Yabancılar sorun oldu

İnegöl Belediyespor tarafından büyük umutlarla transfer edilen Kübalı oyuncular çeşitli bahaneler üreterek antrenmanlara ve maçlara çıkmaması üzerine yapılan araştırmalar sonucunda oyuncuların İtalya’dan başka bir kulüple görüşme halinde olduğu öğrenildi. Yaşanan durumu noter aracılığıyla tasdik ettiren İnegöl Belediyespor, konuyla ilgili hukuki süreci başlattı.

Yayınlama: 11.11.2014
702
A+
A-

İnegöl Belediyespor’un Kübalı 2 yabancı oyuncusu hafta sonu Beşiktaş maçına çıkmama kararı aldıktan sonra kulüp başkanı Alinur Aktaş basın açıklamasında bulundu.

 

NOTERLE DURUM TASDİK EDİLDİ






Oyuncuların maça ve antrenmanlara çıkmadıklarını ve bunu noter kanadı ile tasdiklediklerini belirten İnegöl Belediyespor Kulüp Başkanı Alinur Aktaş “Belediyespor’un yabancı sporcuları ile ilgili Perşembe gününden bu yana sıkıntılar yaşıyoruz. Hepinizin bildiği gibi voleybol liginden 2. sezonumuzu yaşıyoruz. Geçen sene düşmekten son anda kurtulsak da, voleybola ciddi yatırımlar yapıyoruz. Futboldan sonra en fazla lisanslı futbolcunun voleybola olduğunu hatırlatmak istiyorum. Tabi Belediyespor olarak 9 branşımızdan biriside voleybol. Bu sene başında da bütçemize uygun bir şekilde 3 yabancı oyuncu ile anlaştık. Bunlardan biri Kert diğer 2 oyuncumuz ise Kübalı Fernandes ile Poye Perşembe günü anlamsız bir şekilde bütün hak edişleri yerine getirmemize rağmen, ikisine ayrı ayrı ev tutmamıza rağmen Fernandes ile Poye, özellikle sıkıntı Poye’den başladı. Antrenmanlara çıkmamaya başladı. Noterle bu durumu tasdikledik. Pazar günü maça da çıkmadılar.”dedi

 

İTALYA’YADAN FLÖRT

Poye’nin İtalya’dan bir takım ile flört ettiğini söyleyen Aktaş “Kendileri ile toplantı yaptık. Biz dertlerini anlamaya, sıkıntılarını dinlemeye çalıştık. Özellikle Poye ailevi problemleri öne sürdü. Bizim araştırmamız sonucu Poye’yi İtalya’dan bir takım ile flörtünün olduğunu öğrendik. Üzücü tarafı biz şuan başka bir yabancı sporcu ile anlaşamıyoruz. Bu iki oyuncular ile sözleşmelerimizi bitirmiş olmamız lazım. Ama bizim yaptığımız ödemeler var. Biz sadece yaptığımız ödemelerin bize ödenmesi sonucu bu arkadaşlarımızı serbest bırakmayı düşünüyoruz. Ama bu arkadaşlarımız çok düşük bir ücret ile buradan ayrılmayı düşünüyor. Biz ise durumu hukuki sürece taşıdık” dedi.

 

EKSİKLİKTEN DOLAYI YENEMEDİK

İki yabancı oyuncu yüzünden Beşiktaş’a yenildiklerini ifade eden Aktaş, “Maalesef biz bu hafta çok rahat bir şekilde yenebileceğimiz Beşiktaş’ı bu arkadaşların eksikliğinden dolayı yenemedik. Kendileri tribünlerden maçı takip ettiler. Maalesef sporcu arkadaşlarımız üzüldüler, tepki gösterdiler. Biz yolumuza devam etmek zorundayız. Hukuki sürecin sonucuna göre yerine uygun sporcularla anlaşıp ligi yürütmek zorundayız. Çok zorlu bir ligde yer alıyoruz. Bizim hedeflerimiz var. Dün tribünleri gördünüz. Çok güzel bir ortam vardı. Dolayısıyla bu noktada biz bu ortamın kesilmesini istemiyoruz. Hukuki sürecin çözülmesine kadar mevcut oyuncularla yolumuza devam etmek zorundayız. Biz tutanaklarımızı tuttuk federasyona bildirdik. Arzu ettiğimiz Belediyespor, hem finansman hem de sportif açıdan zarar görmeden yoluna devam etmesini istiyoruz” dedi.

 

KENDİLERİ MAÇA ÇIKMADILAR

Kendi istekleri doğrultusunda maça çıkmadıklarını ifade eden Aktaş “Kamuoyunun şunu çok iyi bilmesini istiyoruz bu iki arkadaş sakatlıktan değil tamamen kendi istekleri doğrultusu sonucu maça çıkmama ile alakalı kendi tasarrufları sonucu bu kararı aldılar. “ dedi

 

TAHRİKKAT DAVRANIYORLAR

İki yabancı oyuncunun da tahrikkar davrandıklarını belirten Aktaş, “Her hamleyi biz tutanaklar ve kamera kayıtları ile ilgili mercilere iletiyoruz. Bu arkadaşlarımızın akıl almaz bir şekilde tahrikkar şekilde davranıyorlar. İlginç bir yöntem üzerine hareket ediyorlar. Yabancı sporcu transfer ederseniz bu şekilde olaylara hazır olmanız gerekiyor. Biz sözleşmeye bağlı kalıyoruz. Bana gitmek istiyoruz dediler. Ben ise bir yıllık sözleşmelerinin olduğu ve maddeleri gösterdim kendileri ise ben böyle bir imza atmadım hatırlamıyorum dediler. Ben hiçbir sporcunun imza törenine gelmedim özellikle sizin imza töreninize geldim dedim ama akıl almaz bir şekilde davranıyorlar. Hukuk bu işi çözecek” dedi.

 

KAPILARI KIRDILAR

Öte yandan iki yabancı oyuncunun geçtiğimiz hafta idmana çıkmazken iddiaya göre spor salonunun kapılarını kırarak takımdan ayrı bir şekilde ağırlık çalışmaları yaptığı öğrenildi. Fernandes ve Poye haftaya İnegöl’den ayrılacakları uçak biletlerini aldıkları bilgisine ulaşıldı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş