Bembeyaz gençler İtfaiye Ekipleri’ni unutmadı

Bembeyaz İzcilik Gençlik ve Gençlik Spor Kulübü öğrencileri, İtfaiye Haftası nedeni ile İtfaiye ekiplerini ziyaret etti ve İtfaiye hakkında bilgiler edindi.

Yayınlama: 29.09.2014
743
A+
A-

Bembeyaz İzcilik Gençlik ve Gençlik Spor Kulübü öğrencileri, itfaiye Haftası’nda İtfaiye Ekipleri ile bir araya gelerek, İtfaiyecilik faaliyetleri ile bilgiler aldılar.

 

MİNİ BİR TATBİKAT EŞLİĞİNDE ÖĞRETTİK






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İtfaiye Ekiplerinden Ahmet Kılıç, “ Öncelikle bizi ziyarete gelen öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Burada öğrencilere öncelikle yangın ile ilgili bilgiler verdik. Arama kurtarma aracımız ile başladık. Arama kurtarma aracının ne anlam ifade ettiğini, bu araçla neler yaptığımızı anlattık. Sonra Müdahale aracına geçtik. Müdahale aracımızın yangına müdahale ettiğini bununla ilgili donanımları çocuklarımıza anlattık. Merdivenli aracımızda ise mahsur kalan insanlar için kullanıldığını ve bu aracında İtfaiye Ekipleri için olmazsa olmaz dediğimiz araçlar içerisinde olduğunu belirttik. Son olarak da en büyük araçlarımızdan biri olan tanker diye tabir ettiğimiz 13 tonluk itfaiye aracımızı anlattık. Bu aracın, müdahale aracı olarak da kullanıldığını çocuklarımıza öğrettik. Bunların dışında ani alarmda neler yapıldığını mini bir tatbikat eşliğinde öğrettik. Bunların genel anlamda zaten çocuklarımızın bilmesi gereken şeyler ama çocuklarımızın genel anlamda bunlardan pek bir bilgisi yok. Bu nedenle bizleri düşünüp buraya gelen başta Bembeyaz İzcilik Gençlik ve Gençlik Spor Kulübü öğrencileri ve müdürlerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

AMAÇ ÇOCUKLARIN ÖĞRENMESİ

Bembeyaz İzcilik Gençlik ve Gençlik Spor Kulübü Müdürü Şaban Baykul ise, “Bizler İtfaiye Ekiplerini ziyaret etmemizdeki amaç hem onların haftasında onlarla birlikte olmak hem de çocuklarımızın İtfaiye ekiplerinin sadece yangın söndürmekte değil birçok olayda var olduğunu öğretmektir. Öğrencilerimiz artık İtfaiye Ekiplerinin hangi konuşlarda olaylara mutabık olduklarını biliyorlar. En önemlisi ise geçmişten bir alışkanlığımız var. İtfaiyeyi veya polisi sadece büyükler arar. Ama artık bu olguyu değiştirip çocuklarımızın da ani durumlarda kendilerinin bir şeyler yapması gerektiğini onlara enjekte ediyoruz. Bu nedenle bizimle ilgilenen İtfaiye Ekiplerine teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun” dedi.

 

BİZ BÜTÜN İNEGÖLLÜ ÇOCUKLARA TALİBİZ

Baykul, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: Etkinliklerimiz her zamanki gibi hızla devam ediyor. Birçok ilde kamplarımız oldu. Bunların dışında çocuklarımızın gelişimi ve öğrenimi açısında çeşitli devlet kuruluşlarını gezdik. Doğayla iç içe olduk. Derslerimize hep birlikte çalıştık. Manevi ortam sağladık. Etkinliklerimiz devam edecek. Ve biz bütün İnegöllü çocuklara talibiz.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş