daha doğru kanalize eder. Ben medyanın bize verdiği katkıyı yadsıyamam” dedi.

 

SEÇMEN HÜR İRADESİYLE OY KULLANIR

Bir basın mensubunun cemaatin farklı şehirlerde farklı partileri destekleyeceği yönünde söylentiler olduğunu, bu konuda kendisinin bir duyum alıp almadığı şeklindeki soruya ise, “Ben böyle bir şey duymadım. Ama ben şunu biliyorum, cemaat dediğiniz organize bir yapı değildir. Bir üye formu yoktur. Ama Türkiye’de yaşayan 50 milyon seçmenin, 76 milyon insanın hür iradesi ile tüm partilerden istediğini seçme özgürlüğü var. Şu partiye ver, bu partiye ver diye baskı kuramazsın. Ben programımı anlatıp yönlendirmeye çalışıyorum. Diğer partiler de gelir anlatır. Seçmen hür iradesi ile sandıkta kimsenin görmediği o kabinin içerisinde oyunu kullanır. Ancak biz 22 milyon insanın AK Parti’ye oy attığını biliyoruz” diye cevap verdi.

 

YAPTIK, DAHA İYİSİNİ DE YİNE BİZ YAPARIZ

İnegöl’deki hedeflerinin genel seçimlerde alınan yüzde 66’yı yakalamak mı, yoksa son yerel seçimlerde alınan yüzde 47 mi olduğunun sorulması üzerine ise Hüseyin Şahin, “Ben hedef koymam. Bizde hedef kazanabileceğimiz herkesi kazanmak. Biz bu konuda iddialıyız. Biz yaptık, daha iyisini de yine biz yaparız AK Parti olarak. En zengin kadronun bizde olduğuna inanıyoruz. Bir başka partini de bunu söyleme hakkı var. Niye söylüyorsun diyemeyiz. Bunda hedef olmaz, hedef yüzde 100’dür” açıklamalarında bulundu.

 

 

Hüseyin Şahin, ziyareti sonrası Yeni Gazeteciler Derneği Başkanı İhsan Balakuş’a üzerinde TBMM’nin resminin bulunduğu bir çini takdim etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş