AMATÖRDE HAKEMLERE TEPKİ BİTMİYOR

Kafkasspor Basın Sözcüsü Taner Karakaya, Kestel Belediyespor maçına ilişkin açıklamalarda bulunarak, “Hakem kurbanı olduk” dedi.

Yayınlama: 07.12.2016
764
A+
A-

Kafkasspor Basın Sözcüsü Taner Karakaya, Cumartesi günü oynana Kestel Belediyespor maçıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

HAKEM DEĞİŞİKLİĞİNİN ALTINDA YATAN SEBEP NE?






Hakemin maçın skoruna doğrudan etki ettiğini belirten Karakaya,“Üst sıraları zorlamak için mutlak kazanmamız gereken bir maçı maalesef hakem kararları yüzünden kaybettik. Bursa Hakem Kurulu tarafından açıklanan ilk listede hakem Hasan Kaçar iken son dakikada nasıl bir değişiklik yapıldıysa, Bursa’da tüm maçlarda sabıkalı olan Engin Akar maçımızı yönetmiştir. İlk yarıda bize ve rakibe olmak üzere toplamda 9 sarı kart gösterilmiş ve bu kartlarının birçoğu sarı kartla alakası olmayan pozisyonlardır. Maç 0-0 devam ederken korner pozisyonunda rakip takım oyuncusunun ayağının kayıp yere düşmesi sonucunda aleyhimize penaltı çalındı. Rakip takım oyuncuları ve antrenörleri uzun süre penaltının neden çalındığını anlayamadı ve devreyi bu penaltı golüyle 1-0 mağlup kapattık. İkinci yarıya baskılı başladığımız bir anda hakem yine sahneye çıkıp 49. dakikada Metin Oğul’u kırmızı kartla oyun dışında bırakmıştır. 10 kişi kalmamıza rağmen beraberlik golüne yaklaştığımız pozisyonlar oldu. Özellikle Ferdi Çelebi’nin uzaktan vurduğu şutun direkten oyun alanına dönmesi bizim adımıza kırılma noktasıydı. Direkten dönen top gol olsaydı 10 kişi kalmamıza rağmen durum çok daha farklı olabilirdi. Gol bulmak için baskı kurduğumuz bir anda kontradan ikinci golü yedik. 86. dakikada golü atmamıza rağmen ikinci golü bulamadık. 90. dakika da güne damga vuran Engin Akar yine sahneye çıktı. Yan hakeme oyun kuralları dâhilinde itiraz eden oyuncumuza, olayı anlamadan etmeden 20 metreden koşarak direk kırmızı kart vermiştir. Vermiş olduğu bu kırmızı kart hakemin ne kadar kapasitesi olduğunu bize göstermiştir” dedi.

 

“BURSA İL HAKEM KURULUNU GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ”

Bursa İl Hakem Kurulu’nu göreve çağırdıklarını belirten Karakaya,“Bizim maçımızı yöneten Engin Akar Bursa’da sabıkası bulunan ve daha önceki yıllarda seremonide oyuncuya sarı kart gösterebilecek kadar insani ilişkileri zayıf olan bir hakemdir.  Bursa İl Hakem Kurulu hakem atamalarını yaparken biraz daha önemsemeli, eğer mevcut hakemlerimiz bunlar diyorsa da ilk önce hakem seviyelerini yükseltemedikleri için kendilerini sorgulamalıdır” şeklinde konuştu.

 

HEDEFİMİZ PLAY-OFF

Maçlarda oyuncuların istekleri ve arzularının kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Karakaya,“Önümüzde oynayacağımız Demirtaş, Karadeniz Güvenspor ve Milletspor maçları var ve bu üç maçı fikstür gereği İnegöl’de oynayacağız. Bu üç maçtan alacağımız 9 puan bizi tekrar bu zorlu grupta Play-Off için iddialı konuma getirecektir. Sezon başı oluşumumuz da üzerine basarak genç oyuncularımıza güvendiğimizi söyledik ve bu güvenimiz devam ediyor. İnşallah 3 maçı da kazanarak devreye iddialı konumda girmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

HABER: RECEP DENİZ



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş