DP’den laiklik açıklaması

Demokrat Parti İlçe Başkanı Murat Balakuş, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın ‘laiklik’ açıklamalarına yönelik olarak; “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın değişmez ilk 4 maddesi bellidir, değil İsmail Kahraman, ona bu aklı verenler de bunu beceremezler, sonuca ulaşamazlar” dedi.

Yayınlama: 30.04.2016
611
A+
A-

Demokrat Parti İlçe Başkanı Murat Balakuş, ülke genelinde yaşanan laiklik polemiği ve Ulu Cami’de yaşanan bombalı saldırı ile ilgili dün makamında bazı açıklamalarda bulundu.

 

TERÖR ATEŞİNDEN KURTULMAK İÇİN HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI






Ulu Cami’de yaşanan bombalı saldırıyı kınayarak konuşmasına başlayan Demokrat Parti İlçe Başkanı Murat Balakuş, “Bursa’nın Ayasofya’sı olan tarihi Ulu Cami, yapımında nice büyüklerin rol aldığı böyle bir kutsal mekânda bu tarz saldırının ucuz bir şekilde atlatılması sevindirici bir durum. Milli ve manevi değerlerimizin bir kere daha ne kadar ön planda olduğunu, böyle kutsal bir mekânda yapılmak istenen saldırının ayaklarına takılmasıyla görmüş olduk. Yaralılarımız olmasına rağmen can kaybı olmaması biraz olsun içimizi rahatlatıyor. Bu saatten sonra Türkiye’nin her yerinde bombaların patlayacağı, terör örgütlerinin bu eylemleri yapacağı aşikârdır. Allah kolluk kuvvetlerimize yardımcı olsun. Yaptıkları mücadele, verilen şehitler ortada. Ölmüşlerimize rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Ülke olarak bundan sonra her şeyden önce vatanımızın birliği ve bütünlüğü için çaba göstermeliyiz. Ülkemizdeki bu terör saldırılarının sona ermesi için çalışmalıyız. Herkesin ülkemizi bu terör ateşinden kurtarmak için çalışması gerekiyor” dedi.

 

AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR

Laiklik konusuna değinen Balakuş, “Laiklik konusu hakkında Türkiye’de bir tartışma başladı. Meclis Başkanımız tarafından ortaya atılan ‘Yeni anayasada laiklik olmamalı’ veya ‘din eksenli bir anayasa olmalı’ söylemlerine katılmıyorum. İsmail Kahraman’ı eleştirme gereği duyuyorum. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın değişmez ilk 4 maddesi bellidir, değil İsmail Kahraman, ona bu aklı verenler de bunu beceremezler, sonuca ulaşamazlar. Bu millet böyle bir şeye müsaade etmez. Müslüman coğrafyaya baktığımız zaman Türkiye’nin laik ve üniter yapısıyla bir amiral gemisi olduğu aşikârdır. Diğer Müslüman ülkelerindeki kaosu görüyoruz. Birbirlerine ‘Allahuekber’ diyerek saldırmaya çalışan ülkeler ortada. Bütün Müslüman ülkelere baktığınız zaman Türkiye bu yapısıyla bir amiral gemisi gibi ilgi odağı konumunda. Kaçanlar nedense daha dini kurallarda yönetilen ülkelere değil de neden Türkiye’yi tercih ediyorlar ya da Hıristiyanlıkla yönetilen ülkeleri tercih ediyorlar diye düşünmek lazım. Bunlar çok derin konular. Biz Demokrat Parti olarak Türkiye’nin laik Cumhuriyeti ile laik üniter yapıyla bir arada yönetilmesini umuyoruz. Bu tip tartışmaları anlamsız buluyoruz. Türkiye gayet yolunda giden bir Cumhuriyettir ve herkes bundan memnundur. Memnun olmayan vatandaşların da bence bir kez daha düşünmeleri gerekir. Herkesin demokrasi içerisinde yaşadığı, herkesin hür bir şekilde ibadetini yapabildiği, istediği şekilde düşünüp hayatını idame ettirebildiği böyle güzel bir ülkede yaşamak mı yoksa birbirine girmiş, birbirini katletmeye çalışan etrafımızdaki ülkeler gibi mi olmak istediklerini tekrar düşünmeleri gerekir” ifadelerini kullandı.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş