Yerel Kültür’de kongre heyecanı

İnegöl Yerel Kültür Derneği yönetimi, 10 Temmuz Pazar günü Sani Konukoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenecek olan 1. Olağan Kongreye tüm ilçe halkını davet etti.

Yayınlama: 29.06.2016
707
A+
A-

İnegöl Yerel Kültür Derneği, 10 Temmuz Pazar günü saat 15.00’da Sani Konukoğlu Konferans Salonu’nda 1. Olağan Kongresini gerçekleştirecek.

 

Tüm Türkiye’deki 6 milyon Manav,Yörük ve Muhacirleriilgilendiren bir kongre gerçekleştirileceği belirtilirken kongreye Sakarya,Düzce,Kocaeli, İzmit,Kandıra,İstanbul Avrupa yakası, Tuzla,Yenişehir, İznik,Bursa ve yörelerinde çok sayıda vatandaşın katılacağı ifade edildi.






 

DUAYENLERDEN TAM DESTEK

İNULAŞ Başkanı İbrahim Bayram’ınbaşkan adaylığındabulunduğu tek listeyle çıkılacak olan kongrede 30 kişilik yönetim ve 6 denetle kurulu yer alıyor. İstişare,Gençlik Kolları ve Kadın Kolları oluşumları da hazır bulunurken oluşturulan liste önceki gün bir araya gelerek İnegöl’ün yerlisi Manav, Yörük ve Muhacir duayenlerin desteğiyle birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

 

SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ

Nüfusu 300 bin olan İnegöl’ün büyük çoğunluğunu oluşturanManav, Yörük ve Muhacirleri temsil ettiklerini belirten Başkan Adayı İbrahim Bayram, “Sorumlumuz çok büyük,farkındayız ama Yerel Kültür tüm İnegöl halkını kapsayan bir dernek olma yolunda ayrıştırmadan yoluna devam edecek. Takdir edersiniz ki çınar ağaçları tarihimizi yansıtmaktadır veAllah’ın izniyle İnegöl çınarı denince ilk akla gelen Manavlar,Yörükler,Muhacirlerkısacası İnegöl Yerel Kültür Derneği olacak” dedi.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş