7 yaşında sandığa gittiler

Vehbi Koç İlkokulu’nda 2. sınıf öğrencileri sınıf başkanını genel seçim havasında seçti. Başkan adaylarının propagandaları ile başlayan seçim, öğrencilerin sandığa giderek oy kullanması ile sona erdi.

Yayınlama: 27.09.2014
759
A+
A-

Vehbi Koç İlkokulu 2-J sınıfı öğrencileri ilginç bir karara imza atarak sınıf başkanını demokrasiye uygun şekilde seçtiler. 35 öğrencisi bulunan sınıfta 4 öğrenci sınıf başkanlığına aday olunca, genel seçimleri aratmayan manzaralar ortaya çıktı.

 

1 HAFTA PROPAGANDA YAPTILAR






Seçimden 1 hafta önce yaptırdıkları afişleri panolara asan başkan adayları, seçmen öğrencilerin oylarını alabilmek için çeşitli propagandalar yaptılar. 1 haftalık propaganda sürecinin ardından ise başkan adayları seçim öncesi son konuşmasını yaptı.

 

DERS HAYAT BİLGİSİ, KONU HAYDİ SEÇİME

Konuşmaların ardından öğrenciler yeni başkanını seçmek için sandığa gitti. Oluşturulan oy pusulaları ile oy kullanan öğrenciler, 7 yaşında ilk demokratik seçimini yaşadı. Sınıf öğretmeni Ahmet Tunç gözetiminde yapılan seçimde, sınıf tahtasına yazılan ‘Ders Hayat Bilgisi, konu haydi seçime’ yazısıda dikkat çekti. Seçim öncesi öğrencilere seslenen sınıf öğretmeni Ahmet Tunç, Demokrasi kültürünü öğrencilere yaşatarak göstermek istediklerini söyledi.

 

7 YAŞINDA İLK SEÇİMİNİ KAZANDI

Tunç’un konuşmasının ardından sandığa giden öğrenciler, yeni sınıf başkanlarını seçmek için oy kullandılar. Miraç Yıldırım, Tuana Balakuş, Yiğit Yılmaz ve Nehir Kara’nın kıyasıya yarıştığı seçimde 35 oyun 16’sını alan Yiğit Yılmaz, hayatındaki ilk seçimden zaferle ayrılan isim oldu. Seçim sonrası ise 4 başkan adayı el ele vererek öğrencilere dostluk mesajları vermeyi ihmal etmediler



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş