BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Yapılan ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye Spor Lisesi okul öğrencileri, okul yönetimi ve aile birliğinin katkıları ile düzenlenen yemekte ödüllendirildi.

Yayınlama: 02.01.2017
1.176
A+
A-

Besler 2’de düzenlenen yemeğe, Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Kaban, Spor Lisesi Müdürü Orhan Atan, Okul Aile Birliği Başkanı Handan Betül Şengönül, bazı okul müdürleri, beden eğitimi öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.

 

Yemeğin ardından açıklamalarda bulunan Spor Lisesi Müdürü Orhan Atan, “Bu akşam burada okulumuz İnegöl Spor Lisesinin 2016-2017 Eğitim öğretim yılı İl Gençlik ve Spor müdürlüğünün ilçe ve ilde düzenlediği okul sporları müsabakalarından Liseli Genç Kızlar Futsal müsabakalarında bu yıl ilk defa kurduğumuz Kız Futsal takımımız ilçe ve il gruplarında yaptığı tüm karşılaşmaları kazanarak Bursa şampiyonu olmuştur. Bursa ilini gruplarda temsil edecek tek takım olmayı başarmıştır. Kız futsal takımımızı ve çalıştırıcısı beden Eğitimi Öğretmenimiz Mehmet Çetin’i kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Geçtiğimiz yıl kurduğumuz Okul güreş takımımız bu yıl katıldığı Liseli Genç Erkekler Serbest Güreş dalında 42 kiloda Adem Uçgun, 46 kiloda Ahmet İskender, Grekoromen dalında 74 kiloda Murat Asfiev şampiyon olmuşlardır. Ayrıca 85 kiloda da İsabek Raşidov Bursa üçüncüsü olmuştur. Bu öğrencilerimizi ve geçtiğimiz yıldan itibaren bu öğrencilerimizi İnegöl Belediyespor güreş takımında yetiştiren İnegöl Belediyesi Güreş Antrenörü Habip Aslan’ı tebrik ediyor. Bursa’yı temsil edecekleri gruplarda başarılarının devamını diliyorum. İlçemizde düzenlenen 27 Aralık Atatürk Kır koşusunda 5 bin metre Erkekler A kategorisinde ilçe 1, 2, 3 ve 4’cü sırayı ve takım birinciliğini kazanan okulumuz erkek kros takımını ve aynı koşuda 3 bin metre A kategorisi kızlar takım ikinciliği ve ardından geçtiğimiz hatta ilde yapılan 5 bin metre A kategorisi erkekler yarışında takım birinciliği ve 1, 2, 3 ve 4’ncü sıraları alan erkek kros takımımızı ve son 2 yılda ilçe ve ilde katıldığı tüm 5 bin metre yarışlarda birinci olan kros takım kaptanımız Yunus Emre Akkuş geçtiğimiz Haziran ayında Trabzon’da katıldığı Dünya Liseler Arası Olimpiyatlarında 5 bin metre koşusunda dünya üçüncüsü olmuştur. Kros takımlarımızı ve çalıştırıcıları beden eğitimi öğretmeni Mehmet Çetin ve bu takımlarımıza her türlü teknik desteği veren Beden Eğitimi Zümre Başkanı Kenan Duman’a ve beden eğitimi öğretmenimiz Sayan Turan’a teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.






 

Atan, “Futbol sahamız, atletizm pistimiz ve yeterli sayıda salonumuz yoktur. Okulumuz binasına yaklaşık 800 metre uzaklıkta bulunan kampüse ait boş bir spor salonunu donatarak öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Ayrıca bulunduğumuz binanın üçüncü katında bulunan boş bir salonuda donatarak jimnastik salonu olarak öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Ancak bu iki salon okulumuzun müfredatı için son derece yetersizdir. Acilen bir tane daha spor salonu, bir tane futbol sahası, bir tane atletizm pisti ve bir tane yüzme havuzuna ihtiyacımız vardır. Talim Terbiye Kurulunun onayından geçip uygulamaya konulan Spor Liseleri takım sporları ve spor uygulamaları dersleri müfredatlarının işlenebilmesi için yukarıda saydığım tesislere çok acil ihtiyacımız vardır. Okulumuz Orta Öğretim Genel Müdürlüğüne bağlı Fen Liseleri ve Anadolu Liseleri statüsünde bir okuldur. Bulunduğumuz binanın sahibi Sosyal Bilimler Lisesi gibi ilçe merkezine taşınma imkanımız olursa ilçe merkezindeki spor tesislerinden kolaylıkla yararlanabiliriz. Bulunduğumuz okul binasından ilçe merkezindeki bir tesise ders veya yarışmalara hazırlık amacıyla araç tuttuğumuzda ortalama 60 lira ücret ödemek zorunda kalıyoruz. Bu paralar okulumuz için büyük bir sorundur. Bu şampiyon takımlarımız ve öğrencilerimiz genelde kendi imkanlarıyla ilçe merkezindeki tesislere gidiyorlar ve böylesine güzel başarılar elde ediyorlar. Bu imkansızlıklar içerisinde bu başarıları elde eden başta çalıştırıcılarımı kutluyor, bu şampiyon öğrencilerimizi gözlerinden öpüyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. Okulumuzun şu anda 233 öğrencisi var. 12’nci sınıfımız yoktur. Gelecek yıl ilk defa YGS sınavına girecekler. Okulumuz yüzde 30 TEOG + yüzde 70 yetenek sınavı ile ortaokul mezunu öğrencileri alıyor. Hedefimiz Beden Eğitimi ve Spor Akademilerine girmek. Bunun için de YGS’den barajı geçmek gerekiyor. Umarım 11. sınıf öğrencilerimiz gelecek yıl bu barajı geçerler. Daha sonra özel yetenek sınavı ile yüksekokula gidecekler. Milli olan sporcuların girişte avantajları ve öncelikleri vardır. Okulumuzda 6 kadrolu ve 9 ücretli olmak üzere 15 tane öğretmen vardır. Öğrencilerimize verdikleri eğitim ve desteklerinden dolayı hepsine başta buradaki şampiyon öğrenciler olmak üzere tüm öğrencilerim ve okul aile birliğimiz adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Kaban ise, “Futsal’da, atletizmde, güreşte ilçemizi başarıyla temsil eden daha sonra da ilde yapılan yarışmalarda hakikaten İnegöl adına yakışır bir şekilde Bursa derecesi yapan öğrencilerimi, öğretmenlerimi ve okul müdürümü tebrik ediyorum. Malum öğrencilik, eğitim sadece akademik anlamda başarılı olmak değil, bununla beraber sosyal, kültürel ve sportif anlamda da başarılı olmayı gerektiriyor. Şuan da Türkiye geneline baktığımız zaman hakikaten ilçe genelinde Spor Lisesi olarak kurulan ilk okullardan birisi. Okulumuz kurulduğu günden itibaren gerek öğrencileri gerek öğretmenleri anlamında önce ilçemizde yapılan yarışmalarda daha sonra Bursa’da yapılan yarışmalarda inşallah bugünden sonra da Türkiye genelinde yapılacak yarışmalarda İnegöl’ümüzü en güzel şekilde temsil edecekler. Bende bu güzel günü ve anı yaşattığı için Okul Müdürümüze, öğretmenlerimize ve öğrencimizi tebrik ediyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından yıl içerisinde yapılan ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalya ve kupaları takdim edildi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş