Tarih Yazıcı Bursalılarla buluştu

Bursaspor’un eski Başkanı merhum İbrahim Yazıcı’nın Tarih Yazıcı belgeseli, Carrefour sinema salonunda Bursalılarla buluştu. Belgeseli izlemeye Ertuğrul Sağlam, Hikmet Karaman, futbolcular, siyaset ve magazin dünyasının önemli isimleri de katıldı.

Yayınlama: 09.05.2014
842
A+
A-

Bursaspor’un eski Başkanı merhum İbrahim Yazıcı’nın Tarih Yazıcı belgeseli, Carrefour sinema salonunda Bursalılarla buluştu. Belgeseli izlemeye Bursaspor eski teknik direktörleri Ertuğrul Sağlam, Hikmet Karaman, Bursaspor eski ve yeni yöneticileri, Teknik Direktör İrfan Buz, futbolcular, eski milletvekilleri, siyaset, ekonomi ve magazin dünyasının önemli isimleri de katıldı.

Bursaspor eski teknik direktörü ve Eskişehir Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, İbrahim yazıcı ile 4 yıl birlikte çalıştıklarını belirterek, “Başkanımızla Türkiye’de olmaz denilen başarıyı yakaladık. Daha sonra Şampiyonlar Ligi’ne gittik, Avrupa’da oynadık. Sıkıntılı sezonda lig üçüncüsü olduk. Baktığımız zaman çok önemli başarılara imza attık. Başkan Yazıcı o başarıların mimarıydı. Başkan Yazıcı, kaybettiğimiz zaman bile soğukkanlılığını korudu, bizlere hep umut aşıladı. Bugün camiada yaşanan sıkıntıları görünce İbrahim Yazıcı ortaya çıkıyor. Kendisi çok özel bir insandı. Başkan Yazıcı, yaşarken başarıları ile ilgili övgüyü alamadı. İnşallah bundan sonra onun spor ile ilgili idealini gelecek nesillere aktarabilirsek, yaşadığı dönemde gösteremediğimiz ilgi ve övgüyü bu şekilde ona karşı borcumuzu yerine getirerek gerçekleştirmiş oluruz. Başkan Yazıcı Türk sporunda özel bir yerde kalacaktır” dedi.

Bursaspor eski teknik direktörü ve Kayseri Erciyesspor teknik direktörü Hikmet Karaman ise, İbrahim Yazıcı ile futbol adına çok söyleşilerinin olduğunu ifade ederek, “Başkan Yazıcı’nın  bize öğrettiği çok şeyler var. Kararlı duruşu, cesaretli oluşu, inandığı davada sonuna kadar gidişi ve mutlaka başarı. Bizi göreve getirirken Avrupa kupalarına katılmayı kesin istemişti. Belki de çok daha büyük tarihler yazacaktı. Ülkemizde insanlar öldükten sonra değeri biliniyor. Aslında sağlıklı iken kişilerin değerini bilip onları motive etmiyoruz. Böyle kayıpların ardından sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bu bize ders olmalı” diye konuştu.






Bursaspor eski yöneticisi İlhan Uslu da, Başkan Yazıcı’nın önemli bir değer olduğunu kaydederek, “Sadece belgesel ya da ölüm yıldönümlerinde değil, her şampiyonluk aklımıza geldiğinde, her başarı aklımıza geldiğinde hatırlamamız, Bursa’nın ve Bursaspor’un ne kadar büyük olduğunu tüm Türkiye’ye göstermek için çok önemlidir. Bizler her zaman onun doğrularının, yol gösterdiği değerlerien iyi şekilde anlamalıyız” dedi. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş